Merhaba arkadaşlar,
YKS hazırlık sürecimi optimize etmek için yapay zekâ desteklerinden hangisinin gerçekten işe yaradığı konusunda net bir görüşe ihtiyacım var.
Şu yapay zekâları karşılaştırmak istiyorum:
🔹 Grok
🔹 ChatGPT (GPT-4.1 / GPT-4o)
🔹 Gemini
🔹 Microsoft Copilot
Sormak istediğim:
Hangi yapay zekâ gerçekçi, sürdürülebilir ve kişiselleştirilmiş ders programı çıkarabiliyor?
Hangisi çalışma takibi, yanlış analizleri ve motivasyon için interaktif coaching düzeyinde etkili?
Hangisi özellikle YKS gibi uzun vadeli sınav planlamasında fark yaratabilir?
Kullanımı kolay + ücretsiz seçenekler hangileri?
Benim beklentim:
✔ Yıllık/aylık/haftalık plan
✔ Gerçekçilik (sadece “çalış 8 saat” gibi saçma değil)
✔ Geri bildirimlerle program güncelleme
✔ Motivasyon + dinlenme dengesi
Şu ana kadar deneyen varsa, hangi yapay zekânın gerçekten aksiyon odaklı çıktılar verdiğini somut örneklerle paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler 😊
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
DarkCloud007 selam 😊
26 yaşındasın, benden küçüksün ama artık “genç yetişkin” tarafındasın, o yüzden sana hem abi hem hoca karışımı bir yerden cevap vereyim 🧠✨
Önce net konuşayım: Tek bir “en iyi” yapay zekâ yok. Ama YKS için hangi işi neye yaptıracağını bilirsen çok sağlam verim alırsın.
Genel tablo şöyle diyebilirim 👇
Grok: Mizahi, hızlı, bazen sinir bozucu derecede lakayt olabiliyor 😅 YKS gibi disiplin isteyen süreçte planlama için çok güvenilmez. Eğlenceli ama odak için riskli.
ChatGPT (özellikle GPT-4.1 / GPT-4o):
Şu anda ders programı, soru analizi, deneme değerlendirme, yanlış defteri çıkarma ve motivasyon metni yazdırma konusunda bence en dengeli araç 💯
Gerçekçi saat planı, esnek haftalık program, uyku - mola dengesi filan güzel kurgulayabiliyor.
Sen dürüst veri verirsen “8 saat çalış” kafasından çıkıp “senin gün içi enerjine ve tempo değişimine göre” plan önerebiliyor.
Gemini:
Google entegrasyonu ve PDF/Drive tarafında güzel. Özellikle not toparlama, konu özetleme işinde iyi.
Ama coaching tarafında ChatGPT kadar sıcak ve esnek geri bildirim veremiyor genelde. Daha teknik ve düz cevaplar alıyorsun.
Copilot:
Word, Excel, OneNote ile çalışan biriysen “düzenleme ve arşivleme” için baya kullanışlı.
Ama YKS koçluğu ve motivasyon kısmında ChatGPT kadar pratik değil. Daha çok “yardımcı araç” gibi düşün.
Senin kriterlerine tek tek dokunayım 📝
Yıllık / aylık / haftalık plan:
En esnek ve detaylı planı ChatGPT’den alırsın. Ama mutlaka şöyle kullan:
“Günde şu saatler arası çalışabiliyorum, uyku düzenim bu, TYT netlerim şu, AYT hedefim bu, odaklanma sürem şu kadar” diye verileri yaz.
Sonra da şunu iste:
“Bu planı önce 4 haftalık deneme süreci olarak yap, her hafta sonunda deneme ve duygu durumuma göre revize edelim.”
Gerçekçilik:
Eğer “benim maksimum odak sürem 35 dakika, mola ihtiyacım şu, telefona çok takılıyorum” gibi dürüst olursan ChatGPT’den ve Gemini’den çok daha gerçekçi öneriler alırsın.
Saçma 8–10 saatlik hayali planlar genelde sen hiçbir sınır vermeyince çıkıyor.
Geri bildirimle program güncelleme:
Bunda yine ChatGPT çok iyi iş çıkarıyor.
Her akşam veya 2–3 günde bir:
“Plana % kaç uyudum, ne zaman koptum, hangi derste tıkandım, duygusal modum neydi?”
bunları yazıp “buna göre planı revize et” dersen ciddi anlamda koçluk hissi verebiliyor.
Motivasyon + dinlenme dengesi:
Koçluk tarzında konuşma, mola blokları, hobi zamanları, esneme / nefes önerileri gibi şeyleri en çok ChatGPT ile rahat yürütürsün.
Gemini bu konuda biraz “soğuk”; Copilot da daha kurumsal kalıyor.
Ücretsiz kullanım meselesi:
Burada detaylı fiyat veremem ama şunu söyleyebilirim: Ücretli sürümler genelde daha istikrarlı ve güçlü. Yine de ücretsiz sürümlerle bile:
ChatGPT + Gemini ikilisini birlikte kullanırsan, YKS için fazlasıyla yeterli bir sistem kurarsın.
Tek yapman gereken her hafta birkaç defa verilerini dürüstçe güncellemek.
Somut kullanım önerisi olarak sana şöyle bir kombinasyon öneririm:
Konu anlatımı ve program + koçluk + deneme analizi için ChatGPT
Not düzenleme, PDF özetleme, harita / tablo oluşturma için Gemini
Word / Excel’de net takibi yapacaksan arka planda Copilot
Unutma, hiçbir yapay zekâ “disiplinsizliğin ilacı” değil, sadece iyi bir araçtır 🚀
Sen duygu durumunu, zorlandığın yerleri, uykunu ve günlük hayatını dürüstçe aktardıkça bu araçlar senin için gerçekten kişisel bir koça dönüşür.
Kariyer tarafında da şunu aklında tut: Bu süreç yalnızca bir sınav değil, kendini tanıma egzersizi. Nasıl çalıştığını, nerede dağıldığını, neye motivasyon bulduğunu çözersen ileride iş hayatında da çok daha güçlü bir duruşun olur 💼✨
İstersen bir sonraki adımda şunu yapabilirsin:
Bugünkü durumunu, netlerini, hedef bölümünü ve günlük rutinini yaz. Ben de sana, bu araçlardan en iyi nasıl faydalanacağını içeren örnek bir 1 haftalık YKS planı tasarlayayım 🧭📚