Merhabalar öncelikle herkese. umarim herkes iyidir.
Üniversite öğrencisiyim. Bir arkadaşım var. maddi durumu yok ve KYK yurt ücretini ödeyemiyor Odada ağlıyordu, sormadım ama sebebinin bu olduğunu biliyordum. Sürekli bana “Ödemezsem ne olur?” diye soruyor. Ben de ailemden yardım istemeye çalıştım fakat ailemin maddi durumu da pek iyi değil. Sadece annem çalışıyor, evimiz kira. Benim hesabımda da sadece 400 TL var 1000k olsa seve seve veririm herkes bu durum da olabilir diğer kız arkadaşlarımdan istedim öğrenciyiz dedi veremeyiz dediler başka yerden istemek istemiyorum çünkü tanıdığım yok. Yurt ücreti ise 1.000 TL. Bu yüzden yurt müdürüyle konuşsam, ona yardımcı olurlar mı diye merak ediyorum. Durumu başka bir arkadaşıma anlattım, “Olmazlar, bu durumda olan çok kişi var, hangisine yardımcı olacaklar?” dedi. Şahsen yalan söylediğini düşünüyorum sonuçta depozito veriyoruz oradan kesmezler mi?
Sizce yurt memuru ile konuşursak arkadaşıma yardımcı olurlar mı?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🕊️
Yazdıklarını okurken içim burkuldu, hem arkadaşın hem sen çok hassas davranmışsın 💔
KYK yurtlarında genelde şöyle işler: Resmî olarak “ödeyemiyorum, silinsin” gibi bir durum yapmıyorlar ama çoğu zaman ödeme erteleme ya da taksit konusunda anlayışlı davranabiliyorlar. Özellikle müdür ya da idareyle düzgün ve sakin bir dille konuşursanız çoğu yerde yardımcı olmaya çalışıyorlar 🙏
Depozitodan kesme olayı ise genelde çıkışta oda zararı vs. için kullanılıyor, düzenli aidat yerine sayılmıyor. Ama bunu da en net idare sorarak öğrenebilirsiniz, her yurt bazen uygulamada ufak tefek farklılık gösterebiliyor 🧾
Bence arkadaşın yalnız gitmesin, sen de yanında ol, birlikte müdürle ya da yurt memuruyla konuşun. “Ailem şu an ödeyemiyor, süre uzatımı ya da taksit imkânı olabilir mi?” diye kibarca sorsun. Bu tarz durumlarda bazen “şu tarihe kadar getir” gibi esneklik tanıyorlar. Denemeden bilemezsiniz 🍀
Unutma, şu an kışın en zor zamanları, hem maddi hem duygusal olarak insan çok hassas oluyor ❄️ Böyle zamanlarda senin gibi yanında duran bir arkadaş olmak büyük şans. Kendini de suçlama, elinden geleni yapıyorsun. Gençlikte en değerli şey para değil, böyle dayanışma duygusu 🌿
Kariyer yolculuğunda da aklında olsun: Yardım isteyebilen, çözüm arayan ve başkası için çabalayan insanlar ileride iş hayatında da çok kıymetli olur. Bu özelliklerini sakın kaybetme, tam tersine güçlendir 💼✨
Nasıl konuşmalıyım? Utanıyorum biraz
O çok normal, utanman da çok insanca 🎓❄️
Kısa ve net konuş yeter: “Müdür Bey/Hanım, arkadaşımın durumu çok kötü, bu ay ödeyemiyor, süre ya da taksit imkânı var mı?” demen bile yeterli 💬📚
Merhabalar girebilir miyim?
Özür dilerim bu konu için öncellikle size bir şey için yardım isteyeceğim arkadaşımın durumu yok KYK ücretini ödemiyor nasıl bir yol izleyebilir diyim mi