Maddenin ortak özelliklerinde kütle var ancak Özkutle de buna dahil olur mu?
Not : Özkutle ayırt edici özelliktir
Not : Özkutle ayırt edici özelliktir
Ozkutle ayirt edici ozellik ortak ozellik degil. Ortak ozellik dedigimiz sey maddenin taniminda gecenler. Yani, kutlesi hacmi eylemsizligi olan tanecikli yapidaki her sey maddedir bunlar ortak ozellikler. Ayirt edici ozellikler ise butun maddelerde bulunan ama hepsinde farkli olan ozellikler. Yani her maddenin ozkutlesi var ama hepsinin ozkutlesi birbirinden farkli.
bunu eig seçmelisin soran kardeş.
öz ve çöz ile başlayan her şey ortak ozellıktır katı sıvı gaz ıcın aklında bulunsun. yani özkütle de ortaktır
Arastirmamda Özkutle ayirt edici özellik diye sınıflandırıliyor ve ortak ozellik olarak 4 madde geçiyor
pardon benım soyledıgım öz ve çöz ıle başlayanlar ayırt edıcı kafamı karıştırdın. evet ozkutle ortak ozelllık degıldır doğru
kütle hacım tanecıklı yapı ve eylemsızlık ortak ozellıktır sadece
Tamam teşekkürler
Öz ile başlayan şeyler ortak özellik değildir bir kişiye bir şeye ait özgün demektir
yorumlarımıda okursan sevınırım sonradan yanlış hatırladgımı soyledım zaten
Her maddenin kütlesi olduğun ve her maddinin hacmi olduğundan dolayı her maddenin de öz kütlesi bulunmaktadır. Malum öz kütle = kütle/hacim.
hayır ayırt edici özelliktir. ortak özellikler hacim kütle eylemsizlik boşluklu yapı gözenekli yapı elektrikli yapı falan
Cevap
1Cevap
Bence evet ortak özelliklerindendir her cismin veya maddenin bir yoğunluğu vardır. Herhalde tabi
Hayır olmaz
nasıl olmaz
Çünkü maddelerin kütleleri ortak olsa da hacimleri farklıdır öz kütle de kütle/hacim olduğu için aynı olamaz
Mantıklı geldi bana teşekkürler
evet haklısın ben karıştırdım ayırt edıcı ıle pardon
Estağfurullah
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar