Tıpçılar tıpçılarla evleniyor ve okulu bitene kadar benimle görüşüp, sonra tıpçı bir kıza yani hastanede bir doktora aşık olursa beni bırakmasından korkuyorum. bu risk almak gibi geliyor. Haksız mıyım?
3 ay
Tıpçılar tıpçılarla evleniyor ve okulu bitene kadar benimle görüşüp, sonra tıpçı bir kıza yani hastanede bir doktora aşık olursa beni bırakmasından korkuyorum. bu risk almak gibi geliyor. Haksız mıyım?
Bırakmasını istemiyorsan işi ciddiye al nişan yapın evliliği de uzatmayın günahını almak istemem ama tıpçılara güvenilmez zaten çoğunluk hastanede oluyorlar illaki onun dengiyle birlikte olur olan senin zamanına olur bir de tıpçıların %95'i hep kendi ile aynı statüde birisi ile evleniyorlar ben hiçbir tıpçının başka bir meslekteki biriyle evlendiğini görmedim diğer meslektekileri çok aşağı görüyorlar hepsinde bir ego şu an seninle konuştuğuna bakma vakit geçiriyor günün sonunda kendi dengi ile evlenecek
bilmiyorum zaten ben seneye italyaya gitmeyi düşünüyorum ama türkiyede kalırsam ve onla ilişkim iyi giderse napıyım okuduğum bölümü mü değiştiriyim*? iyi anlaştığım birini sen tıp okuyosun git mi demeliyim bende bilmiyorum gerçekten ayrıca sevilmek için tıp okuyabilirim bunu da yaparım ama bu beni sevmeyecekse tıp okusam da sevmez yani kısaca meslek kişinin kendisi için napıyım ki
Hiç kimse için kendini değiştirme seven her türlü sever her türlü kabul eder seni ben sadece genel izlenimimi söyledim her şey akışına bırak konuş eğer anlaşıyorsan devam et nereye kadar giderse zaten bir noktadan sonra kendini belli eder hani olmayacak gibi olursa anlarsın ve o zaman kendi yoluna bakarsın kendini çok kaptırma derim her şeye hazırlıklı olmak lazım
evet bende bu yüzden kendimi korumak istiyorum ve bu endişeyle yapabilceğimi sanmıyorum. ben risk alıcak bi insan değilim açıkçası ama o bana gelirken vazgeçemem de of aptal çocuk bi pot kırsa da soğusam mı demeliyim asdhaskjhdaksdasd
Aman boş ver hiç bir erkek için değmiyor maalesef ben çok pişman oldum
Yav bu doktor doktor evliliğini anlatanların ıq düzeyi kaç merak ettim. Tıpçılar üniversitede tıpçılarla sevgili oluyor çünkü tüm günleri beraber geçiyor kantinleri aynı, çalışma salonları ayrı, diğer fakültelerle ortak dersleri yok. Yurtta da genelde benzer bölümleri beraber veriyorlar aynı odaya. Adamlar sürekli bir arada oldukları için birbirleriyle sevgili oluyor. Mühendislikle ortak dersi olsa yarısının sevgilisi mühendis olur, ilahiyatla aynı kütüphaneyi kullansalar oradan birini bulurlar. Hastanede tanışıp evlenenler için de mantık aynı. Doktorla evlenmeliyim kafasında değiller yani. Adam niye bıraksın sevgilisini ya kafalara bak
Tıpçı tıpçı evliliği yaygın
Ben öğretmenlik mezunu şu anda tıp fakültesi öğrencisiyim
Sevgilim uzman doktor 30 yaşında
Tıp okumak istememe en çok o destek oldu
Biraz tıpta benzer alan evliliği yaygın
Ama herkes aynı değil ya
Tıp okumasam bile ilişki devam ederdi
Çünkü okumak isteyen bendim
O yüzden takılma kolay kız olma yeter
nası tanıştınızz
Ben yaşça küçüğüm ondan altı yaş kadar
Arkadaşım ile gittigim sempozyum da fazla dikkatini çekmişim
Normal de yakisli zor beğenen birisi
Öylelikle oldu
çok romantiksinizzz. aslında bazı tıpçı erkekler bazıları gibi egolu değil. yani kişilk falan daha önemli. kimisi gerçekten sevdiği kadınla olmak istiyor. adınıza çok mutlu oldum. kaçıncı sınıfsın? evlenmeyi düşünüyo musunuz yakın zamanda falan. hiç ilişkim olmadığı için merak ediyorum yanlış anlama yani...
