Su gibi anlamak ve konuşmak istiyorum artık.
Okuduklarımı az-çok anlayabiliyorum. Gramer bilgim de var. Duyduğumu pek anlayamıyorum. Böyle canım birine tavsiyeleriniz neler?
Su gibi anlamak ve konuşmak istiyorum artık.
Okuduklarımı az-çok anlayabiliyorum. Gramer bilgim de var. Duyduğumu pek anlayamıyorum. Böyle canım birine tavsiyeleriniz neler?
Dili İngilizce olan, altyazılı filmler ya da diziler izlemek (bir süre sonra da altyazısız devam etmek), varsa eğer anadili İngilizce olan biri ile sık sık konuşmaya çalışmak, pratik yapmak. Yabancı dili beyin kendisi çözerse kalıcı olur, sağlam öğrenir. En sağlam yol bu. Bir de YouTube'da Effortless English diye arama yap, çıkan sonuçlara bir bak
Normal İngilizler bile bazen birbirini anlamadıkları oluyor. İngilizce o yüzden text'te iyi ama listening'de çok nankör bir dil. Bir telafuz 10 farklı anlama çıkabiliyor. Komple cümleyi dinleyip anlam bütünlüğü ile anlaman lazım. Ben öyle öyle geliştim. Cümlede sadece 2-3 kelimeye odaklanırsan hiç anlaşılmaz.
Canım seninle aynı yollardan geçmiş bir ablan olarak yazıyorum 💛
Okuma ve gramerin varsa temelin çok iyi, sakın kendini küçümseme 🙌
Duyma ve akıcılık için bol bol “input” alman lazım. Alt yazıyı önce Türkçe sonra İngilizce açıp dizi ya da YouTube videoları izle. Kısa videolarla başla. Aynı sahneyi birkaç kez dinle; durdur tekrar et sesli konuş, taklit et 🎧
Telefonunun ve sosyal medyanın dilini İngilizce yap. Her gün az da olsa dinle ve konuş. İstikrar en büyük süper gücün olacak 💪✨
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?