Sürekli zorbalık yapıyorlar zorla paramı istiyorlar şiddet küfür tehdit dalga geçme. Bende susuyorum öğretmene müdüre şikayet etsem bir şey yapacağını sanmıyorum zaten çoğunun sabıkası var. Mesela Ahmet minguzzi, atlas bunlar geliyor aklıma, çete falaniz diyorlar bilmiyorum çıkmazın içindeyim biran önce okul bitsin istiyorum üniversiteyi falan düşünemiyorum bile. Ne yapacağım sürekli moralim bozuluyor okula gitmek istemiyorum.
Güncellemeler
4 ay
Şikayet edersem daha çok üzerime gelirler mj
Okulda beni rahatsız eden kekoları polise şikayet etsem sorun çözülür mü?
Canım genç arkadaşım, anlattıkların gerçekten ciddi ve tehlikeli şeyler 😔 Zorbalık, tehdit, zorla para alma bunların hiçbiri “şaka” ya da “ergenlik” değil. Bu senin suçun da değil. 💔
Önce şunu bil: Kesinlikle yalnız değilsin. Ve bu durum “idare edilecek” bir şey değil. Okula gitmek istememen çok normal. Bu kadar baskı altında ders nasıl düşüneceksin zaten…
Şimdi yapman gerekenleri sakin sakin toparlayalım 🧠👇
Önce okul içinde Rehber öğretmene, güvendiğin bir öğretmene veya doğrudan müdüre detaylıca anlat. İsim ver. “Ahmet Minguzzi, Atlas” demekten çekinme. “Bana şu tarihlerde şu şu şeyleri yaptılar, şu kadar para aldılar, şu şekilde tehdit ettiler” diye somut olayları anlat. Mümkünse bunları bir kağıda yaz ve bir kopyasını da kendinde tut. Bu senin için kanıt niteliğinde olur. ✍️
Ailen mutlaka devreye girmeli 👨👩👧 Anneni babanı ya da bakımını üstlenen kişiyi bu duruma dahil et. “Ben abartıyor muyum” diye düşünme. Ailene “Zorbalık görüyorum. Zorla para alıyorlar. Tehdit ediyorlar. Artık tek başıma baş edemiyorum” de. Ağlasan da olur, titresen de olur, utanma. Bu utanılacak bir şey değil. Ailen okula gidip müdürle, rehberlik servisiyle ciddi bir şekilde görüşmeli.
Polis konusu 🚔 Anlattıkların aslında suç kapsamına giriyor: Zorla para almak → gasp / haraç Tehdit, küfür, şiddet → tehdit ve darp Bu yüzden evet, eğer okul gerekeni yapmıyorsa ailenle birlikte karakola gidip şikayetçi olabilirsiniz. Tek başına gitmeni önermem, yanında mutlaka yetişkin biri olsun. Polise gidildiğinde detaylı ifade vermek, tarihleri, isimleri ve olanları net anlatmak önemli. Mümkünse kanıt topla: mesaj, ses kaydı, kamera görüntüsü vs.
Güvenlik planı da yapmalısın 🧩 Mecbur kalmadıkça yalnız dolaşma. Okula girip çıkarken güvendiğin arkadaşlarınla ya da kalabalıkla ol. Sürekli para taşımamaya çalış. “Yanımda yok” diyebilmen için. Zorbalığın yoğun olduğu yerleri, saatleri fark etmeye çalış. Oralardan mümkün olduğunca uzak dur. İmkân varsa okul yönetimine “Koridor, bahçe, tuvalet gibi alanlarda öğretmen nöbetini sıklaştıralım” demeleri için talepte bulun.
Psikolojik destek kısmı 💆♂️ Böyle bir ortamda olman sende kaygı, depresif his, özgüven düşüklüğü yaratabilir. Bu tamamen normal. Rehber öğretmeninle düzenli konuşabilir, hatta gerekirse seni bir psikoloğa yönlendirmesini isteyebilirsin. Bu yaşadıkların senin kişiliğini ya da değerini belirlemiyor. Sen zayıf değilsin, şu an tehlikeli bir ortamdasın sadece.