sen yks çalışırken sana destekte oldu mu? bide hangi ünidesin
Teşekkür ederim
Ben 24 yaşındayım işte yaş farkı var biraz
Ama son derece olgun anlayışlı biri fazla yakışıklı ama karakter olarak iyi birisi
Canım istemiyor diyordun ders çalışmak o çalış diyordu
Aslında benim de ilk sayılır önceki ilişkim flört sayılırdı
İki yıldır birlikteyiz
Ama o şu anda yurtdışında doktorluk yapıyor
Evlenirsek bende mecburen gitmek zorunda kalacağım
Ailesi de doktor
Ailesi solcu bizimkiler biraz dindar gibi öyle sıkıntı var ama onlar sorun yapmıyor
İstanbul da okuyorum ikinci yılım
Eğer sana değer veriyor ise sorun yapma bölüm sıkıntısı olmaz
Sevgilim doktor ama her alanda bilgi sahibi birisi
Sen kendini küçük değersiz görme lütfen her kadın değerlidir
bişi diyim mi acaba sevgilin büyük olduğu için mi böyle olgun aklı başında ki... ailelerimiiz baya aynıymış onun ailesi de doktor falan . sen hayatındaki kişinin önceki ilişkisini vs kafaya takıyo musun veya nasıl güveniyosun, sevdiğini anlıyosun* ? hani içini rahat ettiriyosa soru işareti kalmaz dimi uzaktan da çok zordur eminim. siz demek tanıştığınız yıl direkt tıp kazandın o zaman sen baya çalıştın o yılll. nası idare ettin ders ve ilişkiyi? hiç yalan falan söyleme bi olumsuzluk oldu mu veya tartışma, kavga? bu durumlarda napmamız lazım bide meşgul olma durumunda ilgisizlik oluşuyor mu?
Şöyle diyeyim onun çocukluğu gençliği hep ders çalışma ile geçmiş
Küçük bir çocukken doktor olacaksın başka bir tercih sunmamış
Güven meselesi şöyle güven duymak zor tabi ama onun yakın çevresini hep tanıyorum
Kizlar ona hep yürürmüş ama o kimseye yüz vermeyen biri
Arkadaşım bile geçmişte arkadaşı ile yürümüş geçmişte yüz vermemiş
Seçici biri o birini seçti ise elini bırakmaz der herkes
Yalan söylemez hep çok net
Ben biraz net konuşmam hep net konuş der
Aslında bu ilişki de vurdumduymaz çocuk olan benim
O anlayışlı ders çalışacağım derdim tamam canım derdi
Sosyal ama işten direkt eve gidiyor biraz futbol bağımlısı
Evet tanıştığım yıl hazırlanıyordum zaten o da destek oldu
Geçmişini hiç sormadım çünkü bir kaç kız adım atmış ama o hep arkadaş olarak görür
Saygı çerçevesinde hep konuşur insanlar ile
Ben sebep söylemez yazmaz bir şeyi gizler isem sinirlenir sadece
Yoksa Pamuk gibi
Ama ben biraz kıskancım ama sürekli uzakta olsa bile arar yazar her şeyi anlatır bana
Babası biraz üzüyor onu
Annesine de düşkün birisi
acaba onun da mı ilk ilişkisi? bu çocuk ilk görüşte sana abayı yakmışşşş ama ora kesin. ben hiç sormadım öncesini falan ama duysam da kıskanırım öğrnmeyi o kadar istemiyorum ama benim ilk sevgilim olcaksa onunda ilk olsun istiyom napim :( bu erkeklerin futbol aşkı ne bilmiyorum benim konuştuğm kişi karadenizli ailecek fanatikler yani maçkolik gibi bişeyy. olmasa daha iyiydi ama olsn. sen bana kolay kız olma dedin ya mesela nasıl ben çok duygusalım yani bilemiyorum ağırdan almak falan zor gelir nası yapıcam da? bide şey futbol sevmelerinin iyi yanı kafayı meşgul ediyo oh be asgdshgdshads hani erkek erkeğe maç izlemye gitmesi benim için bazıı kız knklarla takılmaktan bin kat daha iyi ne yalan söyliyim bu açıdan teşekkürler fenerbahçe.
