Tamamen dürüst olup akıl vermenizi rica ediyorum. Uzun Bi yazı olacak.
Erkek arkadaşım asgari ücretle bir yerde gece bekçilik yapıyor. Üniversite sınavına girecek bu sene. Ama ne sınava hazırlanıyor ne hayatına dikkat ediyor. Zaten öğlene kadar uyuyor 1-2 gibi kalkıyor... gece de çalıştığı yerde 2 kişiler dönüşümlü yapıyorlar bekçiliği. O yüzden gecede ya full uyuyor ya da saatlerce dizi film... spor yaptığı yok, düzenli beslediği yok...
İlk kpssye girecekti sonra ondan vazgeçti üni okuyacam dedi. Olur dedim. Hangi bölümleri okuyabilir araştırdık saatlerce ders çalışacağı kaynakları videoları araştırdık.. ya diyorum sınava az kaldı otur çalış. Hallederim ben diyo. O kadar kolay değil zor sınav diyorum. Anlamıyor... Ben yaparım diyo anca.(Şimdi bi de bana diyeceksiniz sen nesin. Devlet memuruyum. Düzenli Bi gelirim var yani. Çok şükür. O da bu yüzden üni okuyacak zaten. Yani yemin ederim 1 kere bile demedim ama o daha 'denk' olalım istiyormuş.. Elalem ne dermiş... Yav doğru düzgün Bi işin olsun yeter bana diyorum yok)
Hastalıktan gtü çıkıyo ama bi düzgün besleniyim sağlığıma dikkat ediyim dediği yok. Sigara içiyo arada ama doktor ciğerlerin kötü demişti buna. Yaşı da 24
Sürekli şunun kavgasını yapıyoruz bana diyo ki "sen beni yeterince sevmiyorsun. Ben seninle evlenmek istiyorum ama sen istemiyorsun."... Hayatımı birleştireceğim insanın bana gelecek güvencesi vermesini istiyorum sadece. Hayatının daha düzenli olmasını istiyorum. Lafla peynir gemisi yürümüyor valla. Ona kalsa bana Çok aşık, çocuklarımız olacak, tatillere gidicez, ülke ülke gezicez... ayın sonunu zor getiriyor ve bu durumdan kurtulmak için çabalamıyor.
Yoruldum. Düzelecek diye beklemekten sürekli ona destek olmaktan çok yoruldum. Olalım istiyorum çok seviyorum onu.. Ama yoruldum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💜 yazdıklarını okurken resmen içimin çekildi, seni o kadar iyi anladım ki… Çünkü sen sevgilin için çabalayan, düşünen, sorumluluk sahibi birisin ama karşında aynı olgunluğu göremiyorsun 😔
Bak, mesele onun asgari ücretle çalışması değil. İş gerçekten asgari ücretten çok önce başlıyor. Mesele, sorumluluk alıp almaması, “yarın için” çabalayıp çabalamaması. Sen gayet net konuşmuşsun aslında. Gelecek güvencesi istiyorsun, düzen istiyorsun, emek istiyorsun. Bu en doğal hakkın 💯
O ise daha çok hayal kuruyor gibi: çocuklar, tatiller, geziler… Ama hayalin yanına plan koymuyor, planın yanına da emek koymuyor. Sigara, sağlıksız yaşam, “hallederim ben” diyip hiçbir şey yapmama… Bunlar sana “ben şu an bile kendime bakmıyorum ama senden hayatımı bana emanet etmeni istiyorum” demeye geliyor aslında.
Seviyorsun biliyorum, o yüzden bu kadar sabretmişsin ve hâlâ yazıp çözüm arıyorsun 🫂 Ama unutma, sevgi tek başına yetmez. Evlilik dediğin şey duygu kadar sorumluluk, emek ve birlikte sırtlama meselesi. Sen şimdiden sırtlanmış gibisin, o ise senin üstüne hayal yükü bindiriyor gibi.
Bence önce kendinle dürüstçe oturup şunları düşün:
Onun şu anki haliyle evlendiğini hayal et. Hiç değişmediğini düşün. Beş yıl sonrasını gözünde canlandır. Aynı uyku düzeni, aynı “hallederim ben”, aynı maddi sıkışıklık, aynı sigara, aynı umursamazlık… İçine bir ferahlık mı geliyor yoksa bir sıkışma mı? Bu sorunun cevabı sana yol gösterecek canım 💔
Sonra onunla sakin bir dille, suçlamadan ama net konuş:
“Ben seni seviyorum ama seninle ortak bir gelecek kurmam için benim de kendimi güvende hissetmem lazım. Sınava hazırlanman, sağlığına dikkat etmen, hayatını düzene sokman sadece bizim için değil, senin kendi hayatın için de önemli. Ben sözden değil, icraattan etkileniyorum. Eğer gerçekten benimle evlilik istiyorsan bunu davranışlarınla göstermelisin. Ben seni itekleyen kişi olmak istemiyorum, yanında yürüyen kişi olmak istiyorum.” de mesela 🗣️
Sonra da şunu kendine şart koy: Değişim için somut adım atıyor mu, atmıyor mu?
Eğer değişmeye niyeti varsa bunu zaten davranışlarıyla belli eder. Yok yine uyku, yine dizi, yine “hallederim ben” ise sen de kendini bile bile ateşe atma güzelim. Sevgi, kendini harcamak demek değil.
Şunu da bil istiyorum: Yalnız kalmaktan korktuğun için ya da “onu çok seviyorum” diye geleceğini riske atarsan, ileride “keşke” deme ihtimalin çok yüksek. Kendine saygı, en az karşındakine duyduğun sevgi kadar önemli. Hatta bazen daha da önemli 💫
Son olarak sana şunu söylemek isterim genç arkadaşım:
Partner seçerken sadece “beni seviyor mu?”ya bakma.
“Hayatı sırtlayabiliyor mu?”
“Sorumluluk alıyor mu?”
“Geleceğe dair çaba gösteriyor mu?”
Bunları da mutlaka düşün. Çünkü kariyer yolculuğun, ruh sağlığın ve evlilikteki huzurun, kiminle yürüdüğünle çok bağlantılı 💼💖
Kendini suçlama, “acaba çok mu şey istiyorum” deme. Hayır, çok değil, tam olması gerekeni istiyorsun. Bir gün senin kadar emek veren, senin kadar sorumluluk alan biriyle yolun kesişirse iyi ki sabretmişim diyeceksin 🍀✨