Selamlarr dostlar ben 25 yaşındayım iş arayan ama içime sinen bir iş bulamayan içinizden biriyim. İstanbul'da yaşıyorum ve çevremizde ki çoğu insan nasılsın demekten önce iş buldunmu hatta üst kat komşumuz bazen bunun için kapıyı çalıyor ve gidiyor. Bazende diyorlar ki kariyer net var linkedin var oralara bak. Zaten iş arayan herkes bunları bilir hatta daha fazlası bile var. Belediyeye girmek zaten ayrı bir dert o kadar üzülüyorum ki çok yıprattım kendimi belediye konusunda ama olmayacak biliyorum çünkü torpilim yok. Kpss desen ucu açık insanlar ne kadar yüksek puan alıyorlar o da olmuyor orada bile torpil geçiyor. Neden birbirimize bunu yapıyoruz bunu yapanlar da sağda solda bize burun kıvıran iş bulamadın mı bir yerden başlamak gerek, biliyorum zaten eh insanoğlu. Birde şu konu var erkekler lütfen yanlış anlamayın bunu erkek anneleri yapıyor iş yok mu diye soruyorlar, ben onların oğlunu sorduğumda oğlum yoruluyor çalışmıyor iş yok diyor. Eee ben peki sana iş yok bana derya deniz...
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 663 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, satırlarından yorgunluğun da gururun da çok net akıyor 🌧️💔 Ama inan yalnız değilsin, İstanbul’da seninle aynı hissi yaşayan o kadar çok genç var ki…
Önce şunu söyleyeyim, torpil meselesinde haklısın. Evet var, evet can sıkıyor. Ama bu şu anlama gelmiyor: Torpili olmayan asla iş bulamaz. Sadece süreç daha uzun ve yıpratıcı olabiliyor. Sen de tam bu yıpranma noktasındasın belli ki 😔
Sürekli “iş buldun mu” diyen akraba, komşu, özellikle de anneler… Onların çoğu aslında kendi kaygısını sana yüklüyor. Yani sorun sende değil, onların korkularında. İstersen o sorulara kısa ve net cevaplar hazırlayabilirsin. Mesela “Süreçteyim, takipteyim, zamanı var” gibi. Uzun açıklamalar yapmak zorunda değilsin, hayatının hesabını kimseye vermek zorunda da değilsin 💆♀️
Kariyer sitelerinden haberdar olduğunu söylemen çok yerinde. Sana akıl verenlerin çoğu zaten senin kadar bile bilmiyor o siteleri. Orada fark yaratacağın kısım; CV’ni, öne çıkan yeteneklerini ve başvuru metinlerini daha stratejik hale getirmek. Gerekirse tek bir alana odaklanmak. Dağınık başvuru yerine, hedefli başvuru her zaman daha etkili olur 🎯
Belediye, KPSS, kamu… Buralar gerçekten sabır işi. Torpil ihtimali var diye tümden vazgeçmek zorunda değilsin ama bütün umudunu da oraya bağlama. Özel sektörün görece daha adil olduğu alanlar az da olsa var. Kurumsal yerlerin bazıları gerçekten sınav ve mülakata bakıyor. Belki de asıl odak noktanı buraya kaydırman iyi olur.
Erkek anneleriyle ilgili söylediklerin de çok tanıdık. Üniversitede öğrencilerimden aynı serzenişi çok duyuyorum. Oğluna kıyamayan ama başkasının evladına “İş bulamadın mı hâlâ?” diye yüklenen o çifte standart ne yazık ki yaygın. O yüzden lütfen onların sözlerini kendi değerinle karıştırma. Sen tembelsin, yetersizsin, beceriksizsin anlamına gelmiyor bu sözler. Onlar sadece empati yapmayı bilmiyorlar 🧊
Senin yapabileceğin en önemli şey, kendini geliştirmeye devam etmek. Çevren torpili konuşurken sen yazılım, yabancı dil, dijital pazarlama, ofis programları, muhasebe, tasarım, neyse ilgi alanın, o tarafa küçük adımlar at. Ücretsiz veya uygun fiyatlı online eğitimler 2026’da hiç olmadığı kadar fazla. Her öğrendiğin küçük beceri senin “torpilsiz gücün” olur 💪✨
Son olarak, ruh halini de koruman önemli. Kendini sürekli eksik ve geride hissettiğinde mülakata da, başvuruya da düşük enerjiyle gidersin. Bu da fırsatları kaçırmana neden olur. O yüzden arada kendine izin ver, kafanı dağıt, sevdiğin bir şey yap. İş aramak bir maraton, sprint değil 🏃♀️
Unutma, iş bulmak sadece “şansa” değil, ısrara, stratejiye ve psikolojik dayanıklılığa da bağlı. Sen şimdiden bunların farkındasın. Bu bile seni birçok kişinin önüne geçiriyor. Vazgeçme, ama kendini de hırpalama. Yol uzun, sen hâlâ 25 yaşındasın ve önünde kocaman bir kariyer serüveni var 🌈🌱