yurtdışına gidersen siz nerde olcaksınız? bu arada yanlış anlama yani lütfen... hahsasg sadece sohbet amaçlı soruyorum. benim konuştuğum kişi sanırım abd ye gitmeyi hedefliyo ing tıp yzmış yani yurt dışı istiyor zaten
Sormadım ya sormak etik gelmedi kız arkadaşları var ama arkadaş sınırı içinde
Bunlar göçmen İstanbullu doğma büyüme
Koyu Galatasaraylı
Ama her gün maç oluyor gibi ☺️
Tabi çapkınlık yerine maç daha masum arkadaşim kuzu kuzu maç izliyor ne istiyorsun der
Yemek yapmayı vs de iyi bilir
Biraz işte yaşça büyük ama yapacak bir şey yok bende çok çocuksu biriyim o yüzden ancak denge oluyor
Geçmişe bakma benim geçmişim de aslında kimse yok ama o bilmez söylemedim
Birde kadın doğum uzmanı ben kıskanç olmayayım da kim olsun ☺️
Yok Fransa ailesi de oraya gidecek kız kardeşi de tıp okuyor
Şu anda orada bir düzenleri var çünkü
Aile dostları vs
Onlar Türkiye den umudu kesmiş
Kolay olma evet her şeyi alttan alan değil olgun davranan ulaşılmaz olmak anlamında dedim
Erkekler kolay kadın sevmez
ara ara türkiyeye geliyor mu ya ne zamana kadar uzaktan allahm bu bir sabır işi.. ne olursa olsun mesele ilişkinin temeli ve güven ben onu anladım. sağlam ilişki marstan dünyaya da yürür sağlam değilse aynı şehirden yürümez. şey cnsel olarak sevgilin hiç konusunu açıyo mu? yani sevmekle veya sevmemekle alaksı var mı bunun? bu sitede seven erkek asla konuşmaz ve bunu sevdiği için yapar diyolar okumuştum bi gönderide. yabancı gönderiler de öyle denmiyo ama hiç. ben de kolay olmayım tamam ama ağzımıza bile almamalı mıyız nasılll hareket edeceğim fikir verir misin asla özeline girmeden hani kız arkadaşa tavsiye verir gibi.. hani mesela müslüman değil o, bu yüzden bilmiyorum farklı düşünüyo olabilir ama ben müslümanım
ya ben daha sevgili olmadan ona romantik şeyler dedim yanlış yaptım galiba bilmiyorm
ulaşılmaz kız olmak ne zamana kadar çıkma teklifne kadar mı
Şöyle cinsellik konusu daha doğrusu libido ve beklentileri vs başka şeyleri konuştuk tabi ben biraz bu konularda mesafeliyim bu ne yapmaya çalışıyor gibi ön yargı ile yaklaştım ama o yavaş yavaş açtı beni
Evlilik öncesi ilişkilere mantıklı bakmıyor birlikte olmadık yani
Ama fotoğraf vs gönderdim tabi ama ilişkinin ilerleyen sürecinde
Birde şundan kaynaklı o normal erkeklerin gibi olmadığını gördüm
Ona özelini açınca kıymetin azalmıyor artıyor
Elit dediğimiz kesimden yani
Türkiyeye geliyor ailesi burada çünkü
Hata değil öyle düşünme ama artık fazla ilgi gösteren sen olma ama soğuk da davranma
sağolll. keşke arkadaşım olsaydın konuşurdukkk. beni çok iyi anladın ve yardımcı oldun. umarım olması gereken en iyi şeyleri yaşarız bunu hakediyoruz iyi insanlarızz... 3>
Rica ederim kuzum elimden keşke daha fazlası gelse
Umarım çok mutlu oluruz ikimizde
