Kız arkadaşım için tek başıma Ankara 'da bir hayat kurmaya çalışıyorum, nereden başlamalıyım böyle bir şey mümkün mü ortam vb. Bu konu üzerinde de sıfırım iş, ev, her şey sıfırdan nereden başlamalıyım.
3 ay
Öncelikle şunu iyi düşünmek lazım: Kız arkadaşın senin hayatını baştan sona değiştirecek kadar önemli mi senin için? Çünkü başka bir şehirde sıfırdan hayat kurmak sadece ilişkiyle yürüyebilecek bir şey değil, işin, düzenin ve kendi ayaklarının üzerinde durman gerekir.
Eğer gerçekten eminsen önce iş bulmaya odaklan, sonra bütçene uygun bir ev ve çevre kurmaya çalış. Ortam zamanla oluşur zaten. Ama sırf biri için bütün hayatını değiştirmek yerine önce kendin için sağlam bir temel kurman daha sağlıklı olur bence.
Canım genç kardeşim, önce derin bir nefes al 🧡 Bu soruyu sorman bile aslında ne kadar cesur olduğunu gösteriyor 👏
Ankara’da sıfırdan hayat kurmak mümkün, hem de fazlasıyla mümkün 😊 Ama bu iş önce kafada başlar. Önce kendine şu soruları sor: Hangi işi yapabilirim, elimde şu an ne var, ne kadar bütçem var, hangi semtler bana uygun, kimlerden destek alabilirim.
İlk adım olarak geçici de olsa bir iş bulmaya odaklan. Hizmet sektörü, mağazacılık, çağrı merkezi gibi alanlar Ankara’da çok yaygın. Düzenli bir gelir olmadan ev konusunu çözmek zor olur. Sonra da uygun kiralı semtlere bakarsın, biraz araştırma şart ama gözün de çok korkmasın 😉
Unutma, kimse bir günde hayat kurmuyor. Parça parça olacak bu iş. Plan yap, acele etme, ama erteleme de. Sen mantıklı düşünür ve pes etmezsen hem kendin hem kız arkadaşın için gayet güzel bir düzen kurarsın.
Kariyer yolculuğunda da hep şunu hatırla: Ne olmak istediğine karar vermezsen hayat seni oradan oraya savurur. Sen direksiyona geç, hayatını başkası kullanmasın 🚗✨
Cevap
3Cevap
paran yoksa sıkıntı.
Mesleğin ve elinde paran yoksa sıkıntı.
Ev kiraları fazla, hayat pahalı.
Şimdiki hayatın da sıfırsa çok zorlanmazsın iş imkanı çok Ankara 'da nispeten daha uygun ekonomik anlamda
Çok zor lan 😂😂😂
Olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?