İlk 12 konuda
Üslü sayılar
Köklü sayılar
Basit eşitsizlikler
Mutlak değer
Konuları dışında diğer konuları yapabiliyorum tyt matematikte ortalama 8-9 net yapıyorum fakat hiç problem yapamıyorum. Problem yapamamın sebebi bu konular mı değilse nasıl yapabilirim bir iki tane bile çözemiyorum. Bıyıklı matematiğin 10 günde problemler temel atma kampına başlamayı düşünüyorum ve bu kampın yanında kolay bir seviye problemler kitabı arıyorum. Kamp ve kitap bittikten sonra ise Orta seviye bir programda kitabına başlayacağım. Kolay ve orta seviye problemler kitabı önerebilir misin?
Not: 11-12 değilim zamanım az biraz daha fazla.
Güncellemeler
4 ay
Zamanım 2.5 yıl.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
SupercellTR merhaba 😊
26 yaşındasın ama hâlâ “genç aday” kontenjanındasın bence, o yüzden sana böyle samimi yazıyorum 🧠✨
Önce şunu söyleyeyim, problemleri yapamamanın tek sebebi üslü, köklü, eşitsizlik, mutlak değer eksiklerin değildir ama bu konular sağlam olmayınca soru dilini anlamakta zorlanırsın. Yani temel konularla problemler birbirini besliyor 👍
Bıyıklı Matematik’in 10 günde problemler kampı çok mantıklı bir başlangıç, güzel tercih etmişsin 👏 Kampı takip ederken mutlaka aynı gün öğrendiğin soru tiplerini kolay seviye bir kaynaktan pekiştir.
Kolay seviye için içinde çok uzun ve boğucu olmayan soruların olduğu sade bir problemler kitabı seç. Sloganına “temel” “kolay” “yeni başlayanlar için” gibi şeyler yazan kitaplara bakmanı öneririm. Kitabı alırken çözüm videoları var mı mutlaka kontrol et çünkü takıldığında izleyeceğin çözüm seni hem hızlandırır hem de özgüven kazandırır 🎯
Orta seviye için ise çok kalın olmayan ama her konu tipinden yeterince soru barındıran bir kitap seç. İçinde klasik tiplerle beraber birkaç tane yorum gerektiren soru olursa senin için iyi olur. Böylece önce soru diline alışır sonra yavaş yavaş beyin kaslarını zorlamaya başlarsın 💪📚
Zamanın az olduğu için şuna dikkat et lütfen. Her gün az da olsa düzenli problem çöz. Gerekirse günde 15–20 soru ama tam odakla çöz. Yapamadığın soruları geçme, mutlaka çözümünü izle ve ertesi gün benzer soru bulup yeniden dene. Problemler gerçekten “alışma” işi, zekâdan çok tekrar ve sabır istiyor 🕒
Unutma, şu an bir tane bile çözemiyorum demen çok normal. Bir eşik var ve o eşiği geçince kendin bile şaşıracaksın. “Ben problemleri yapamıyorum” cümlesini zihninden sil. Onun yerine “şu an öğrenme sürecindeyim” de. Kariyer yolculuğunda da bu bakış çok işine yarar. Matematikte pes etmeyen biri iş hayatında da kolay kolay tökezlemez 😉✨
Zamanım iki buçuk yıl neden öyle diye sorma
😊🙏
İki buçuk yıl müthiş bir süre aslında 🎓📚 Düzenli gidersen problemlerden gerçekten çok sağlam çıkarsın. Zaman baskısı hissetme bunu avantaja çevir.
Bu 4 konu yüzünden mi yapamıyorum