Merhaba! Bi şey soracağım... kolay kız ne demek tam olarak ve hani dedin ya soğuk ya da çok ilgili olma diye bu sevgili olana kadar mi geçerli? Bide ben Daha başlarda tek benle flört etsin başkası varsa konumasın falan diye düşündüm bunları ona demiyim mi, bide daha başlarda olmasına rağmen çok daha ilgili olsun azcik ilgisizliği rahatsız ediyo belki zamanla oturur ama ilgi de ilgi demem sevgili olmamışken sorun olur mu? Siz başlarda nasıldınız lütfen ne yaptığından önemli noktalardan bahseder misin? Mesela daha ciddi bi şey yok kıskançlık vs yapmıyoruz ama ben daha yoğun yaşıyorum duygularımı. Taktık maktik yapmıyorum ama o belki yapıyordur bilmiyorum eğer yapıyosa napiyim? Bide şey ya kafamız uyuyo gibi de olsa atıyom bazen kasıtlı merakta bırakıyor bence kasıtlı yapıyor çünkü bende öyle karşılık verdiğimde hemen anladı. Bide şey mesajda akıyo konuşma ama iş ne bilim daha farklı olunca yani mesaj olmayınca ciddi biri oluyo bu anlaşamadığımız için mi ciddiyet mi sağlamaya çalışıyo bilerek? Hani böyle sanki kahkaha atıp rahat rahat ağız yüz egmiyo ama öyle mi olurdu iyi anlaşsak çünkü çok ciddi shgdjshxhdjsj lütfen yardım.. hani ciddiyetinden dolayı akamiyo konuşma bende gerginim ztn alismadigm içinn
Akamiyo derken tıkanmıyor ama sanki iş görüşmesi havası veriyo ve normalde daha rahat bi kafası olduğunu düşünüyorum...
Zamanla geçer mi yoksa sıkıntı mı bu ve dediğim gibi daha bi ay olmamışken yoğun ilgi göstermemesi normal mi;(((( yani yoğun yoğun artarda mesajlar yagdirmiyo
Bide bazen bilerek geç bakıyor isteee tak cikiyo ama ya ben keyif alırken o almıyo ya da bilerek
Bide ilk konuşmamızda bunun tam tersiydi yani 5 dk için bile haber veriyodu falan ve ben bi bakmadım başta ona sonra bu hareketleri başladı ama o kadar da değildir herhalde
Şöyle başlarda ben vurdumduymaz davrandım onu sevgili adayı olarak görmedim yaş farkı da var ya
Birine yorum yazsam ya da beğeni atsam ilk başlarda sorun yaptı o da benim hayatım da başka biri olma ihtimalini düşündüğü için flört de olsa başka bir kız olmamalı ama sen gidip bunu açıkça deme
Zor ol ilk günaydın sen yazma anında cevap yazma bazen sanki işin var gibi yoğun imaj çiz
Onun yapısını bilemiyorum benim sevgilim olgun sosyal ve empati yeteneği yüksek birisi ben fevriyim aklıma her hangi bir şey takilsa ona derim. o. da uzun uzun anlatır
İnsan sevdiğine zaman ayırır
O ilk hafta dan beri ayırıyor ben ilk ay iyi geceler demezdim mesaja cevap yazmadım ama kasıtlı değildi yapım öyle
Ben zor biriyim ama güzel de biriyim çok yürüyen olur o yüzden dedim basit olma diye
Ben çok kötü narsist bir diş hekimi sevgilim oldu o yüzden
Kendini beğenmiş parayi güç zanneden
