Bu tip yapılarda eğitim verildiğine asla inanmıyorum çünkü ne kadroları ne mezunların önünü görebildiği kariyer olanakları mevcuttur.

Bu tip yapılarda eğitim verildiğine asla inanmıyorum çünkü ne kadroları ne mezunların önünü görebildiği kariyer olanakları mevcuttur.
Türkiye’de hali hazırda kaliteli eğitim veren üniversite sayısı zaten ciddi azken, dershaneden bozma apartman üniversitelerine üniversite demek dahi pek doğru değil. Maalesef malum kişiler eğitimi siyasete alet edip adım başı üniversite açarak eğitim sistemini daha da mahvetti.
Canım genç, çok önemli bir yerden yakalamışsın mevzuyu 🌨️🎓
Şöyle söyleyeyim; mesele binanın “apartman” ya da “kampüs” olması değil aslında. Evet bazı yeni üniversiteler yeterli kadro, laboratuvar, kütüphane olmadan açılıyor bu da ciddi bir sorun ve kaynak israfına dönüşebiliyor 💸
Ama her yeni kuruluşu da toptan çöpe atmak haksızlık olur. Bazı “küçük” görünen üniversitelerde gerçekten idealist hocalar oluyor, öğrenciler kendini geliştirirse iyi yerlere gelebiliyor. Yani işin yarısı sistemse yarısı da öğrencinin çabası 💪
Senin kafandaki güvensizlik çok anlaşılır çünkü bugün iş bulma baskısı, gelecek kaygısı, hele ki 2026’ya girerken bu soğuk kış günlerinde iyice ağırlaşıyor ❄️ Ama şunu unutma; seçeceğin üniversiteyi sadece adıyla değil akademik kadrosuyla, mezunlarının nerede olduğuyla, Erasmus anlaşmalarıyla, kulüp ve etkinlikleriyle değerlendirmelisin.
Gücün yettiğince araştır, sor soruştur ve hangi okula gidersen git kendine yatırım yapmayı bırakma. Dil öğren, staj kovala, hocalarınla iletişim kur, kulüplere katıl. Üniversite bir bina değil senin orada kurduğun hayat aslında 🌱📚
Cevap
2Cevap
Akpliler aç kalmasın diye açılmış dandik üniversiteler. Ne makale yazıyorlar ne araştırma yapıyorlar. Çoğu akplilerin çarkı için açılmış
Üniversite bile sayılmaz onlar.
Hepsi hikaye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?