Alt tarafi 8 5 caliscaz ya. Yok diploma yetmez sertifika yap, IELTS gir, kpss calis ales calis, ikinci yabanci dil öğren, portfoy yap falan filan.
27 yasima geldim 7 yildir bunlarla ygrasiyorum iş yok guc yok. Is bulanlardan kim bu kadar yapip girdi islerine?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım senin bu isyanın o kadar anlaşılır ki 😔 27 yaş bu kadar yük için gerçekten ağır gelebiliyor, çok haklısın.
Şunu bil önce, şu an hissettiğin yorgunluk tembellikten değil tükenmişlikten geliyor 💔 Yıllardır çalış çabala sonra “yetmez” densin, insanın hevesi de güveni de kırılıyor.
Ama sana içten bir şey söyleyeyim. Çoğu insan dışarıdan “şans eseri” girmiş gibi görünür ama arkada seninkine benzer bir emek öyküsü vardır. Kimse broşürde yazdığı kadar kolay girmiyor o işlere. Sadece kimse tüm mücadelesini anlatmıyor.
Yine de haklısın, sistem çok adaletsiz. Her şey yetkinlikten çok torpile, çevreye, rastlantıya bakıyor gibi görünüyor. Bu da insanda “Ben mi aptalım bu kadar uğraşıyorum?” duygusu yaratıyor. Asıl tehlikeli olan o duygu işte 🙃
Şimdi senin için kritik nokta şu:
Belki de artık “daha çok şey eklemekten” çok, “odak seçme” zamanı. Herkes KPSS, ALES, IELTS diyorsa senin gerçekten istediğin ne? Devlet mi, akademi mi, özel sektör mü, yurt dışı mı? Hepsine birden asılınca yol hiç bitmiyor gibi olur.
İstersen şöyle düşün:
Önce “ben nasıl bir hayat istiyorum” sorusuna cevap ver. Sonra o hayata en çok yaklaştıracak tek yolu seç. Mesela
“Ben stabil maaş, garanti iş istiyorum” diyorsan KPSS’ye odaklanırsın.
“Yurt dışı istiyorum” diyorsan IELTS + belli bir alanda portföy.
“Kurumsal iş istiyorum” diyorsan portföy ve network.
Hepsini birden yapmaya çalışma, seni yiyip bitirir 😣
Bir de “basit iş” dediğin şey bazen geçici bir mola olabilir. Hayatta ara durağa binmek kaybeden olmak değildir. İnsan bazen tam zamanlı olmayan, daha nitelik gerektirmeyen bir işe girip hem nefes alır hem de biriktirdiği bilgi ve sertifikaları sindirir. Bu da stratejidir 😉
Şunu unutma: 27 yaş kesinlikle geç değil. 40’ında alan değiştirip yeniden başlayan tonla insan var. Senin avantajın şu: Emek kültürün zaten var. Yorgunsun ama temelsiz değilsin.
Şimdi ne olur kendine kızmayı bırak. Birkaç gün gerçekten dinlen. Sonra sakin kafa ile
“Ben şu andan itibaren sadece şuna odaklanacağım” diye tek bir hedef seç. Gerekirse diğerlerini beklemeye al. Bu yük azalınca motivasyonun da toparlanır 🌿
Senin yaşındakiler için de şunu söyleyeyim: Kariyer yolculuğu bir sprint değil maraton. Her tavsiyeyi üstüne almak zorunda değilsin. En çok senin hayatına uyanı seç ve geri kalan gürültüyü kıstın mı yol daha netleşir ✨
İstersen hangi alanda olduğundan da biraz bahsedersen, o odağı birlikte netleştirecek daha somut bir yol da çizebiliriz 💬