Ya ben kolayım demem kendime ama sebebi şöyle ben baştan hoşlandıysam hoslandim sonradan hoşlanan biri değilim ki yani zaten bakmıyorsam olmaz Bende direkt kafamda bi yeri olur az çok ve sıkıntı şu benim çocuk benle de yaşıt değilmiş 18 mis bildiğin yani aramızda 2 yaş var diyim ben buyukmusum yani olgunluk beklemiyorum ultra da uğraştırıcı bi şey ben napcam bilmiyom vlla ya hoşlandık bi kere ve ben onu küçük falan sanmadım gerçekten gayet yasit duruyoruz ya.. Ayrıca onun yasini sakladığını düşünüyorum ben ablam falan diye saçma sapan sakalasirdim da belki öyle ana yine de bence sakladı. Ben de inanılmaz güzel olduğumu düşünmüyorum ama bu çocuk bana adriana limaymisim gibi tepki verdi kafası gitti direkt hani vlla sasiedim ben kendimi öyle görmem yeminle sen çok guzelsindir eminim ce muhteşem güzel kızlar var ve benim çocukta yakışıklıydi yani öyle bakılmayacak da değildi ama ben işte 18 yaşında ve karakteri tamamen gelişecek daha ve benim de aşırı olgun olduğum yok yalan söyleyemem ama mesela senin sevgilin seni olgun gözle daha iyi anlar belki... ben de napim bilmiyorum. Ilk bulusmaniz nasildi gergin olduğu oldu mu? Yani erkekler ciddiye alınca daha hareketleri ciddileşiyor mu şey manasında iş görüşmesine gidecek gibi bir ciddilik mesela ya sen anlarsın!!! Bu uyuşmazlık mi onun gerilmesi mi?
Şöyle söyliyim tıpçıyım. Evet sağlık sektöründe birbirleriyle evlenme çok oluyor ama bir o kadar da aldatma oluyor. İleride seni bırakıp bırakmaması tamamen onun karakteri ve kararlarına bağlı bir şey Eğer egoist biriyse bırakma ihtimali yüksektir ama sen de hukuk okuyormuşsun yani bence gayet okay
egoist değil bence ama taktik falan yapmaya çalışıyor ve gerekte yok. bide karakteri konusunda emin değilim şimdilik. bilmiyorum ben bu kafayla risk alamaycağm sanırım. iyi gitse bile bi 4,5 yıl sonra ilişkimiz bitse bunu düşünerek yapamam zaten
bence o beni kullanmak istiyo çünkü fakültesinde çevresinden birine de yürüyebilirdi ama demek ki o riski alamamış.. reddedilse herkes duycak
ya iyi de benden hoşlanması ne alaka gerçekten yüzlerce güzel kız görüyodur memleketinde de okuduğu, gezdiği yerlerde. ben ne alaka yani çok saçma çünkü ekstrem bi yanım yok düz biriyim. ŞAŞIRMA NEDENİM onun ilah olması değil onun tabiriyle hayallerindeki gibi olmam. hani o da biraz abartı değil mi? ilk defa güzel kız görüyor gibiydi*? anlayamıyom işte gerçekten inanmıyorum. sanki bu işte bi iş var. kafamda kurdğm şeyler beni çok geriyor.
bence mantığn doğru yanı var okulundan bölümünden biriyle rahatça cnsllk yaşayamayabilir. ama beni kullanırsa kimse bilmez ve o da rezil olamaz
21 yaşındasın, kalbin karmakarışık olman çok normal 😊💗
Bak canım, “tıpçı tıpçıyla evlenir” lafı tamamen genelleme. İnsanlar mesleklere değil ruha aşık oluyor. Tıp okuyan biriyle de gayet sağlıklı ciddi ilişki yaşanır.
Asıl önemli olan şey şu: O çocuk seninle gerçekten bağ kuruyor mu, emek veriyor mu, zorlanınca kaçıyor mu kalıyor mu? Eğer seni ciddiye alıyor, geleceğini planına dahil ediyorsa mesleği sorun olmaz.
