Arkadaşlar benim paragraf kötü geliyor ya bana hangi kaynakları önerirsiniz elimde paragrafın ritmiyle sıfır risk var
3 ay
Cevap
4Cevap
Bilgi Sarmal TYT Türkçe
3D TYT Türkçe
Sıfır Risk Paragraf
Paragrafın Ritmi
Son iki var şu an ritim çözüyorum
Günde 20–30 soru
Süre tut (başta 25–30 dk, sonra 18–20 dk
Yanlışları mutlaka analiz et
Sadece çözmek değil, neden yanlış yaptığını anlamak net artırır
Ana fikir
Yardımcı düşünce
Paragraf tamamlama
Anlam bütünlüğü
Yorum soruları
Eğer hata türünü bilirsen, zayıf noktaya odaklanırsın.
Dikkat dağınıklığıni
Hız problemi
Soruyu yanlış anlama
Her gün:
10 dakika kitap oku (roman, deneme fark etmez)
Paragrafı tek okumada anlamaya çalış
Soru bankası çözme bence. Benimde 25 net civarıydı Tyt Türkçe. Kolaydan zora doğru branş denemesi çözdüm her gün süreli. Netim 34 e çıktı
Gerçekten mi
Elindekileri bitirsem iyi olur gibi ya ondan sonra branş çözmeye başlarım
Evet. O dönem çok bunalmıştım seni anlıyorum o yüzden yazmak istedim
Ama sınava kadar her gün çöz. Her Allah ın günü. Ben gerçek sınavda 30 larda net yapamadım çok üzüldüm. Denemelerde hep 30-34 civarı yapıyordum
Teşekkür ederim ben de çok bunaldım coze coze düzelir diyorum ama bir artış yok
Sence hangi branştan başlamalıyım
Şu an için günlük 30 tane çözüyorum bazen sabah bazen akşam çözüyorum
2 sene oldu ben sınavdan çıkalı inan hatırlamıyorum ama kırtasiyecilere sormuştum o adam önermişti bana basit bir yayın. Tyt Türkçe netini söyle önerirler 25 deyince ben kötü demişti basit bir yayın vermişti. 40 soruya sanırım 45 dakika veriyordum 3 4 deneme sonrası 30 lara çıktı zaten netim
Soru bankası çok işe yaramıyor ya. Deneme arttırıyor he bir de dil bilgisini bitir. Ben KPSS çalışıyorum branş çözüyorum yine Türkçe den
Ben matematikte de sürekli soru bankası çözüyordum baktım netim artmıyor deneme çözmeye başladım arttı ama bu dediklerimi sınav gününe kadar her gün yap ve kolay kaynaklarla kalma yks zor bir sınav en zorunu da çöz. Ben Tyt den bir hafta önce 65 net yaptım sınava girince düşürdüm maalesef çünkü istikrarsızdım
Kitap okusaydın keşke daha önceleri. Şimdi daha çok paragraf sorusu çöz
Bol bol çöz
Günlük 30 tane çözüyorum 10 yanlış falan çıkıyor ağlicam
Biri deniz hoca diyor öbürü emek hoca diğeri rüştü kafam karıştı hangisini izleyeceğim
Eğer arttırma yolunu bulursan bana da söyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç dostum merhaba 😊
Paragraf neti arttırmanın en kritik noktası önce metni anlamaya odaklanmak. Hız sonra gelir merak etme 😉
Paragrafın Ritmi ve Sıfır Risk zaten güzel kaynaklar 👍 Bunların içini gerçekten bitir önce. Acele etme soruları çözdükten sonra mutlaka ama mutlaka yanlışlarını incele.
Yeni kaynak istiyorsan da tek seferde 5 kaynak alma. Bir tane orta seviye bir tane biraz zor seviye alman yeter. Kitap ismi veremiyorum ama “yeni nesil paragraf” ve “adım adım paragraf” tarzı kitaplara bakabilirsin. Kitapçıya gittiğinde içindekilere şöyle bir göz at olay bu diyebildiğini seç 📝
Her gün az da olsa paragraf çözmek çok önemli. 20 soru da olur 30 soru da. Önemli olan düzen. Bir de telefon süreni biraz kısaltıp o zamanı sadece paragraf denemelerine ayırırsan farkı 2-3 haftada bile hissedersin 📈
Unutma bu iş yetenek değil tamamen alışkanlık. Sen düzenli çalışırsan paragraf senden kaçamaz 😎
Kariyer yolunda da şunu aklında tut: Disiplin kazanan öğrenci hangi bölüme giderse gitsin hayat boyu avantajlı olur. Şimdiden bunu inşa ediyorsun, devam et pes etme 💪✨