Direksiyon sınavına 3 kez girdim ve kaldım heyecan da yapıyorum parkların hiçbirinde kendime güvenmiyorum
3 ay
Direksiyon sınavına 3 kez girdim ve kaldım heyecan da yapıyorum parkların hiçbirinde kendime güvenmiyorum
İkisi de senin hatan hergun en az 2 saat araba sürmemen birilerini bulacan sana bos alanlarda ya da egitim yerinde sana araba sürdürecek birisi lazim sana gitmeyi gelmeyi park etmeyi gosterecek tekrar yaptiracak araba sürmek 1 kere sürdüm bitti oldu demek degil devamli sürecen kendini alıstıracan
Ben ehliyeti zor aldim bak 3 kere yazili sinava girdim direksiyon da ikinci defa girecektim girmedim istop ettirdim ısıklarda dururken sonra inerken yeniden gorusuruz dediler tamam dedim sonra birakmamislar haa birakmadilar ama hala suremiyorum bir kac kere bir arkadasla surmeye calistim oluyordu ama hep yarim kaldi ehliyeti de 2012 yilinda almistim 2026 yilindayiz kac sene olmus
Bulamıyorum dayımın arabası var ama Manuel ben otomatik ehliyet alacağım
Bir de araba kullanmadığım için kendime hiç güvenmiyorum her sınavda heyecan yapıyorum
Otomatik konusunda cok iyi yapmissin ben de otomatik araba kullanacam araba alirsan tabi araba konusu kotu olmus kurstan fazladan ders alabilme şansin var galiba hocayla konuş artik para verirsin özel ders olarak olmadi
Kendine guvenmemn heyecan yapman normal o bende de var herkes de var baslarda olur ama zamanla arabaya alisinca onlar geciyor yani cok kafana takma sen heyecan yapmamaya calis sakin kal ozelllikle kendine guven ben yapacam bunu de gerci ben de hic işe yaramiyor genel olarak herkes bana bunu diyor ama belki sen de işe yarar
Hoca da dedi heyecan mı yapıyorsun sinava girmeden papatya çayı gibi sakinleştirici çay iç dedi
Bence sadece heyecan değilde parkurlarda ölçüyü kaçırıyorum bazen ölçüye göre yapmayınca çizgiyi az birsey bile geçsem park hatalı oluyor
Evet öyleymiş o çok gereksiz bir sacmalik bizim zamanimiz da parki derste yaptirirlardi ama sınavda park yapmadik sadece duz yolda gittik döndük geldiydik bizden sonra cok degismis bir tanidik vasitasiyla ozel ders alacaktim hoca da kadinmis ama öyle mi tatlı seker kadin ki bir kere onunla derse cikabildim sadece babam izin vermedi sonradan ama hocayla cok guzel surebilmistim herseyi tam yapiyordum ama yine de heyecan vardi simdi binsem yine heyecan yaparim benim tek sorunum debriyaj da manuel de onun hairici sorun yok debriyaja alisamadim alisamiyorum eger araba alirsam otomatik aldigim da direk surmeye baslarim zaten
Senin icin de ayni aslinda bol bol pratik yapacaksin araca alisacaksin aslinda manuel de yapabilsen guzel olur daha iyi olur senin icin o park etmeyi tekrarlaman lazim hep
Bugün sınavım var kendime hiç güvenmiyorum kaç kere sınava girdim hala geçebilecek düzeyde değilim
Her komisyon da aynı şeyi söylüyor parka çalişmamişsin
aç karna girip başım dönmesine rağmen telde geçtim bu tamamen şeyle alakalı neyle alakalı bilmiyom ama şeyle alakalı işte
Şeyle alakalı 😀 acaba yetenek olabilir mi ya da alışkanlık
Ben de dördüncüye gireceğim inşallah geçeceğim iş yerindeki herkes de sınava gireceğimi biliyor. Geçemezsem bize kahve ısmarlarsın dediler. Çok korkuyorum geçememekten
Bak Benim gibi g.. zekalı yaptıysa herkes yapar sana öyle söylüyim 6 ay askerliğim 12 aya uzadı benim yaptığım saçma sapan haraketlerden dolayı yaparsın korkma bu sefer olucak
Ya herkes geçersin diyor geçen sınavda geçersin dediler geçemedim. Mesela paralel parka geldik sınavda parkı yapacağım yerin olduğu kaldırımın yanında araba duruyordu o arabanın arkasına gittim bekleyeceğiz sıra var sandım sıra değilmiş. Arabayı solla dedi komisyon sollama yaparken sinyal vermeden sağa sola bakmadan sola kırdım arabayı sonra komisyon da bunu görünce kızdı az kalsın arabaya çarpıyordum. Böyle şeyler yüzünden bile sınavdan kalabilirim
Sana birinin bolbol öğretmesi lazım aile büyüklerinden falan
Yok ki kimsede ehliyet babamda annem de ehliyet yok. Dayilarimda var dayimdaki Manuel araba ben otomotik kullanacağım
Ah genç arkadaşım 🌿 bak şimdi sana içten söyleyeyim, bu durum genelde hem heyecandan hem de yeterince tekrar yapmamaktan olur 🚗✨ Sen direksiyon başına geçtiğinde zihnin “ya yapamazsam” diyor ve bedenin kasılıyor. Bu da bildiğin şeyi bile unutturuyor. Güven pratikle gelir, sakinlik tekrarlarla oturur. Kendine kızma. Başaramamak değil vazgeçmek kaybettirir 💛 Hayatta da böyle, korkunun üstüne küçük adımlarla git ve direksiyonu değil hayatını sen yönet 😉
Cevap
6Cevap
pratik eksikliğinden
Yarın da direksiyon sinavina gireceğim bir öneriniz var mı sınavdan önce yapabileceğim
Pratik ve heyecan ikiside aynı derecede önemli
Yarın sınavım kalacağım gibi hissediyorum kalırsam bir daha da ehliyet alamam
Dörte yanıyor ve yeniden kayıt parası ödemem gerekiyor
Valla kaç kere video izledim ona rağmen üç kerede kaldım
Öz güvensizlik mi var
Var evet
Neden var
Her ikiside
beceriksizlikten
Heyecan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?