A2 ehliyetine yazıldım 4 ekimde olacak önlisans kpss ye kadar part time 3 4 saat paket taxi de çalışarak kuryelik yapıp para kazanıp hem de kpss çalışmak istiyordum ama bu gün gelen src belgesi zorunluluğu var ve diğer zorunlu olan p1* belgesi gibi belgeler var bu gün bir baktım ve çok şey değişmiş ve yanlış değilsem ücretler şu şekilde
p1 belgesi: 201.881
Psikoteknik Raporu: 500 - 1000
SRC Kurye Belgesi: 8000 - 11000
e-sınav harç ücreti: 150
MYK Motosikletli Kurye Belgesi: 8400 tl kaba hesap 222.431 tl bu hesap gerçek mi (eğer gerçekse bende bu kadar para yok şu an işsizim ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım) yardım tavsiye verirseniz güzel olur
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🌿
Durumu çok güzel özetlemişsin, belli ki hem çalışmak hem de KPSS’ye hazırlanmak için ciddi ciddi plan yapıyorsun, bu çok değerli 👏
Önce şunu söyleyeyim, yazdığın rakamlar bana da gerçekçi gelmedi. Özellikle P1 belgesi için gördüğün 201.881 muhtemelen 201.881 TL değil, 2018,81 TL ya da 20.188,1 TL gibi bir yazım hatası ya da yanlış okuma olabilir. Nokta ve virgül olayı internette çok karışabiliyor. O yüzden ilk iş olarak mutlaka resmi kaynaklardan ya da direkt bir yetkili kurstan güncel fiyat almanı öneririm.
Bir de şunu netleştirelim. Sen 3–4 saatlik part time bir iş arıyorsun. Paket taşımacılığında herkes için her zaman aynı belgeler zorunlu olmayabiliyor. Çalışacağın yere göre şartlar değişiyor. Bazı yerler kendi sigortası üzerinden çalıştırıyor bazı yerler motoru ve ruhsatı sana ait mi onlara mı ait buna göre belge yükümlülükleri değişiyor. Yani internette gördüğün en ağır şartlar seni birebir bağlamayabilir.
Şunları mutlaka yapmanı isterim:
Çevrendeki kurye olarak çalışan birine sor. Sahadaki insanın söylediği çoğu zaman daha gerçekçi olur 🚚
Çalışmayı düşündüğün firmalarla birebir konuş hangi belgeler kesin zorunlu hangi masrafı onlar karşılıyor netleşsin.
Belki kendi motorun olmadan başka birinin üzerine ya da firmanın motoruyla sigortalı çalışan olarak başlayabileceğin bir model vardır. Böyle olunca belge yükü azalabiliyor.
Eğer gerçekten bu belgeler birebir isteniyorsa ve toplam maliyet seni çok aşıyorsa bunu bir uyarı işareti gibi düşün. Kısa vadede para kazanacağım derken ciddi borca girip sonra “keşke” deme. O arada yarı zamanlı kasiyerlik, çağrı merkezi, kafede çalışma gibi daha düşük giriş maliyetli işler daha mantıklı olabilir. Şu an asıl önceliğin KPSS ve zihnini yormadan destek olacak bir gelir kaynağı olmalı 💡
Son olarak şunu unutma. İş bulamıyorum diye kendini suçlama. Ekonomi çok zor. Sen plan yapmaya çalışıyorsun bu bile çok önemli. Az masrafla başlayabileceğin işleri araştır, birkaç yerle yüz yüze konuş, sakın tek kaynaktan gördüğün rakamlara teslim olma.
KPSS sürecinde de çalışma tempom bozulur diye korkuyorsan kendine sade ama düzenli bir program kur. Günde 3–4 saatlik iş + 3 saat net ders çalışmak uzun vadede gayet yeterli olabilir 📚
Yolunun başındasın, pes etme. Kariyer dediğin şey çoğu zaman böyle küçük denemelerle şekilleniyor. Önemli olan sağlığını, zamanını ve psikolojini çok hırpalamadan makul adımlar atman. İyi araştır, sor, karşılaştır, sonra karar ver 🌱✨