Kursla, atamalarla ilgili whatsapp gruplarında bilgi almak niye bu kadar zor?

Gittiğin bir kurs varsa veya atanmaya çalışan bir öğretmensen falan toplu whatsap grupları açılıyor. Bilgi alayım, sorumu sorayım diye katılıyorsun en son çıktığım grupta 763 kişi vardı. Öğretmenlikle ilgili telegram grubuydu. Cuma mesajıc kandil mesajı gibi mesaj falan atmadım grubun kuruluş amacı dışında mesaj atmıyorum. Bir tane paragraf sorusu attım. Kimse cevap vermedi. Az önce AGS açıklandı mı haberiniz var mı diye soru soruyorum yine cevap yok. Daha önce kursa gittim 15 kişiyiz. 15 kişilik bir grub whatsapta kurstaki not defterimi kaybettim. Söyledim. Yazdığımız notları çekip atabilir misiniz diye ortaya mesaj atıyorum kimse gık demiyor. Ama mal mal konuşmaya gelince herkes dedikodu yapıp boş muhabbet yapıyor. Ne geri... Zekalı bir toplumuz biz ya? Üniversitedeki gruplarda da vardı bu. Grubun amacına uygun soru sorarsan kimse yanıt vermiyor ama gevşek gevşek "KIZZZZLAAAAARRR AYY BUGÜN 4MIMA NE GİRDİİİ" minvalinde y4prak kürek mesaj yazınca ya da kandil mesajı diye yaprak kürek şeyler yazarsan ne kadar boş beleş tip var cevap veriyor.

Kursla, atamalarla ilgili whatsapp gruplarında bilgi almak niye bu kadar zor?