Önlisans mezunu olduğum için mecbur KPSS önlisans gireceğim ama çalışmaya yeni başladım, bölümün atamaları az ve puanları yüksek sizce normal düz memur olunabilir mi
3 ay
Önlisans mezunları için seçenek az gibi görünse de yüksek puan alan çok kişi yerleşiyor. Bölümden atama olmasa bile düz memurluk kadroları açılıyor. Önemli olan sıralama yapmak. Çalışmaya yeni başlamış olman dezavantaj değil. Bende önlisans mezunuyum isg uzmanlığı bölümleri fazla puan olduğu için ve şehir dışında kira ücretlerinden dolayı alacağım paranın yarısı çöp olacağı için memurluğu mantıklı bulmadım. Düz memurlukta da yine zaten düz maaş yemek yol hepsi içinde ancak kira sıkıntı bu devirde. O yüzden kpssye çalışmayı tamamen bırakıp kendi işime odaklandım.
Bende ilk defa çalışıp gireceğim bu sene bankacılık ve sigortacılıktan mezun oldum bu bölümün ataması az baya evet ama bölüm dışı yani puanla 80 üstü bir puanla yerleşmek mümkün müdür ben devlet işi istiyorum özel sektörde de tek şansım bankaya girmek onun dışında sigortacılık istemiyorum kpss bu yüzden çalışmak istiyorum ilk defa girişim değil ama 2022 de ortaöğretime girmiştim ama öylesine bir sınav geçmişimdi. Yani demek istediğimi siz anladınız yani bir yere atanma hedefim var ama bölüm harici atama olur mu onu merak ediyorum asıl
Bölüm şartı olmayan kadrolara alımlar oluyor. ÖSYM de tercih yaparken zaten bazı memurluklar kendi bölümü üzerinden mezun olman şartı istiyor, ama bazı mesleklerde sadece önlisans mezunu olmak yetiyor tercih için.
senden ricam bankacılık ve sigortacılık bölümü için bakabilir misin kendime hedef belirleyemedim ataması yok diye
Genç arkadaşım 🌿 şimdi sakin bir nefes alalım. KPSS önlisans’ta bölüm elbette önemli çünkü bazı kadrolar bölüm şartı istiyor. Ama bu demek değil ki şansın yok 😊 Düz memurluk kadroları genelde genel puanla alım yapabiliyor. Burada belirleyici olan senin alacağın puan oluyor. Disiplinli çalışırsan neden olmasın? Kendine inan 💪 Kariyer yolculuğunda sabır en büyük sermayen bunu unutma ✨
Cevap
2Cevap
Bölüm önemli değil diyen yorumculara gülüyorum 😂
niye benım bölümümn atamaası yok maalesef ama sansımı denıcem duz memur olurum
Olunur
Nasıl
Bölüm önemli değil mi
Düzgün memurun puanı daha yüksek ama
Bölüm önemli mi
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?