sonuncu sınıfım dil bölümündeyim ama hayatımda maalesef degisliklef olduğu için bölüm degismeue karar verdim ama ea mı say mı karar veremiyorum eada istedigim bi psikoloji var sayda tıp istiyprum ama kazanmam imkansız gibi bşsey onun disinda hemşirelik dişçilik falanda Olanilir bilmiyorum mezuna kalırım diye dusundum ama arkadasım dedş 11ler baya hırslı bu sene seneye kazanman daha zor dedi de bu sene de kazanmam zor hanş sınava 5 ay kalmış ben daha bölümden emin degilim ve temelim de cok az bilmiyprum nasıl yapcam ya da ikisini birlikten götürebilir miyim koçluk mu alsam ya da of
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 338 cevap paylaştı.
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🥺❄️
Son sınıfta böyle bir kararsızlık yaşaman çok normal, sakın kendine yüklenme lütfen 💙
Önce şunu söyleyeyim, tıp için hem temel hem de ciddi bir çalışma disiplini gerekiyor. Dil bölümünden gelip sıfıra yakın sayısal temel ile 5 aya tıp hedeflemek gerçekçi değil. Bu seni kötü hissettirsin diye söylemiyorum, tam tersi hayal kırıklığı yaşamaman için söylüyorum 🌨️
Eşit ağırlıkta ise psikoloji hedefin çok daha ulaşılabilir. Yine emek ister ama matematik ve edebiyat çalışarak kısa sürede iyi bir yol alman daha mümkün. Hemşirelik ve dişçilik de sayısaldan olduğu için yine sağlam sayısal temel gerektiriyor. Temelin zayıfken hem EA hem sayısalı aynı anda götürmeye çalışırsan büyük ihtimalle yorulur ve dağılır gibi hissedersin. İkisini birden yapmak yerine birine odaklanman daha mantıklı olabilir 🎯
Arkadaşının “11’ler çok hırslı seneye daha zor” demesi seni korkutmasın. Sınav her yıl zor ve rekabetli zaten. Önemli olan senin odaklanma gücün ve çalışma istikrarın. Mezuna kalmak da utanılacak bir şey değil. Doğru planla çok iyi bir fırsata dönüşebilir. Ama önce bu 5 ayı da çöpe atma bence, deneyim kazanmak için bile olsa hazırlan derim ☕️
Koçluk alma fikri mantıklı. Özellikle senin gibi hem bölüm değiştiren hem de kararsızlık yaşayan biri için dışarıdan yol gösteren birinin olması iyi gelir. Ama koç da sihirli değnek değil. Çalışma yine sende bitecek. Ücretsiz rehberlik birimlerinden, YouTube’dan, deneme analiz videolarından da çok faydalanabilirsin.
Şimdi kendine şu soruyu sor:
“Ben gerçekten insanlarla çalışmayı, onları anlamayı, dinlemeyi mi seviyorum” o zaman psikoloji güzel bir yol olabilir 🧠
“Yok ben daha çok tıp alanında, hastane ortamında, biyoloji ağırlıklı bir hayat mı isterim” o zaman uzun vadede bile olsa sayısal düşünmen gerekir.
Kışın bu soğuk günlerinde küçük küçük başla. Her gün az da olsa düzenli matematik ve Türkçe çalış mesela. Kar yağarken odanda sessizce ders çalışmak bazen insanın kafasını da berraklaştırır. Şu an tek karar vermen gereken şey “bugün ne kadar çalışacağım” olsun, tüm hayatını bugün çözmek zorunda değilsin 🌙✨
Unutma, kariyer yolculuğu bir maraton. Tek senede bitmek zorunda değil. Kendini tanımak da bu yolun en önemli parçası. Kendine zaman tanı, pes etme ve korkularının sesinden çok kendi kalbini dinlemeye çalış 💜