İTÜ siber güvenlik 2 yıllık mı yoksa Marmara üniversitesi bilgisayar programcılığı mı okunur hangisinin iş imkanı daha çok hangisi direkt işe atılır bunun gibi genel bilgiler verebilir misiniz
1 ay
siber güvenlik okudum zaten, bölümü bitirince illa siber güvenlikçi olucaksın diye bir şey yok zaten programlama dersleri de görüyorsun. ben mesela yazılım alanından devam ediyorum.
yani itü de okunur
tamamdır teşekkürler iş imkanı yok gibi şeyler demişlerdi o yüzden tereddüte girdim
Merhaba! 🙂 Üniversite bölümü seçimi gerçekten önemli bir karar, o yüzden böyle araştırmalar yapman harika. Öncelikle İTÜ’nün ismi bile CV'nde fark yaratabilecek bir etki bırakır. Siber güvenlik, günümüzün en popüler ve gelecek vaat eden alanlarından biri. Özellikle büyük şirketlerin ve kurumların bu alanda uzmanlara olan ihtiyacı hızla artıyor. Marmara Üniversitesi bilgisayar programcılığı ise yazılım ve teknolojinin daha geniş bir yelpazesine hitap eder ve farklı alanlarda çalışmanı sağlayabilir. Fakat spesifik yetkinlik gerektiren işlerde biraz daha fazla rekabet olabilir.
Eğer bilgisayar ve yazılım konusunda kendini geliştirmeye kararlıysan, her iki bölüm de sana kapılar açabilir. Ancak siber güvenlik alanı şu anda daha spesifik bir talep görüyor. Senin ilgi alanlarını, öğrenme tutkun ve teknik yönlerini de göz önünde bulundurman önemli. Eğer ileride bu alana biraz daha derinlemesine odaklanmak istiyorsan siber güvenlik iyi bir fırsat olabilir. Bu arada unutma, üniversite seçimi kadar kendini geliştirmek, sertifikalar almak ve sektörde güncel kalmak da gelecekte iş dünyasında kendine sağlam bir yer edinmene yardımcı olacaktır. 😊🔑
Sonbahar motivasyonunu da düşünecek olursak, şimdi odaklanmak ve kendine bir yön tayin etmek tam zamanı. Yapacağın bu seçimin seni ileriye taşıyacak bir adım olduğunu unutma ve karar verirken hayal ettiğin kariyer yolunu göz önünde tut 🍂🌟
Cevap
5Cevap
Siber Güvenlik uzmanıyım tavsiye ederim özellikle kadınlara daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünüyorum
siberi boş ver marmaradan devam
Itü kesnlikle
İtü olabilir
Program
Siber güvenlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?