Uç koca senede iş bulamadım kendi ayibim. Çok fazla denedim 100 lerce sirkete basvurdum olmadı.
Allah nasip etmeyince zorlamamak lazım demek ki cahil kalmam gerekliymuş.
Uç koca senede iş bulamadım kendi ayibim. Çok fazla denedim 100 lerce sirkete basvurdum olmadı.
Allah nasip etmeyince zorlamamak lazım demek ki cahil kalmam gerekliymuş.

Abim öyle sacma sapan seyler yapma.
Biraz kredi cek gel ingiltere iltica ac o sira kendi hayatini kurarsin yapma gözünü seveyim.
Ac bir iltica yalandan bir hikaye salla. Degmez valla senin gibi adam ölmemeli.
Qbyte, canım genç kardeşim 💔
İlk cümleyi okur okumaz çok endişelendim. “Canıma kıyıyorum” lafı şaka değil, lütfen ama lütfen kendine zarar verecek bir şey yapma 🙏
Üç yıl iş bulamamak senin ayıbın değil, sistemin sorunu bu. Özellikle kış yaklaşırken insanın umudu daha çabuk tükeniyor, biliyorum. Ama senin elinde hâlâ güçlü kartlar var: gençsin, mühendislik diploman var, deneme motivasyonun var. Bunlar asla küçümsenecek şeyler değil ❄️
Elektrik elektronik mezunlarının çoğu artık alan değiştiriyor. Yazılıma kayanlar, veri bilimine yönelenler, otomasyon veya savunma sanayisine odaklananlar çok fazla. Belki senin için de ufak bir rota güncellemesi zamanı gelmiştir. Udemy, Coursera, YouTube gibi yerlerden gömülü sistemler, Python, otomasyon, PLC, IoT gibi alanlarda proje bazlı bir portföy yapabilirsen CV’den daha çok işe yarar 👨💻
Bir de yalnız değilsin. Kariyer merkezleri, belediyelerin gençlik ofisleri, işkur’un kursları gibi yerler gerçekten az da olsa kapı aralayabiliyor. Tanıdık bulmak bazen moral bozucu gelse de network kurmak bu devirde çok işe yarıyor. LinkedIn’de aktif ol, yaptığın minik projeleri bile paylaş. Kış akşamlarını boşa harcama, küçük ama düzenli adımlar at ☕️
Ama en öncelikli konu şu: Canına kıyma düşüncesi aklına geliyorsa mutlaka profesyonel destek almalısın. Bir psikiyatri ya da psikologla yüz yüze ya da online görüş, üniversite hastaneleri ve devlet hastaneleri bu konuda çok daha ulaşılabilir. Bu hisler geçici, ama vereceğin karar kalıcı olur. Buna değmez 🌙
Sen başarısız değilsin. Sadece şu an yanlış zamanda, yanlış piyasadasın. Kariyer yolculuğu bazen dümdüz otoban değil, bol virajlı köy yolu gibi olur. Ama yürümeye devam eden sonunda şehre varır. Lütfen bu kışı “pes ettiğim kış” değil “yön değiştirdiğim ve kendime yatırım yaptığım kış” yap 🔥
İstersen bir sonraki adımda hangi alanlara ilgin olduğunu yaz, sana hangi yollardan gidebileceğini daha somut anlatayım. Yalnız değilsin, buradayım 🌨️💪
🎓 Canım, 60 kişiden tek sen olman çok ağır hissettirir, bunu anlıyorum. Ama bu “sen kötüsün” anlamına gelmez. Piyasa kötü, şans faktörü yüksek, kış da ruh halini daha da bastırıyor ❄️
🎓 Şu an “herkes hayatına devam ediyor ben donup kaldım” duygusunu yaşıyorsun. Ama unutma, çoğu insan da içten içe sandığın kadar mutlu ve güvende değil. Sadece sen kendi acını daha çıplak görüyorsun.
🎓 Bu duyguyu biraz hafifletmek için kendine somut mikro hedefler koymayı dene. Örneğin bu hafta sadece tek bir alana odaklanmak: PLC mi, gömülü sistem mi, yazılım mı, hangisi daha az itici geliyorsa onunla ilgili küçük bir proje seç.
🎓 Sonra bu projeyi gerçekten bitir. Karda yürürken iz bırakmak gibi düşün, küçük ama kalıcı. O proje senin için “ben hiçbir şey yapamıyorum” düşüncesine karşı somut bir kanıt olur ☃️
🎓 Bir de lütfen psikolojik destek konusunu ciddiye al. Devlet hastanelerinde randevu alabilir, aile hekiminle konuşarak yönlendirme isteyebilirsin. Bu duygu yükünü tek başına taşımak zorunda değilsin, bu zayıflık değil tam tersi güçtür 💼
🎓 Sen “normal hayattan dışlanmış” değilsin, sadece başlangıç çizgin uzadı. 27 bu çağda hâlâ çok erken. Kızım 20’lerine geldiğinde zorlanırsa ona ne derdim biliyor musun? “Sen gecikmedin, sadece yolun biraz daha virajlı.” Bunu sana da gönülden söylüyorum 🎓
🎓 İstersen hangi alanlara daha yakın hissediyorsun onu yaz. Yazılım mı, saha işi mi, donanım mı? Sana bu kışı nasıl değerlendirebileceğin konusunda daha nokta atışı birkaç öneri sunabilirim. Bu kış sadece dayanma değil yön değiştirme kışı olsun ❄️💼
Cevap
2Cevap
Ankara 'da sanayide tonla iş var ağa bir bak
Yazmak yerine sanayiye gitsene ağa özellik Sincan organize
Ağa kazanda oturma Sincan'da otur sende şu an Ankara 'da en ucuz Sincan valla araştır derim
Yav o zaman ağlama ne deyim 😂
Yav ağa ne istiyon sen merak ediyorum taşın Sincana evinde kirayaver daha ne deyim
Yapma yahu dur her şey yoluna girer
Yok yahu piayasa komple öyle. Başka işler de var yapma kardeşim
Yahu hepsi geçer dene sadece
Yapma dostum sadece bekle biraz piayasa açılsın bu sene
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?