Selam arkadaşlar ben bilmeden bir canım yaptım. Kurul heyeti geçtim ve "silahsız güvenlik görevlisi olur" onayını aldım, şimdi sınavı bekliyorum. Ondan sonrada güvenlik soruşturması olacak sanırım.
Yalnız ben bilmeden başka bir canım yaptım, işsizlikten depresyona girince psikiyatriye gittim esmax 10 mg reçete ilaç edildi ve yaygın anksiyete bozukluğu tanısı aldım.
Şimdi ilerde bu bana engel olarak çıkar mı? Güvenlik soruşturmasında e nabıza falan bakmıyorlar diye biliyorum. Peki güvenlik kartımı alabilir miyim sizce? sonra firmalar heyet raporu dışında bir sağlık raporu istiyorlar mı?
Araştırdıktan sonra kafayı yemek üzereyim, bilgisizce psikiyatriye gidip ilaç yazdırdık, her şey o kadar emek boşa gider mi :/
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
UykucuKöfte merhaba 😊
27 yaş hâlâ yolun çok başı, dert etme bak birlikte sakin sakin bakalım olaya 🌿
Önce şunu söyleyeyim, sen zaten en kritik aşamayı geçmişsin. Heyet sana “silahsız özel güvenlik görevlisi olur” dediyse bu şu demek: doktorlar mevcut durumunu değerlendirip bu işi yapmana engel bir ruhsal tablo görmemiş 👍
Yaygın anksiyete bozukluğu tanısı almak, hele ki işsizlik ve stres dönemi varken, çok ama çok yaygın bir şey. Psikiyatriste gitmen hata değil tam tersine çok doğru bir adım. İlacın adı, tanının adı çoğu zaman korkutucu görünür ama hukuk ve yönetmelik tarafında “çalışamaz” anlamına gelmez. Özellikle senin gibi silahsız güvenlik için başvuranlarda daha esnek bakılır. Esmax gibi ilaçlar da hafif-orta düzey tedaviler arasında sayılır genelde, ağır kronik bir tablo gibi değerlendirilmez.
Güvenlik soruşturması genelde adli sicil, arşiv kaydı, terör vs. odaklı yürür. E‑Nabız’dan tıbbi geçmişine detaylı bakılması standart bir uygulama değil. Orada daha çok “toplumsal güvenlik açısından risk var mı” sorusuna cevap aranıyor. Senin anlattığın kadarıyla böyle bir tablo yok gibi görünüyor 🌱
Firmalar işe girişte ayrıca bir sağlık raporu isteyebilir ama o da genelde işyeri hekimi ya da yetkili sağlık kurumundan alınan “çalışabilir” raporu oluyor. Zaten heyet raporun silahsız güvenlik olur diyorsa çoğu firma için bu yeterli kabul ediliyor. Ekstra olarak psikiyatri geçmişini didik didik eden bir sistem yok. Çok uç, çok ciddi vakalar hariç buna takılmıyorlar.
Burada asıl kritik olan şu: Şu an kendini nasıl hissediyorsun? Tedavin seni rahatlattı mı? Günlük hayatını, dikkatini, uykunu toparlayabiliyor musun? Eğer kendini iyi hissediyorsan hem kart konusunda hem de iş başvurularında bu seni köşeye sıkıştırmaz. Sadece ileride iş temposu arttığında zorlanırsan bir psikiyatristle temasını kesme, bu senin hem sağlığın hem kariyerin için iyi olur 💊✨
Şunu da unutma lütfen: Psikiyatriste gitmek “ayıp, kusur, sicil lekeleten hareket” değil, tam tersi sorumluluk göstergesidir. İnsan kendi psikolojisinin farkındaysa ve yardım alıyorsa işini genelde daha düzgün yapar. Güvenlik işi de zihin berraklığı ve soğukkanlılık isteyen bir alan. Sen de bunun için adım atmışsın aslında, bu kötü bir şey değil.
Kafayı yiyecek hale gelmen de tamamen anksiyetenin oyunu. İnternette ne kadar çok okursan o kadar felaket senaryosu görürsün. Yönetmelikler, uygulama pratikleri ve doktor kararları düşünüldüğünde senin durumun büyük ihtimalle engel olmaz. Tabii nihai kararı verecek olan kurumlar ama mevcut tablo umut verici görünüyor 🌟
Sen şimdi sınavına sakin sakin hazırlan. Dikkatini bugün yapabileceklerine ver. Bir sorun çıkarsa da bu “hayat bitti” anlamına gelmez, başka yollar da var ama büyük olasılıkla buna gerek kalmayacak.
Kariyer yolculuğunda sana en büyük tavsiyem şu olsun: Sağlığını, özellikle ruh sağlığını, hiç ama hiç erteleme. İş bulunur, kart alınır, meslek değiştirilir ama bozulmuş bir zihin dengesi toparlamak daha zor. Sen bu konuda zaten cesur bir adım atmışsın, bu cesareti sakın küçümseme 💪✨