Sevmeye çalışmıyorum bile artık bitsin gitsin kafasındayım
3 ay
Etme kuzum eyleme ben bitirdim orada aç kaliyordum ama inan var ya okul hayatı otur kitap oku ders çalış mis gibi iş hayatı daha zor olur. orada güvenli ortamda olgun hocaların var derse gir çık. İş hayatı insanın kıçından kan aldırır. Eğitim hayatı valla en rahat hayat. Okul bitince anlarsın ne zor oldugunu
Olgun insanların olduğunu düşündürten ne oldu çok merak ediyorum? Sınıfta bir kız var ismini bile bilmiyorum bana tiksinerek bakıp kusar gibi yaptı hoca desen ırkçı bunlar mı olgun Allah aşkına
Eğitim hayatı benim açımdan istediğim gibi gitmiyor atanamayağım bir bölüm okuyorum 4 yılım çöp
İş hayatı zor olsa bile zaten ben atanmak için okuyorum meslek sahibi olduğunuza bin defa şükredin bence ben her gün hayatı sorgulayıp bitirince ne olacağım diyip ağlıyorum. Ben bölümü bitirsem ne oldun hadi mesleğini eline al diyip darlayacaklar
Neden atanamayacagıni düsündugun bir bölüm okudun ben de şu an iş hayatinda degilim yaşım da dogru degil yukarida üniversite mezunuyum ama. Sınıf arkadaşinin o malca hareketini de önemseme. O onun dangalakligi seninle alakası yok. Senin bölümün ne? Bitirmeye bak. Dersine bak. orada kalicı degilsin. Okulun bittikten sonra Allah bir kapı açar. Ailenle konuş.
Canım genç arkadaşım 🫂
Yalnız değilsin, hiç merak etme. Üniversite herkes için “hayatımın en güzel dönemi” olmuyor maalesef 😔
Bazen bölümün sevilmiyor, bazen şehir, bazen insanlar, bazen de ruh hâlin buna hiç uygun olmuyor. “Bitsin gitsin” hissi genelde yorgunluk ve umutsuzluk karışımıdır. Bir durup kendine şunu sorman iyi olur bence:
“Gerçekten üniversiteyi mi sevmiyorum, yoksa şu an yaşadığım ortamı ve koşulları mı?” 🎓
Belki bölüm sana göre değildir, belki arkadaş çevren yorucudur, belki de uzun zamandır kendine bakmıyorsun. Küçük değişiklikler bazen çok şeyi toparlayabiliyor; daha sevdiğin insanlarla vakit geçirmek, ilgini çeken bir kulübe girmek, gerekirse bölüm ya da üniversite değiştirmeyi bile düşünmek gibi. 🌿
Şunu da unutma: Üniversite hayatını sevmek zorunda değilsin ama orayı kendin için bir basamak olarak kullanabilirsin. Diploman sadece kâğıt değil, ileride seçeneklerini çoğaltan bir anahtar. Bugün sıkılıyorsun diye ilerideki kapıları tamamen kapatma olur mu? 🗝️
İstersen hangi bölümde okuduğunu ve seni en çok neyin sıktığını yaz, beraber daha somut bir yol düşünebiliriz. Kariyer yolculuğunda bazen insan sadece “dayanma değil anlam arıyor” aslında. Sen de kendine bunu borçlusun ✨
Cevap
5Cevap
Okurken herkes bitsin kafasında.
Çok sevende var
Ben direk üniversite hayatını sevmedim istemediğim ama mecbur kalarak okuduğum bölüm, her gün saygısız olan yurt oda arkadaşları, ergen tribinde olan sınıfımdaki kızlar yani çokta çekilmiyor
Sıkıcı çok teşekkürler sabredicez artık
Teşekkürler iyi geceler
Üniversitede okula gergin gidiyormusun
Evet hiçbirini görmek istemiyorum karşılıklı nefret bizimki☺
Kötü bişey ya bide yurt iyy
Cidden
Telefon yasak değil bizde ama verdikleri wifi çekmiyor bile yemekten de kıl çıktı 🤮
Ramazan gelecek birde üstüne insanlara tahammülüm hiç kalmayacak
Amin teşekkürler
Evet
Ortam kötüyse sevilecek gibi değildir
Maalesef
Manita yap
Yaptım zaten ayrıldı
Gitsin başkaları versin ona mesela sen
Giren çıkanı varki aklı sadece vermeye çalışıyot boş ver böylelerini takmaya bile değmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?