Risk almadan ilişki yaşanmıyor maalesef 💔 Ama sürekli “ileride beni bırakır mı” korkusuyla hareket edersen de daha başlamadan kendi kalbini yormuş olursun. Güven, iletişim ve sınırlarını net koyman daha önemli.
Kariyer yolculuğunda da böyle aslında; her adımda garanti yok ama ilerlemek için yine de denemen gerekiyor. Hem kalbini hem hedeflerini aynı anda korumayı öğrenmen çok kıymetli 💫✨
Cevap
4Cevap
evet bence de kork + tip okuyanlarin cokta vakti olmuyor pek gezip tozmaya bos zaman harcamaya
Korkma
Gönül işi bu
o gönlü ilerde kimlere konar risk almııym diye diye sevgili yapmadım hiç
en iyisi yüzük takmak değil mi..
garantici bir insnım napim.. ya yorumlarda biri herkes dengiyle olur sni bırakır demiş hani benim doktor olmamam eksiklik mi bence değil sence
Sen ne okuyorsun
hukuk
Olmaz bakmaz sana
Aldatir
yaw bana yrüyen o
Olsun iş ciddiye bindimi yol alir
çok kesin konuşuyorsun. sen öyle misin
Bunu bilmeyecek ne var herkes dengiyle olur
iyi de denk ne ki* ben eksik miyim? ben eczacılık okusam da bana bakardı kendisiyle konuşurken öyle anladmmmm
Yav kardeş sen lise mezunu bir erkeğe bakar mısın bakmazsın hatta selam bile vermezsin buda öyle bişey
sen beni ne kadar taıyarak monuşuyosun ki düzgün karakterde bi insanım statü veya para için bakmıyorum birine. yani sanayici olsa da bakarım. kot pantolon satsa da bakarım. yani cidden beni nasıl hissettirdiği daha önemli
yazamamışım pardon
Ya geç bunları kardeş denklik olmadan olmaz maalesef
Seni tanımama gerek yok tarih boyu hep böyle oldu ilişkiler insan doğası bu
bence sen eksik hssediyosun ya da insanlara üstten bakıyosun. her erkeği kendin gibi sanıyosun veya kadınları bir tutuyosun. hayatın nelerden ibaret olduğunu biliyosun ama ne kadarına sahip olacağını görmüyosun. bu kişi bana baksın bakmasın ben mi diyorum bana bak diye? yani sadece korkum var zaten ben bunu diyorum yaniii
Ben bilimsel konuşuyorum
Senin gibi konuşan kadınların çoğu evliliğin 2. Ayında boşanıyor statü takıntısı yüzünden
hayır bak seni anlıyorum tamam mı ama gerçekten aşk sevgi bunlardan ibaret değil sen de bunu bilmelisin. benim için statüden önemli olan şey kişinin kendine bakış açısı kendini aşağı gören bir erkekle konuşmak hoşuma gitmez hani statü mü bu mu mesela pilot eşim olup ben eziğim diye ağlayacğna sanayici eşim olup akşam eve çiçekle gelsin bi duruşu olsun. meslek mi snce burada mesele
Pilot adam ben eziğim demez ki zaten, kendini aşağı görmeyen ama statüsü olmayan erkek özgüvenli olarak değil, egolu olarak algılanır.
statüsü olmayan erkek nasıl bi erkek mesela kim? ayrıca kesinlikle katılmıyorum buna ben özgüven ile egoyu ayırt edebilirim
Statüsü olmayan erkek derken ne demek istediğimi anladın , özgüven kişiye göre değişir
ya hayat bunlara takık olmak için kısa cidden çok saçma şeyler ama evet herkes herkesinbi şeyine bakar. kriterler kişisel
Seven insan koşul aramaz hiç bir sekilde bu kadar basit
yani öyle olsa keşke ama koşul değil de şey oluyo ilk başta yüzeyimizi görüyoruz yani başta hiçbirimiz samimi değiliz çünkü birine başta ilgi duyarken maddi şeylerle ilgileniyoruz
Maalesef
Karakter meselesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?