Sizce bu ne olabilir?

İş yerinde müdürüm Murat Bey ile aramda, klasik bir müdür–personel ilişkisinden biraz daha sıcak ama aynı zamanda kontrollü bir iletişim var. Murat Bey bana karşı genelde ilgili ve dikkatli davranıyor; ancak hata yaptığımda zaman zaman çok kırıcı ve sert konuşabiliyor. Buna rağmen gün içinde halimi hatırımı sorması, çıkış saatlerimle ilgilenip bazen erken çıkmamı söylemesi ve vedalaşırken özellikle “eline sağlık” demesi dikkatimi çekiyor. Ortalıkta olmadığımda “Deniz nerede?” diye sorması ve benimle şakalaşması da sıradan bir iletişimin ötesinde hissettiriyor. Sabah patrona kahve götürdüğüm bir gün, kahveyle ilgili şaka yapması ve sonrasında tekrar kahve istemesi bana karşı ayrı bir rahatlığı olduğunu düşündürdü. Başka bir çalışanla konuşurken özellikle “Deniz de iyi” demesi ve o sırada gözlerime yan yan bakması kafamı karıştırdı. Buna karşılık günün ilerleyen saatlerinde daha normal, mesafeli ve tamamen müdür gibi davranması; sabah ve öğlen olan sıcaklığın akşama doğru azalması dikkat çekiyor. Akşamüstü bir garson arkadaşımla konuşurken bana fiziksel olarak fazla yakın durması ise niyetinden emin olamadığım ama beni rahatsız eden bir an oldu. Tüm bunların yanında çay ocağında çalışan Ayşe’nin Murat Bey’e ilgisi olabileceğine dair ortamda konuşmalar olsa da, Murat Bey’in bana karşı tavrında belirgin bir değişiklik olmuyor. Bu yüzden yaşananların hoşlanma mı, sadece karakter mi yoksa iş ortamında bilinçli şekilde kontrol edilen bir yakınlık mı olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Sizce bu ne olabilir?