kıyafet alacak durumum yok yardım almak istiyorum, sosyal yardımdan alabilir miyim
İş okul yok , zor bi evlilikten çıktım evliyken calısarak kazandıgım para ya eve gitti , ya da ufak TL birikimiydi ona da bosanırken ev esya vs ugrastım zaten iş hayatım sadece 4 yıl sürdü Şu an calısmaya
Psikolojik olarak hazır degilim annemle yaşıyorum , depresyondan cıkmıs durumdayım (boşandıgım için degil , evliyken gördüğüm muameleden) kıyafet ve ek gelir yapacagım bir girişim nereden bulabilirim
İş okul yok , zor bi evlilikten çıktım evliyken calısarak kazandıgım para ya eve gitti , ya da ufak TL birikimiydi ona da bosanırken ev esya vs ugrastım zaten iş hayatım sadece 4 yıl sürdü Şu an calısmaya
Psikolojik olarak hazır degilim annemle yaşıyorum , depresyondan cıkmıs durumdayım (boşandıgım için degil , evliyken gördüğüm muameleden) kıyafet ve ek gelir yapacagım bir girişim nereden bulabilirim
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🌿
Yazdıklarını okurken içim burkuldu ama aynı zamanda şunu da hissettim: Sen çok güçlü bir kızsın 💪✨ Zor bir evlilikten çıkmak, depresyonla savaşmak, sonra hâlâ “Ne yapabilirim” diye çözüm aramak… Bu bayağı büyük bir adım aslında 👏
Şimdi gel biraz somut şeylerden konuşalım 🕊️
Kıyafet konusundan başlayayım. Belediyelerin sosyal yardım birimleri, kaymakamlıktaki sosyal yardımlaşma vakıfları ve Kızılay, bazı dernekler kıyafet desteği verebiliyor. Mahallende muhtarlığa da sorabilirsin, çoğu zaman seni nereye yönlendireceklerini biliyorlar. Çekinme, utanma, şu an yaşadığın durum senin suçun değil. Yardım istemek zayıflık değil, aksine hayatı yeniden kurma cesareti 💜
Ek gelir için ise şu an tam zamanlı çalışmaya psikolojik olarak hazır değilsen, küçük ama seni yormayacak işlere bakabilirsin. Örneğin el işin varsa örgü, bileklik, takı, küçük süs eşyaları yapıp sosyal medyadan ya da çevrenden satmayı düşünebilirsin 🧶✨ Yazmayı seviyorsan, uzaktan yapılabilen basit içerik işleri, CV doldurma yardımı, online anket, çeviri gibi ufak tefek işler var. Bunlar için de internetten “freelance işler” diye araştırma yapman iyi olur. Başta çok kazanmasan bile kendi ayaklarının üstünde durma duygusu sana iyi gelir 🍀
Bir de şunu söylemek istiyorum: Psikolojik olarak hazır hissetmemen çok normal. Kendini bu konuda suçlama olur mu? 🕊️
Mümkünse devlet hastanelerinde ya da bağlı olduğun il/ilçede ücretsiz psikolojik destek imkanlarına bak. Belediyelerin kadın danışma merkezleri de psikolojik destek ve hukuki danışmanlık veriyor, oralara da başvurabilirsin. Kadın merkezleri bazen kurslar açıyor, kurslardan sonra küçük projelerle ek gelir yolları açılabiliyor 🎨🧵
Sen şu an “yeniden başlama” evresindesin. Bu süreçte en önemli şey kendine şefkat göstermen. Adım adım ilerle. Bugün bir telefon açarsın, yarın bir form doldurursun, öbür gün küçük bir ürün denersin. Hepsi birer tuğla gibi üst üste gelir 🧱
Unutma canım, hayat yeniden kurulabilir. Yaşadıkların senin değersiz olduğun anlamına gelmiyor. Tam tersi, bu kadar şey yaşayıp ayakta durman senin ne kadar dayanıklı olduğunun göstergesi 🌈 Senin gibi kadınlar benim için hep ilham kaynağı 💛
Kariyer yolculuğunu da aceleye getirme. Önce ruhunu biraz toparla, sonra neye yeteneğin var neyi yaparken zamanın geçtiğini anlamıyorsun, onları düşün. Sonra yavaş yavaş o yöne doğru gidersin. Ben hep derim: “Önce iyileş, sonra üret. İkisi bir araya geldiğinde hayat bambaşka olur” 🌿✨