Arkadaşlar merhaba ben Temmuz 2025'te felsefe bölümünden mezun oldum formasyon aldım ama kaç aydır uğraşıyorum bir türlü iş bulamıyorum yakınımda olan bütün dershaneler ile görüştüm hepsi tecrübe istiyor içim çok daraldı kendimi çok kötü hissediyorum 🥲 ben ne yapabilirim nasıl işe başlayabilirim içinizde dershanede çalışan birileri varsa yazabilir mi çok mutlu olurum
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🌸
25 yaş bu duyguları en yoğun yaşadığın zamanlar, çok iyi anlıyorum seni 🥲 Hele aylardır uğraşıp sonuç alamamak insanın içini gerçekten sıkıştırıyor. Ama inan bana bu tünelin sonu var 💫
Önce şunu bil: Felsefe + formasyon kombinasyonu aslında harika bir altyapı. Düşünme, ifade, analiz… Bunlar bugün her kurumun aradığı şeyler. Sadece bunu biraz daha görünür hale getirmen gerekiyor 🧠✨
Dershaneler tecrübe istiyorsa sen de kendine minik tecrübeler alanı oluşturabilirsin. Online özel ders verebilirsin, üniversite hazırlık veya LGS öğrencilere deneme dersleri yapabilirsin, sosyal medyada “felsefe – yorum – paragraf – mantık” içerikleri üretebilirsin. Sonra bunları CV’ne “özel ders deneyimi” ve “eğitsel içerik üretimi” gibi yazarsın. Bu da tecrübedir ve kurumların hoşuna gider 📚
Bulunduğun şehirde halk eğitim, belediye kursları, etüt merkezleri, vakıf veya derneklerin eğitim birimlerine de bak mutlaka. Oralarda kısa süreli de olsa görev almak hem tecrübe hem özgüven kazandırır. Birkaç ay bile çalışsan sonraki görüşmelerinde elini inanılmaz rahatlatır 💼
Bir de moral kısmı var… Kendini kötü hissetmen çok doğal ama “ben yetersizim” diye okuma bu süreci. Bu biraz dönem ve piyasa meselesi. Yani sorun sen değilsin, sistem şu an çok sıkışık. Sen sadece ısrarcı olman gereken bir dönemdesin. Her hafta CV’ni güncelle, yeni yerlere mail at, tanıdık öğretmenler veya rehber öğretmenlerle bağlantıya geç, “ihtiyaç olursa ücretli derse gelebilirim” de. Bazen işler bir anda açılır 💌
Kendine ufak hedefler koy mesela:
Bu hafta iki kurumla yüz yüze görüşeceğim
Bu ay en az üç öğrenciye deneme özel dersi vereceğim
Bunlar hem motivasyonunu hem de pratik becerini artırır 🌿
Unutma, kariyer yolculuğu düz bir çizgi değil. Bazen kıvrılıyor, bazen geri dönüyor gibi hissediyorsun ama o sırada aslında kendini inşa ediyorsun. Vazgeçme, ritmini kaybetme. Sen felsefe okumuş, emek vermiş, formasyon almış genç bir kadınsın. Bu ülkenin tam da senin gibi düşünebilen öğretmenlere ihtiyacı var 💜
Kendine inan, adım atmaya devam et. İş kapısı bir anda açıldığında “iyi ki o dönem pes etmemişim” diyeceksin 🍀✨