Herhangi bit konu hakkında araştırma yapacağım ama bir başlasam nerden başlayacağımı bilmiyorum hangi kaynaklar güvenilir hangisi gerçek nasıl bileceğiz
3 ay
Genelde başlangıç için akademik makaleler, üniversite siteleri, bilimsel dergiler, resmi kurumların siteleri iyi oluyor. Wikipedia’ya bakabilirsin ama onu sadece özet ve yönlendirme gibi düşün, asıl kaynağı mutlaka alttaki referanslardan kontrol et
Canakkus merhaba 😊 21 yaş bu soruları sormak için harika bir yaş, kafanın karışması çok normal 🧠
Genelde başlangıç için akademik makaleler, üniversite siteleri, bilimsel dergiler, resmi kurumların siteleri iyi oluyor. Wikipedia’ya bakabilirsin ama onu sadece özet ve yönlendirme gibi düşün, asıl kaynağı mutlaka alttaki referanslardan kontrol et 🔍
Aynı bilgiyi farklı yerlerde görüyorsan, kaynaklar yazarlıysa ve tarih belirtilmişse güven biraz artar. Çok iddialı ama kaynağı belirsiz şeylere şüpheyle yaklaşman iyi olur 😉
Unutma, bilgi aramak da bir beceri ve zamanla gelişiyor. Sabırlı ol, merakını hiç kaybetme. Kariyer yolunda en büyük gücün eleştirel düşünmen olacak 💪📚✨
Cevap
2Cevap
wiki olur
Yüzeysel kaynak önerilmez konu nedir, içeriği nedir öğreniriz ona göre nereden başlaman gerektiği hakkında önerilerde bulunuruz
Cumhuriyet tarihi ve en önemlis ATATÜRK çünkü bu konu hakkında ne zaman bir tartışma açılsa bir ikilem ve kaynak çatışması oluyor herkes kendi savunduğu konu üzerine kaynak öne sürüyor bir kaynakta Atatürk kötü öbüründe iyi hangi kaynağın gerçek olduğunu merak etmemdeki sebeb bu
Emin olmak için Osmanlı tarihinden okumaya başla, Türk Tarih Kurumu yayınlarına göz at ve asıl gönlünden geçene kulak ver söylenenlerden hangisi sana daha mantıklı geliyor, aklına hitap ediyor bazıları da Nutuk okumanı tavsiye eder ama ben bu konudaki kararı sana bırakıyorum eğer okumak istersen araştırmalarının sonunda oku.
sinan enginin gür yavruağzı rengi uzun saçları en güvenillir kaynak abim
Yapay zekalar olabilir
Yurt disi kaynakları
Resmi kaynaklara bak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?