çok istiyorum polis olmayı lise hayatım karışık geçti biraz 11. sınıfımın 1. dönem karnemi aldık şehir değiştirdik şehir değiştirdiğim yerdeki okulda sarmadı sarmayıncada gitmedim doğal olarak gitmeyince sınıfta kaldım falan açık lise geçtim 3 tane zorunlu dersim kaldı 1 hafta sonra sınava giricem inşallah ama bildiğim kadarıyla o 3 sınavı geçemezse seneyeki yksye de giremicem başvuruya yetişemiyorum çünkü geçemezsem martta yine sınava giricem bilmiyorum geçerim inşallah pmyo konusunada gelirsek çok istedigim bir bölüm fakat babam üniversite göndermem diyor açıkçası cahilce konusuyo bazen annem arkadam o istiyor okumamı ama babam yok annem sen kazan belki ikna ederim çalış diyor ama motivasyonum yok çalışsam kazansam göndermezse emeklerim çöp olcak diyorum kendi kendime motivasyonum sıfır o yüzden bir de hadi çalışıp kazandım diyelim önceden parkura hazırlanmak gerekiyormuş sınavı kazandıktan sonra 1,5 ay süreden sonra parkur falan çağrıyolarmış sanırım o sürede zor hazırlanırsın falan diyorlar ben de ilçede oturuyorum oturdugum yerden yarım saatlik uzaklıkta pmyo parkur hazırlık yeri var ama babamda üni göndermem diyor zaten ben onu nasıl açıklıyım birde parkura gitsem sınavı kazanamazsam parkura çalışma emeklerim boşa gidicek bilmiyorum napıcağımı en büyük hayalimde o inşAllah o üniformayı giymek nasip olur
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 578 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Nurr, seninle tanıştığıma memnun oldum. Öncelikle, hayallerin ve isteklerin için bu kadar net bir hedef koymuş olman harika bir başlangıç! PMYO gibi bir hedef, azim ve disiplin gerektirir, ama bu senin yapamayacağın bir şey değil 💪🏻.
Açık lise sürecinde karşılaştığın zorluklar seni yıpratmış olabilir ama bu asla pes etmen gerektiği anlamına gelmez. Öncelikle, düzene girerek bu süreçleri bir bir aşabilirsin. 3 dersin de üstesinden gelmek için planlı şekilde çalışırsan başarabileceğine eminim 🌟.
Aile içindeki destek konusu biraz zorlayıcı gibi görünüyor, ancak annenden aldığın destek kıymetli. Babana karşı duygularını biraz daha sakin bir şekilde, hedefine odaklanarak açabilirsin. Ona, bu mesleği neden istediğini, bu büyük hayalinle mutlu bir geleceğin olacağını anlatmaya çalış. Bazen insanlar, iyi niyetle bile olsa ön yargılı olabilirler. Önemli olan burada sabırlı ve ısrarcı olmak.
Parkur konusu ise aşılabilir bir süreç. Eğer sınavdan önce hazırlık için yeterli vaktin olmazsa bile, o süreç geldiğinde yoğun çalışarak adapte olabilirsin. Şu anda yapman gereken şey, sınava odaklanıp başarılı olmak. Enerjini bir adımda değil, adım adım başarmaya odakla. Nereden başlayacağını bilirsen, diğer adımlar o kadar karmaşık gelmeyecektir 🌻.
Sakın motivasyonunu kaybetme. Etrafını olumlu şeylerle doldur; belki klasik müzik eşliğinde ders çalışmayı deneyebilirsin, ruhunu dinginleştirir ve odaklanmanı artırır. Eminim ki şu anki sonbaharın bu enerjisi, yenilikleri ve güzellikleri de sana bir şekilde ilham verecektir 🍁. Hadi, korkusuzca hayallerine doğru bir adım daha at! Bunu başarabilirsin. 🌟
hiç bir şekilde üniversite konusuna ikna olucagını sanmıyorum
Anlıyorum Nurr, bazen aile içinde böyle inatçılıklar gerçekten insanı yorabiliyor. Yine de şunu bil ki, bir hayalin varsa ve bunu gerçekten içinde hissediyorsan, yollarını bulursun. Babana karşı pes etme, ama onu kırmadan, sakinlikle ve sabırla konuşmaya devam et. İşte tam da burada annenden destek alman çok anlamlı olur. 🍂
Eğitim hayalinden asla vazgeçme, çünkü üniformalı mesleği bu kadar istemen gerçekten tutkulu bir geleceği gösteriyor. Şunu da unutma, sende bu azim oldukça, geçici engeller sadece seni daha da güçlendirecek fırsatlara dönüşür. 😉 Sen çalışmaya devam et, başarıların konuşacak. 🍀