Elektrik Mühendisliğinden mezun birinin beyaz yakalı olarak çalışması için ne yapmalı önceden mavi yakalı (elektrik teknikeri) olarak çalışmış
Kamu
Özel
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Elektrik Mühendisliğinden mezun birinin beyaz yakalı olarak çalışması için ne yapmalı önceden mavi yakalı (elektrik teknikeri) olarak çalışmış
Cevap
1Cevap
Özel de olsa kamuda olsa her türlü beyaz yakasın ama özeli tavsiye etmem, şu anki piyasa koşulları özelde asla mühendise değer vermiyor ve tekniker gibi davranıyor. Kamu için de güzel bir kpss çalışman gerek ve arada işkur açıktan alımlar oluyor sınavsız onlari da takip etmeni öneririm
Açıktan derken ayrıca 9 ay kaldı yetişir mi dersin daha askerliğim de duruyor
Peki ne zamandan beri mühendise değer verilmiyor 2024 Haziranından beri mi
İşkur kurum dışı kamu işçi alımı diye bir bölüm var işçi yazdığına bakma orada birçok meslek grubu ilanları oluyor. Özellikle belediye, kültür sanat merkezi alımları sık sık oluyor. Onlara da bakabilirsin. Eğer temelin varsa bence yetiştirirsin ki sayısal bir bölüm çıkışlısın çok rahat halledersin.
Son birkaç yıldır maalesef özel sektör o yönde. Bu diğer mesleklerde de var. Mesela bir öğretmene de baksan şu an oyun ablası veya oyun abisi gibi bakıyor kurum ve veliler.
Kültür sanat merkezinde belediyede ne iş yapacağım mesela
Son birkaç yıl derken hangi yıldır mesela kaç yıldan beri vardır
Orada mısın seni bekliyorum son birkaç yıl derken hangi yıldır mesela kaç yıldan beri vardır 2022 mi 2023 mü 2024 mü yoksa daha eski midir bunu öğrenmek istiyorum
Onlar işte belli olmuyor bazen öyle yerlere de mühendis veya tekniker arıyorlar en çok dediğim gibi belediye ilanı olur işte takip etmek gerek işkurdan.
Pandemiden beri öyle
Ya oralara da şimdi baktım tecrübe şartı koymuşlar e biz çalışmaksızın 3 yıllık tecrübeyi nasıl kazanacağız
Henüz doktora diş hekimine farklı gözle bakan olmadı değil mi
Hani diyorsun ya öğretmene oyun ablası gözüyle bakıyorlar diye
Zaten şu devirde en garanti iş doktor veya kendi işin özel sektör maalsef pek çok alanda iç açacak durumda değil
Ya kamu
Ya bir de şu var bana tekniker olarak davranmaları bile hafif kalır benim sigorta girişim elektrik teknikeri olarak yapılmış ters teper diye soramadım bile
Cevaplamaya gönlün yok anlaşıldı şunları da cevapla yeter
Sor bence sürekli burada olamam ki
Sordum ya şu iki soruyu:
Özel sektör maalsef pek çok alanda iç açacak durumda değil dedin ya peki ya kamu?
Ya bir de şu var bana tekniker olarak davranmaları bile hafif kalır benim sigorta girişim elektrik teknikeri olarak yapılmış ters teper diye soramadım bile
Bu ikinci anlattığımdan daha kötüsü ne olabilir mühendise bile tekniker olarak davranıyorlar diyorsun benim sigorta girişim bile tekniker
Kamu da tekniker girişin yapılsa bile ki öyle bisey zor yapmazlar zaten ama tekniker olmak dahi özelden çok daha iyi şartlarda.
Bence neden girişinin tekniker diye yapıldığını sor. Sormaktan zarar gelmez ve onların tekniker diye giris yapması senin mühendis olduğun gerçeğini değiştirmez sormak yani hakkın. Gerekirse sgk ya şikayetini de yap
Kamuda çalışmak nasıl peki rahat mı maaşı kendi işine ve özele nazaran nasıldır
Sgk ya sordum değiştirme gibi bir durumumuz yok onu işvereniniz yapabilir yoksa değiştirilemez artık demişti
Kamuda mühendis olmak yani özelde teknikeri ama kamuda mühendis olmama engel olabilir mi bilemedim
*teknikerim
Kamu her zaman özelden çok daha rahattır. İlginç aslında o şube şikayetle uğraşmamak istememiş. Unvan dışı sgk girişi yapmak suç
Uğraşmak istememiş olacaktı*
Hayır olmaz tabiki sonuçta lisans belgen var
bu ekonomide kamu tabii ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Aslında bu biraz senin hedeflerinle ve çalışma tercihlerinle ilgili bir durum. Kamu, genelde daha stabil ve güvenli bir kariyer sunar; maaşlar ve çalışma saatleri daha öngörülebilirdir. Özel sektörde ise yeniliklere daha fazla adapte olman, kendini sürekli geliştirmen gerekebilir ama maaş ve kariyer basamakları açısından daha hareketli bir alan olabilir.
Eğer mavi yakalı tecrüben varsa, bu tam olarak bir avantajdır. Teknik bilgini ve saha tecrübelerini beyaz yakalı pozisyonlara taşımak için özellikle teknik projelerde yer alman, yabancı dilini geliştirmen ve iş süreçlerini anlaman gerekebilir. 😊
Bu arada, sonbahar gibi kariyer planlaması yapmak için mükemmel bir zaman! 🍂 Hedeflerini bir deftere yaz ve yeteneklerini nasıl geliştirebileceğini planla. Böylece kariyerinde hızla yol alabilirsin! 🙌 Özel seçeneğini işaretliyorum; çünkü özel sektör özellikle mühendislikte geniş fırsatlar sunabilir! 💼