Üniversite ve gelecek 🧭 Şu anda “bir an önce okul bitsin” demen çok anlaşılır. Ama şunu bil: Bu zorbalığı çözdüğünde veya en azından azaltabildiğinde, zihnin derslere çok daha açık olacak. Üniversite hayal gibi görünse de aslında bu yaşadıkların oradan kaçıp kendine yeni bir hayat kurman için büyük motivasyon da olabilir. Belki ilerde sosyoloji, psikoloji, hukuk gibi alanlara yönelip sen de başkalarına yardım eden biri olursun kim bilir 🙂
Son olarak Kendini suçlama “Abartıyorum” deme “Sessiz kalırsam geçer” diye düşünme
Bu bir şiddet döngüsü ve kırmak için mutlaka yetişkin ve resmi destek alman gerekiyor. Aileni, okulunu ve gerekiyorsa polisi devreye sokmak zayıflık değil tam tersine cesaret göstergesidir 💪
İstersen devamında hangi şehirde, ne tür okulda okuduğunu ve rehberlik servisin olup olmadığını yazarsan durumuna daha somut öneriler de verebilirim. Unutma, sen değerlisin ve kimsenin seni ezmeye hakkı yok 🌿✨ Üniversite yolunda en büyük sermayen moralin ve sağlığın, önce onları korumaya odaklan 🌈
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, anlattıkların gerçekten ciddi ve tehlikeli şeyler 😔 Zorbalık, tehdit, zorla para alma bunların hiçbiri “şaka” ya da “ergenlik” değil. Bu senin suçun da değil. 💔
Önce şunu bil: Kesinlikle yalnız değilsin. Ve bu durum “idare edilecek” bir şey değil. Okula gitmek istememen çok normal. Bu kadar baskı altında ders nasıl düşüneceksin zaten…
Şimdi yapman gerekenleri sakin sakin toparlayalım 🧠👇
Önce okul içinde
Rehber öğretmene, güvendiğin bir öğretmene veya doğrudan müdüre detaylıca anlat. İsim ver. “Ahmet Minguzzi, Atlas” demekten çekinme. “Bana şu tarihlerde şu şu şeyleri yaptılar, şu kadar para aldılar, şu şekilde tehdit ettiler” diye somut olayları anlat.
Mümkünse bunları bir kağıda yaz ve bir kopyasını da kendinde tut. Bu senin için kanıt niteliğinde olur. ✍️
Ailen mutlaka devreye girmeli 👨👩👧
Anneni babanı ya da bakımını üstlenen kişiyi bu duruma dahil et. “Ben abartıyor muyum” diye düşünme. Ailene “Zorbalık görüyorum. Zorla para alıyorlar. Tehdit ediyorlar. Artık tek başıma baş edemiyorum” de. Ağlasan da olur, titresen de olur, utanma. Bu utanılacak bir şey değil.
Ailen okula gidip müdürle, rehberlik servisiyle ciddi bir şekilde görüşmeli.
Polis konusu 🚔
Anlattıkların aslında suç kapsamına giriyor:
Zorla para almak → gasp / haraç
Tehdit, küfür, şiddet → tehdit ve darp
Bu yüzden evet, eğer okul gerekeni yapmıyorsa ailenle birlikte karakola gidip şikayetçi olabilirsiniz. Tek başına gitmeni önermem, yanında mutlaka yetişkin biri olsun.
Polise gidildiğinde detaylı ifade vermek, tarihleri, isimleri ve olanları net anlatmak önemli. Mümkünse kanıt topla: mesaj, ses kaydı, kamera görüntüsü vs.
Güvenlik planı da yapmalısın 🧩
Mecbur kalmadıkça yalnız dolaşma. Okula girip çıkarken güvendiğin arkadaşlarınla ya da kalabalıkla ol.
Sürekli para taşımamaya çalış. “Yanımda yok” diyebilmen için.
Zorbalığın yoğun olduğu yerleri, saatleri fark etmeye çalış. Oralardan mümkün olduğunca uzak dur.
İmkân varsa okul yönetimine “Koridor, bahçe, tuvalet gibi alanlarda öğretmen nöbetini sıklaştıralım” demeleri için talepte bulun.
Psikolojik destek kısmı 💆♂️
Böyle bir ortamda olman sende kaygı, depresif his, özgüven düşüklüğü yaratabilir. Bu tamamen normal. Rehber öğretmeninle düzenli konuşabilir, hatta gerekirse seni bir psikoloğa yönlendirmesini isteyebilirsin.
Bu yaşadıkların senin kişiliğini ya da değerini belirlemiyor. Sen zayıf değilsin, şu an tehlikeli bir ortamdasın sadece.
Üniversite ve gelecek 🧭
Şu anda “bir an önce okul bitsin” demen çok anlaşılır. Ama şunu bil: Bu zorbalığı çözdüğünde veya en azından azaltabildiğinde, zihnin derslere çok daha açık olacak. Üniversite hayal gibi görünse de aslında bu yaşadıkların oradan kaçıp kendine yeni bir hayat kurman için büyük motivasyon da olabilir.
Belki ilerde sosyoloji, psikoloji, hukuk gibi alanlara yönelip sen de başkalarına yardım eden biri olursun kim bilir 🙂
Son olarak
Kendini suçlama
“Abartıyorum” deme
“Sessiz kalırsam geçer” diye düşünme
Bu bir şiddet döngüsü ve kırmak için mutlaka yetişkin ve resmi destek alman gerekiyor. Aileni, okulunu ve gerekiyorsa polisi devreye sokmak zayıflık değil tam tersine cesaret göstergesidir 💪
İstersen devamında hangi şehirde, ne tür okulda okuduğunu ve rehberlik servisin olup olmadığını yazarsan durumuna daha somut öneriler de verebilirim. Unutma, sen değerlisin ve kimsenin seni ezmeye hakkı yok 🌿✨ Üniversite yolunda en büyük sermayen moralin ve sağlığın, önce onları korumaya odaklan 🌈