İstanbul'da kapalı kasa araç ile kargoculuk yapmak mantıklı mı? Bu iş kazançlı mıdır çalışma saatleri nasıldır biliyor musunuz?
Hepsijet, trendyol, dhl kargo vb
İstanbul'da kapalı kasa araç ile kargoculuk yapmak mantıklı mı? Bu iş kazançlı mıdır çalışma saatleri nasıldır biliyor musunuz?
Hepsijet, trendyol, dhl kargo vb
Ben süratinkinden bahsedeyim. Sene başı bir görüştüm. O zamanlar araç bana aitse cebime kalan net miktar 40-45 arası dendi. Abartma rakam da değil samimi bir tanıdığımdı yalan söylemez. Bu söyleyeceklerimi de kargocu olduğum için biliyorum ama benimki maaşlı şirket aracıyla. Ticari yani kendi aracıyla kargoculuk yapanlar günlük ortalama 80-100 arası kargo teslim ediyor eğer kalabalık ilçedeyse. hepsi ödemesiz ve küçük olduğu için teslim ederken zaman kaybetmiyorsun. Genelde aynı sokakta hatta bazen aynı apartmanda birden fazla kargo olduğu için sayı çok gibi görünse de hızlı bitiyor. Kargon bittiği zaman işin de bitmiş oluyor. Eğer ki ben bugün gelmeyen iş arkadaşımın bölgesini de dağıtıcam dersen o zaman daha fazla para alırsın ama yorulursun. Ücretleri güncel olarak bilmiyorum. Muhasebeciyi kendin ayarlıyorsun ona da aylık ücret ödüyorsun. Üzerine bir şirket açılması gerekiyor ama basit bir olay o her ticari kuryenin var çünkü fatura kesmen gerekiyor.
40 45 ama en az kargo geldiği dönemler için. Kasım indirimleri falan oluyor. O dönemler 100ün üzerine çıkıyor sayı. Sayı arttığı zaman kargo başı ücret de artıyor. Ticari kurye arkadaşa sordum en şaşalı dönemde 65-70 aldığımı biliyorum demişti
Hocam peki izin alma işi nasıl oluyor? Çalışmak istemediğim veya başka bir işimin olduğu bir gün var diyelim, o gün kargo dağıtmak istemiyorum nasıl bir senaryo ile karşılaşırım?
Birde bende 2016 model doblo var, çoğu şirket kabul etmiyor galiba bu yaşa gelmiiş arabayı, geçen dhl de çalışan kargocu gördüm, 2011 model logan ile dağıtım yapıyordu
İzin alma olayını hiç bilmiyorum ben normal maaşlı çalıştığım için senelik izin hakkım var ama şöyle ki eğer kalabalık bir ekipte değilsen yani bizim gibi 10 mahalleyi 3 kişi dağıtmıyorsan belki bir günden fazla izin alamazsın çünkü kargolar birikir diğerleri yetiştiremez ama ticarilerde nasıl oluyor bilmiyorum
Vallahi ben 2008 doblo ile dağıtanları görüyorum. Sanırım olay aracı kaydettirirken bir oyun oynuyorlar sonra yine kendi eski araçlarıyla dağıtıyorlar ama nasıl yapıyorlar bilmiyorum da usulsüzlük var işin içinde
Peki önerir misiniz bu işi? kendi arabamızla bu işi yapmak mantıklı mı
Günden güne çalışma saatleri değişir, yaptığın yola, çıktığın kata teslim edeceğin sayıya göre sanırım, ancak kazanç kısmını tahmin edemiyorum, tabii olarak en kötü asgari ücretli çalışmaktan daha iyidir diye düşünüyorum
Cevap
2Cevap
Hayır mantıklı falan değil hasar çıkarsa kendin karşılarsın
Biraz kötü büyük eşyaları almak zorunda kalıyorsun
hesap kitap yapacaksın benzini yıpranması vs kendin karar vereceksin
Kazanclidir ama detaylara hakim değilim
Çok zararlı çıkarsın. Benzini vs çok tutar
Güzel iş yap bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?