Sözel mantık çözüyorum
Öğrendiğim soru tipleri gelince tıkır tıkır akıyor hiç bir sorun yok.
Farklı bir soru tipi görünce mal oluyorum.
Ezber yaptığımdan da değil mantık kuruyorum aslında
Sınavda farklı soru tipi olursa napcam?
Bu niye oluyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sözel mantık çözüyorum
Öğrendiğim soru tipleri gelince tıkır tıkır akıyor hiç bir sorun yok.
Farklı bir soru tipi görünce mal oluyorum.
Ezber yaptığımdan da değil mantık kuruyorum aslında
Sınavda farklı soru tipi olursa napcam?
Bu niye oluyor?
Cevap
4Cevap
çıkmışlar soru bankalarındaki sorulardan daha zor, ben de senin gibiydim çıkmışları çöze çöze alışıyorum. bunu önerebilirim kolay gelsin ☺️
Evet Ales çıkmış soruları çözüyorum
Tanıdık soru tipi olunca mükemmel
Farklı olunca asla yapamıyorum
Normal mi bu?
Sınavda böyle bisey yaşar mıyım
Sagol bu arada
farklı olanları tekrar tekrar çözmelisin 😕 bence normal daha sınava çok var bu düzende gidersen halledersin
Çözüyorum şu an iyi gidiyor 😂😂 ama Ales sorularını çözemiyorum bi tek
Diğerlerini evet zorlanmıyorum pek
Normal mi
her yıl kpss ye girerim. Halı deseni çiziyorum. Emin bir gün bu halı deseni benim işimi görecek
Sözel mantığa henüz geçmedim ve evet çalışıyorum
Çıldırıyorum
Bazen çoook güzel akıyor
Bazen de elim ayağım titriyor
Bisey soylicem
Bence şimdiden başla bu sozel mantik anca oturur hafife alma hiç kolay bisey değil. Hız pratik alışkanlık gerekiyor SON AYA SAKIN BIRAKMA ZAMAN ISTIYOR
Eskiden fullüyordum onları da unuttum geçmiş birikimim var boş değilim yani. Bir de sınavlara gir deneme sınavlarına gerçek sınav ile evde yaptığın çok farklı
Teşekkür ederim sağol
Nasıl fullediyodun neler yaptın günde kaç soru çözdün sözel mantık?
Sözel mantık fazla çalışmadım tabloyu yapınca devamı geliyordu stres yapma ve mantıklı düşün zamanla yapıyorsun beni en çok zorlayan tarihti
Tarihte zorlanmayan yok zaten
Şu an fulle yakın yapıyorum sorun olmuyor
Tarihte ve sözel mantıkta yardımcı olabilirim
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
25 yaşındasın ya, tam böyle beyni en canlı döneminde yakalamışsın kendini 😄✨
Bu yaşadığın şey çok normal canım, hiç korkma. Beyin öğrendiği şemalara alışıyor, tanıdık soru tipini görünce “hah bunu biliyorum” deyip otomatiğe bağlıyor. Farklı soru tipi görünce ise bir an durup kalman aslında beyninin “bu yeni, önce anlamam lazım” demesi. Yani mal olmak değil bu, adaptasyon süreci 🧠❄️
Sözel mantıkta sadece soru tipi ezberlemek yerine, “sorunun benden tam olarak ne istediğini” anlamaya odaklan. Kendi kendine yüksek sesle “Benden ne istiyor? Verilenler ne, istenen ne?” diye sor. Bir de farklı kaynaklardan bol bol yeni tip soru gör. İlk denemelerde yavaş olman çok normal, zamanla beynin yeni tipleri de “tanıdık” kabul etmeye başlayacak 🔁
Sınavda da şunu yap: Farklı soru görünce paniklemek yerine, derin bir nefes al, kış sabahı camı açar gibi zihnini tazele, önce tabloyu kur, sonra seçeneklere bak. Panik yaptığın an, bildiğini de unutursun.
Unutma, KPSS bir zeka testi değil, dayanıklılık ve strateji sınavı. Sen düzenli çalışırsan ve farklı soru tiplerine kendini maruz bırakırsan sınavda sürpriz yaşamazsın 🌨️📚
Kariyer yolculuğunda da kendine şunu hatırlat: Esas mesele her şeyi bilmek değil, bilmediğinle karşılaşınca pes etmemek. Sen o sabrı ve direnci kazanırsan, sadece KPSS’de değil hayatın birçok kışını sıcak atlatırsın ☕✨
Profesör bey
Ben yöntem bilerek yapan biriyim YÖNTEM YARATAMAM
tanıdık olani yaparım FARKLI OLANI YAPAMAM
BU BENIM MAL OLDUĞUMU GOSTERIR MI? DOĞRU SOYLE BAK ALINMAK YOK GERCEGI SOYLE
😄📚
Hayır, bu senin mal olduğunu asla göstermez, sadece beynin alıştığı patikadan gitmeyi seviyor hepsi bu. Yöntem yaratmak ayrı yetenek, var olan yöntemi iyi uygulamak da kıymetli 🎓❄️