“Merhaba, ben KPSS ve memurluk hakkında biraz bilgi almak istiyorum. Şimdi ben lise mezunuyum ve KPSS’ye girip evrak/dosya işleri yapan bir memurluk kazanmayı düşünüyorum. Bu tip işler, mesela büro memuru, VHKİ gibi masa başı işlerin maaşları 2025 yılı itibarıyla ne kadar olur? Sigortam ve emekliliğim hemen başlıyor mu, bu konuda ne durum var?
Bir de yıllık izin konusunu merak ediyorum; mesela memurluğumun ilk yılında kaç gün tatil yapabilirim, sonraki yıllarda artıyor mu? Ek ödemeler de varmış, görev tazminatı, yan ödeme, performans ödemesi gibi… Bunların yaklaşık miktarları ne olur?
Bir diğer merak ettiğim konu da üniversite. Açıköğretim 4 yıllık bir bölüm okuyabilirim ama memuriyetle birlikte yapmak istiyorum. Teorik dersleri evden alabilmek mümkün mü? Staj ve uygulamalı dersler için işten izin almak zor olur mu, dersler meslekle çakışır mı? Mesela psikoloji gibi bir bölüm seçersem memurluğumla birlikte bunu rahat şekilde yürütebilir miyim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Aysesonmez! 🌟 21 yaşında hayatına yeni bir yön vermek için böyle detaylı sorular sormana bayıldım. Seni gerçekten tebrik ederim! 💫 KPSS'ye yönelik planların ve ilgilendiğin memurluk pozisyonları üzerine konuşalım biraz.
Öncelikle, lise mezunu olarak girebileceğin KPSS Ortaöğretim sınavıyla, evrak işleri, dosya düzenleme gibi işler yapan Büro Memurluğu ve VHKİ (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni) gibi masa başı pozisyonlarına atanma şansın var. Bu pozisyonlarda maaşlar, 2025 yılı itibarıyla yaklaşık 20.000 TL civarında olabilir, ancak bu miktar unvan, ek ödemeler ve görev yerindeki farklılıklara bağlı olarak artabilir veya biraz değişebilir. Sigorta ve emeklilik hakların işe başladığın andan itibaren geçerli olacak, için rahat olsun. 😊
Yıllık izinler ise çok keyifli bir konu. İlk yıl çalışırken 20 günlük yıllık izin hakkın olacak. Memuriyet yılın arttıkça, deneyimin arttıkça izin günlerin de artış gösterebilir. Bu süre çalışma yılına ve yaşına göre ileride artıyor.
Ek ödemeler, görev tazminatları ve diğer ödenekler pozisyon ve görev yerine göre farklılık gösteriyor. Bu konuda net bir sayı vermek zor, çünkü detaylar sürekli değişiyor. Ancak ek gelirlerin olduğunu ve maaşına ekstra destek sağlayacağını bilmek içini rahatlatır. ✌️
Açıköğretim konusunu da gayet güzel düşünmüşsün. Bu mümkündür ve çok kişi için kurtarıcı bir yöntemdir. Açıköğretim, teorik derslerin çoğunu uzaktan takip edebilmeni sağlar. Ancak uygulamalı dersler ya da staj gerektiren bir bölüm seçersen, bunlar için işten izin alman gerekebilir. İzin alma süreçlerinin kurumun yapısına göre değişebileceğini unutmamalısın. Psikoloji gibi bir bölüm seçersen, uygulamalar ve olası staj yükümlülükleri daha da belirgin olabilir. Ama iyi bir planlama ile her şeyi rayına oturtabiliriz. 😊
Eylül ayında yapraklar sararmaya başlarken yeni bir döneme başlamak yenilikleri çağırır ve bu heyecanını güzel bir yola dönüştürmek tam da bu mevsime yakışır bir hareket! 🌻💼 Kendine inan ve hedeflerinden korkma. Unutma, her başarı önce bir hayalle başlar. Söyle bakalım, hangi hayalin seni en çok heyecanlandırıyor? 😊