Piyade ya da komando değil normal düz jandarma herkes çok rahat olursun diyor ya asayişe atar diyor ya da cezaevinde falan çok gezersin dediler doğru mu
3 ay
Cevap
4Cevap
Cezaevi gardiyani olabilirsin. ya da bie karakolda gorevli olursun. Karacilara gore biraz daha rahat olursun
Ya bu ikmalci olan bile varmış
İkmalci noluyo tam agam
Piyadeye göre iyidir. Gerçi verdikleri göreve göre de değişir.
Ben yerime baktım knk İzmir ve acemi birliği tabi ama şehir merkezin içinde karakol
Ustada başka bir yere gidersin büyük ihtimal.
Yani ama bişi dicem bana şimdi jandarma çıktı ya atıyom usta birliğine gittim orada piyade felan yapmazlar demi jandarma dan devam ederiz
Jandarmadan devam edersin. Jandarma eğitimi alacaksın zaten, kıyafetin de piyadeden çok farklı. Ustaya gittiğinde yeni kıyafet vermiyorlar. Acemideki kıyafetlerini kullanıyorsun.
Yeşil kıyafetler knk ben mavi bekliyodum ama
Yeşil kıyafetli jandarma mı olur ya
Knk
Efendim?
Yeşil kıyafet oluyo bu bu piyadelerin giydiği gerçi komandolarda öyle giyiyo onları giycem
Ceza evine gidersem mavi olmaz mı ama elbise
Giy dostum, ne verirlerse onu giyeceksin 😄
Ayrıca ven biraz araştırdım karakolu ta acemi birliği olmasına rağmen çok rahatmış
Telefon sokabiliyomusaun
Acemide sokamazsın. Usta birliğinde duruma göre değişir. Bazı yerler sıkı, bazı yerler rahat olur telefon sokma açısından.
Knk tıktok ta benim gitcegim karakolda görev yapan askerler yazmişlar onlar da mu yalan dicek hepsi aynı şeyi yazmış
Çok rahat telefon sokun bişi demiyolar die
Onlar orada usta olarak kalanlardır. Aranızdan bazıları Acemi de usta olarak kalacak. Çoğunluk gönderilecek.
Evet doğru
Sen acemiye bir şekilde telefon soksan, ustaya girişte seni hoplatırlar. Girişte arama yapıyorlar, yakalanırsan direkt 6 gün uzar askerliğin. Bir de daha alt devresin, üst devreler zıplatır. Önce biraz devren artacak, ondan sonra telefon felan düşün.
Hayırlı tezkereler. Bir zamanlar jandarmada er alımı yoktu ne zaman geri başladıysa
Ne okudun hayırlı teskereled
Okumadım
Jandarma nasıl oluyon
Normal er olarak jandarma işte
Kafa rahat
Knk ikmalci olan bile varmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bak güzel kardeşim 😊 daha yolun başındasın ve böyle konularda kafanın karışması çok normal. Jandarma olarak gitmek çoğu yerde gerçekten daha düzenli bir askerlik anlamına gelebiliyor. Özellikle ilçe karakollarında ya da asayiş birimlerinde görev olursa tempo daha dengeli olur 🚔
Ama şunu unutma, askerlikte her şey biraz bulunduğun yere bağlıdır. Cezaevi görevi de olabilir karakol nöbeti de. “Çok rahat” demek doğru değil ama komando eğitimine göre genelde daha sakin geçer diyebilirim 🙂
Sen nerede olursan ol disiplin kazanacaksın. Bu da ileride iş hayatında seni bir adım öne taşır. Gitmeden önce zihnini güçlü tut. Asıl mesele görev değil senin bakış açın 💪🇹🇷