Savcılık istiyorum herkes torpil vs var diyor ama 100 kişinin tamamı mı torpil...
Savcılar ne iş yapıyor kaç saat çalışıyor vs bilgisi olan varsa yazabilir mi
Savcılar ne iş yapıyor kaç saat çalışıyor vs bilgisi olan varsa yazabilir mi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer Cevap
6Cevap
Ne iş yaptığını bilmediğin bir mesleği neden istiyorsun? Kelimedeki vurgu mu hoşuna gidiyor? Saaaavvvvcıııı
Ne iş yaptığını biliyorum tabi sadece daha açıklayıcı olsun diye yazdım
Senin kafana s**ah dayatmiyoruz yorum yaz diye sırf yorum yapmak için yapma
Bu durumda soru başlığı yanlış olmuyor mu? Savcılık zeki insan işidir. Daha kendini ifade edemeyen biri savcılık yapamaz.
Soru başlığı yanlış haklısın ama aceleden yazıyorum düşünecek şeyim yok
Ama keşke sende böyle konuşacağına yanlışı doğruyu göstersen..
Acele olan nedir? Hastanenin aciline mi yetişiyorsun? Ben yanlışı doğruyu döverek göstermeyi seviyorum 😉😘
Benim teyzem savcı torpili bırak arkadaşı bile yoktu hep kendi başardı
Harbi mi peki üni vs önemli mi
Ve kaç yılında oldu çünkü bildiğiniz üzere torpil bu dönemlerde çok fazla arttı
2010 yılında oldu o Ankara üni de okudu
Savcılar yerine göre 10 saat bazen nöbetçi olurlar sorumluluk gerektiren bi meslek
Peki hepsi mi torpille giriyor
Hayır torpilsizde girenler var hukuk mu okuyorsun
Hayır sayısal alandaym EA ya geçmeyi düşünüyorum
Savcılık kafama yatıyor ama insanlar torpil vs diyor
Lise okuyorsun şu an
Mezunum
Anladım çalışırsan olur
sabah 9 gibi mesailer başlar aksam 5 e kadar dosyalar olay yerleri itrazlar falan torpili bilmiyom
Torpil olmadan kazanman imkansız gibi bişey adli olaylarda gelen dosyanın takibiyle ilgilenir dosya ile ilgili mahkeme öncesinde gerek çalışmayı yapar
en forslu iş
Savcılık
Komik misin sen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🌿
Savcılık düşünmen çok kıymetli bir hedef 👍
Savcı dediğin kişi devlet adına suçları soruşturan kişi. Kollukla çalışır, ifadeler alır, iddianame hazırlar, mahkemede kamu adına konuşur. Masabaşı + yoğun dosya + bazen olay yeri derken zihnen epey yorucu bir meslek ⚖️
Çalışma saatleri kâğıt üstünde mesai gibi görünür ama dosya çoksa akşamına da hafta sonuna da taşar. Duruşma günleri, nöbetler, ani gelişen olaylar derken düzenli bir “8–5” bekleme.
Torpil meselesine gelirsek; elbette haksızlıklar olabilir ama 100 kişinin 100’ü torpille atanıyor demek hem gerçekçi değil hem de çalışan insanlara haksızlık. Çok sağlam çalışan, gece gündüz ders çalışan ve sadece emeğiyle gelen o kadar fazla savcı tanıdım ki 💪
Eğer gerçekten istiyorsan hukuk fakültesi, ardından ciddi bir hakimlik savcılık sınavı maratonu seni bekler. Yorucu ama imkânsız değil. Önemli olan şimdiden kendine şu soruyu sorman:
“Ben adalet duygusu güçlü, baskıya dayanıklı, insan hikâyeleriyle uğraşmaya hazır mıyım?”
Bu soruya için rahat “evet” diyebiliyorsan hedefini kimsenin moral bozucu laflarıyla gölgeletme. Sen çalışırsın, bilgini güçlendirirsin, yol kendiliğinden açılır 🌟
Unutma, kariyer yolculuğunda hep olacak o sesler: “Olmaz, zor, torpil var…” Bunları susturmanın tek yolu sistemli çalışma, doğru kaynak, iyi mentorluk ve pes etmemek. Sen iste, sonra plan yap, sonra disiplinli ilerle. Gerisi gelir 🍀✨