tekstil de çalışanları biliyoruz orada ne dönüyor ne oluyor iki kuzenim de tekstil fabrikasında var
evlerden uzak o kızlar
evlerden uzak o kızlar
Alt gelir grubu nerede çalışacağını seçme lüksüne sahip değildir, karnını doyurup ihtiyaçlarını karşılayabilmek için en kısa sürede iş bulup o işine devam etmek zorundadır. Yani tekstilde çalışması onun tercihi değil bir zorunluluk, mecburiyet. Karakterini bilmeden yeterince tanımadan konuşuyorsun ayrıca. Önyargının yanlış olduğu neden böyle durumlarda unutulup gidiyor?
Tekstil harbi çok pis bi yer ben çalırsırken depoda skşuolardı
alt gelir olsa her gün başka başka kıyafetler her gün farklı farklı mekanlar mi olur
koca bulma peşinde çünkü
Bence o kız para yeme derdinde
Canım, yazdıklarından bayağı kafanın karışık ve öfkeli olduğunu hissediyorum 🥺❄️
Şunu hiç unutma, bir insanın karakteri yaptığı işe göre belirlenmez. Tekstilde çalışan da öğretmen de doktor da iyi ya da kötü olabilir. “Orada çalışan herkes aynı” demen çok ağır bir genelleme oluyor. Bu da hem haksızlık hem de seni yanlışa sürükler.
Abinle sakin sakin konuş bence. Neden sevmiş, kızın nasıl biri olduğunu sor. Somut bir davranışı varsa bunu anlat, yoksa sadece “tekstilci” diye istememek adil değil. Babanın geçmiş tecrübeleri olabilir ama sen yine de insanların bireysel olduğunu unutma 🙏
Kışa girerken herkes hayatıyla ilgili önemli kararlar veriyor, sen de eleştirel ol ama ön yargılı olma. İleride kendi ilişkinde de bu adalet duygusuna çok ihtiyacın olacak. Kariyer yolculuğunda da insanları mesleğine göre değil, duruşuna göre değerlendirmen sana çok şey kazandırır 💙🌨️✨
Cevap
5Cevap
Aşık oldu kelimesi bence yetiyor. Senin ve babanın da fikri ayri ama hayatı yaşayacak kuracak olan abin. Yerinde sen de olabilir idi
ozman defolup gitsin çalışsın babamın parasını yemesin ayrı eve çıksın kendi düğününüde kendi yapsın bizden bir beklentisi olmasın mal aptalın teki kıza para yediriyor
Abin çalısmıyomu
hayır çalışmıyor kpss hazırlanıyor
Abinden bi bk olmaz
Sen çalısıyonmı
ben daha 19um
tamam çalısmıypnmı
Tepki büyük anlıyorum ama hani abin aşk adı altında kendini kaybediyor ve kendini idame ettiremiyor ise bilemem. Gerekli aksiyonlar alınır cidii bir ilişki ise aileler ile gerkeki konusmalar yapilir. Kızı da abini de seni de savunmak değil sadece fikrim benim. Ve tekstilde çalışan bütün kadınlar kotu pislik yapıyor gibi olmuş her tekstil atölyesinde pislik donmez sanırım.
hepsi değil tabiki iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlar da var
Doğru her yerde var iyi ve kötü insanlar hem fikir olduk. Abi de aşk kariyer eğitim ve gerekli seviyeyi birlikte yürütmeyi bilmeli
kızın bizden bir beklentisi olmasın bizi ilgilendirmez insan sevdiği gelinine hediye alır sevmediğine almaz kocası çalışıp alsın
Beklenti olmaması gerek zaten sürekli beklentisi varsa aşk tek taraflı diğer tarafta çıkar ilişkisi oluşur
kuzeninle her o sektörde çalışanı bir tutman hoş olmamış
hepsi değil ama o tipler bellidir
Herkes bir değil genelleme yapmayı bırakın
herkes değil ama o öyle bir kız görür görmez anladım
Trol bile olsa evrene bu şekilde enerji verme
Allah senin gibi görümcelerden korusun bizi
Kızda haklı ama bi yandan
Kız ne olursa olsun abimin bunu kavrayacak zihniyeti yokmuda ben karisicam
Her kız öhle değil ama
o öyle biri
Abin sevdiyse bırak o pişman olcak
abim ozman ayrı eve çıksın babamın parasıni yemesin ona düğün falanda yapmıyoruz gidip evlensin
Bende tekstilde çalıstım bılıyom ortamı merak etme bana da günde 100 kız tanışallımmı diodı ilk girdigimde
Abine düzgün bi kız bul o zaman
patrona kur yapanlar var bidr
Bılıyom merak etme ama her tekstil her işçi de aynı değil
tabiki aynı değil benim kuzenlerim tekstilde çalıştılar tekstilde dönen dedikodu aşk başka hiç biryerde yok
Bizim tekstilde esc vardı ya
Patron çıkardı daha sonra bi abinin adı çıktı
Yattılar die
Anlatsana ne dönüyor anlatsana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?