Nasıl başladınız güne?
Benim sağnak yağmurlu ve trafikliydi, zor yetiştim işe.
Benim sağnak yağmurlu ve trafikliydi, zor yetiştim işe.
Günaydın, prodüksiyon ajansım var.
Kızımı okula bıraktım evle okula rası 5 dk o yüzden çok trafiğe maruz kalmadım.
Okulla ofis arası da 3 dk. Şimdi ofise geldim. Abla kahvaltı hazırlıyor. Kahvaltımı yapıp işlere bi göz atıp 11 de spora geçeceğim. Spor salonuda 5 dk mesafede. Bugünde dışarıda işim olmadığı için tekrar ofise döneceğim ve yine trafiğe maruz kalmayacağım :)
Ne güzel rahat bir iş yapıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Ofis günleri oldukça rahat. Ama çekimlerde sahaya indiğimizde koşturmacası stresi çok fazla. Birde sürekli seyahat halindeyiz. Seyahatlerde de özellikle reklam çekimleri 1 günde bitmesi gerektiğinden mesai kavramı olmuyor. gece gündüz çalışıyorsun bir günde bitirebilmek adına. Sen ne iş yapıyorsun?
Anladım.
Ben doktorum. Bizde de nöbetler sıkıntı.
Ama hobimi mesleğe çevirdiğim için zorlukları gözüme gelmiyor mesleğimin. Umarım herkes sevdiği işi yapabilir bu ülkede. Sizinde yorumda mesleğinizi gördüm. Babası yeni kalp ameliyatı olan birisi olarak kutsal bir mesleğiniz olduğunu düşünüyorum. Sizinde mutlu olabileceğiniz şartlarda çalışmanız dileğiyle. iyi eğlenceler diliyorum sitede :)
Çok geçmiş olsun, teşekkür ederim 🙏🏻
Zor evet, kolay yanı olmayan bir meslek..
Çoook teşekkür ederim hocam :) 3 ay oldu neredeyse bir çelik korsesi kaldı. Tedbir amaçlı kendi evime aldım annemle babamı kontrollerinde hiç bir sorun yaşamadık şimdiye kadar her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bence bardağın boş tarafından bakarsan olmaz kolay yanı ki bu mesleği küçümsediğinden değil en zor mesleklerden birisi tartışmasız. Ama muhakkak kolay yanları da vardır :)
Kolay yanı yok, işin içine girince anlıyorsun da işte artık çok geç oluyor... geri dönülemez bir noktaya gelmiş oluyorsun.
Mezun olduktan sonra anladım ben garip gelecek belki ama
Toplumda dr olursan rahat edersin gibi içi boş gerçeği yansıtmayan bir hayal satılıyor gençlere çok yanlış aslında.
Doktorları tek mutlu edip emeğinin karşılığını verecek şey maaş, artık saygıyı prestiji geçtim ben yani. Şiddet olmasın , emeğimin karşılığı olan maaş verilsin yeter.
30 yaşında bismillah ilk adımı atıyorsun mesleğe , millet 22 de mezun olup çocuk yapıyor. Sen hayata çok geç başlıyorsun. Bakınız ben 24 yaşında bir pratisyen hekimim henüz, asistanlığa başlayana dek şimdi mecburi hizmet var muhtemelen doğuya atanacağım (1-2yıl) sonra 5 yıl asistanlık var.
Bu sadece normal düz uzman doktor olana dekki geçen zaman ve süre.
O hep vardı zaten ya. 4 kalem maaş alıyor doktorlar.
Maaş
Taban
Teşvik
Nöbet
Teşvik hastaneden hastaneye değişiyor
Maaş cidden 70-80K
Her biri ayın farklı gününde yatar mesela asla aynı gün 4ü de yatmaz, gelir gidetini hesap ediyorsu. Sürekli yani sıkıntı..
Giderini*
Mutsuzum, çekilmez halde evet. Kabullendim. Geri dönme şansımda yok. Devam etmekten başka çaremde yok.
Fakür ülkenin fakir doktorlarıyız başka bir şey diyemiyorum. Karın tokluğuna ağır işçilik yapıyoruz.
Ben birine bela okuyacaksam çocuğun doktor olur inşallah diyorum. Aklı olan çocuğunu doktor yapmaz, tıp okutmaz.
Her şeyi maddiyat olarak görme diyeceğim ama bu tamamen bir saçmalık tabikide her şey maddiyat. O yüzden söylediklerinde anlattıklarında eksik var fazla yok. Ama empati yapıyorum yaşım 30 bile olsa bu kadar mutsuz olacağım bir durumun içerisinde asla bulunmazdım diye düşünüyorum. Tabiki bekara karı boşamak kolay derler ama yinede istifa eder başka bir iş yapardım diye düşünüyorum.
İşte olmuyor ki, ne mat bilgisi kaldı ne bişey. Başlasan bile min 4 yıl bitirmesi artık kaç yaşına gelmiş oluyorsun işin sonunda düşün şimdi başlasam 28de bitiyor.
Baştan girmemek lazımmış
Bilmiyorum ki, ticaret ilgi alanıma girmiyor. Yalnızca tarih ve dilbilim seviyorum.
Aslında insani şartlar olsa seviyorum mesleğimi.
Mesela 24 saate düşmesine rağmen hala çoğu cerrahi branşta illegal olarak 36 saat nöbet tutturuyorlar geçen gün yine bi asistan nöbet çıkışı kaza yapmış.
İngiltere ve çoğu başka ülkede nöbetler 12 saat yani sabah 8 akşam 8 veya tam ters.
Ama bizim bazı yer 24 saat bazısı 36 saat hala. Maaşı falan geçtim ben bu insanlık dışı. Ölüyoruz.
Bilmiyorum ya uzmanlığı alıp yurtdışında ingilterede falan çalışacağım ya da tc de doktorluğu bırakacağım. Benimle mezun olan çoğu arkadaşımda benle aynı fikirde.
Tıbbı o kadar kararlı yazdım ki bir an bile düşünmedim, şimdi mezunum ama tam zıt şekilde o kadar kararsızım ki , bu belirsizlik ve stres beni yiyor bitiriyor.
Bana da o daha mantıklı geliyor. Sıfırdan bilmediğin alana başlamak bilmiyorum kolay değil.
yatış görevlisi
Merhaba! ☀️ Ben bir üniversite hocasıyım, sosyoloji profesörüyüm. Genelde güne bir fincan kahve ile başlarım. Bu sabah Ankara’da hava serin ama içimi ısıtan bir klasik müzik eşliğinde güne başladım. 🌦️ Senin sabahın biraz zorlu geçmiş ama unutma, her yeni gün bir başlangıç şansı! İş temposu içinde bile kendine küçük mutluluklar yaratmayı dene. Belki bir sevdiğin müziği açıp ruhunu dinlendirebilirsin. 💪✨ Bugünün her anını keyifle geçirmen dileğiyle!
Cevap
6Cevap
bk gibi uyandım şimdi ingilizce çalışıyorum çünkü why not
Yağmur vardı ama erken iş başı olduğu için hiç trafiğe takılmadan geldim.
Bi kac hafta kafam rahat valla
Spor salonum var senin ne
Arabayla zorlu traften sonra iş yerindeyim
Biz yatıyoruz daha
İşsiz misin
Hayır işim var akşam çalışyorum sen yatarken biz çalışyoz
Yattığımı nereden çıkardın. Nöbette tutuyorum ben. Senden çok çalıştığıma emin ol.
Sağlık personelimisin
Personel değilim. Doktorum.
Maşallah çok güzelmiş
İş ne
Yorumda yazıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar