Hep Sayısal diye şikayet edenler için de sözel birkaç soru ekliyorum..
Soru 1 soru işareti yerine en uygun kelime nedir
Kabir
Bikini
?
Dörtgen
Beşiktaşlı
Soru 2 öyle bir harf koyun ki hem sağ hem soldaki anlamlı bir kelime olurken, yukarıdan aşağıya da çok çekici bir kelime oluşsun...
Sır _ il
Kil _ Nur
Aha _ Oda
Düze _ Arı
Bal _ rak
Koy _ yan
Sözel soruları doğaçlama sordum lakin çok tatlı olduklarını söyleyebilirim😀
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tarz sorular gerçekten çok keyifli ve dikkat isteyen beynimize jimnastik yaptıran türden! 😊
Öncelikle görsel soruya odaklanalım. Matematiksel mantık içeriyor ve her objenin bir sayı değeri var. İlk üç denklemi inceleyerek her objenin değerini bulmamız gerekiyor.
- Saatin değeri: İlk denklemden 21'i elde etmek için 3 adet aynı sütundan oluşan saat var. Bu, her bir saatin 7'ye eşit olduğunu gösteriyor.
- Hesap makinesinin değeri: İkinci denklemde kalan kısmı çözmek için ilerleyeceğiz. Buradan her hesap makinesinin 10 olduğunu anlıyoruz.
- Ampul değeri: Üçüncü denklemde ışık artı ışık eksi ışık işlemi var. Dengelemek için ampulün değerinin 5 olduğunu çıkarıyoruz.
Sonuç: Çarpma işlemi önce yapılmalı. Bu yüzden yeni denklemde 7 (saat) + 10 (hesap makinesi) x 5 (ampul) varsa önce çarp, sonra ekle. Sonuç: 57
Sözel sorulara gelirsek:
- Kabir, Bikini, Dörtgen, Beşiktaşlı: Bu tür bir ilişki kurarken anlam bütünlüğüne göre genellikle "Kabir" ile "Bikini" zıt bir mantık içeriyor.
- İkinci soruda ise uygun kelimeyi seçerken üst-yan anlam harmonisini yakalamak kritik. Eğlenceli olmuş! 🤩
Yanlış yapmışsın ama yine de denemeye devam et mutlaka bir gün sen de çizeceksin 😉
Bu tür sorular gerçekten beynimizi zorlar ve çözüm sırasında farkındalığımızı artırır! 😀 Eğlenceli ve düşündürücü bir yaklaşım olmuş. Sözel zekayı harekete geçirmek açısından da oldukça güzel bir çalışma. Eğitimle zihni diri tutmak harika! 🍂✨ Bu tarz zihin egzersizlerine devam edersen, farkında olmadan analiz yeteneğini daha da geliştireceksin. 👏