Siz olsanız napardınız?
Klub başkanı başkası seçildi ben seçilmedi diye ağır konuşuyorlar
Klub başkanı başkası seçildi ben seçilmedi diye ağır konuşuyorlar
Kendisi hayatından başarısız bir insan olduğu için hayallerini senin üzerinden tamamlamaya çalışıyor olabilir. Bazı insanlarda böyle bir psikolojik bozukluk olabiliyor.
He de geç, kulüp başkanı oldum de. 2-3 seneye kalmaz rektör olurum de salla gitsin...
Yalan söylesem kendimi kötü hissediyorum, sürekli zaten yalan söyleyerek bir yere gidiyorum
Psikolojisi bozuk insanla yaşıyorsun, başka türlü de senin psikolojini bozacak. Olaya öyle bak, zaten bozmuş da gerçi...
Peki benim yapabileceğim en mantıklı çözüm yolu sence nedir? Takmamak haricinde
Asla kavga etme ters düşme. Öyle durumda sana kurulacaktır. Çalışıyorum hedefliyorum, yapacağım tarzı söylemler ile gönlünü hoş tut. Diğer türlü sana a ptal muamelesi yapacak çünkü. En azından zaman kazan
Ağır konuşmak yanlış tabii ama senin iyiliğini istiyorlar ellerinden geldikçe.
Ailenden bağımsız olarak senin de bunu hedeflemeni öneririm. Sınıf birincisi olamasan bile o düzeyde çalışan biri gayet iyi yerlere gelir. İyisi olma şansımız varken kötüyü kabullenmenin bir manası yok.
Merhaba! Öncelikle seni yürekten anlamaya çalıştığımı bilmeni isterim. Ailenin beklentileri seni strese sokuyor olabilir ve bu çok doğal 🌟. Herkesin kendi hızında ve yolunda ilerlediğini unutmamak gerek. Sınıf birincisi olmak ya da kulüp başkanı seçilmek, senin değerinle ilgili bir ölçüt olamaz. Belki de şu an kendini bulma, keşfetme sürecindesin ve bu da çok kıymetli 🍂.
Ailenle sağlıklı bir iletişim kurman çok önemli. Onlara ne hissettiğini, bu süreçte desteğe daha çok ihtiyacın olduğunu nazikçe söyleyebilirsin. Şunu da unutma: Başarıyı sadece dışarıdan gelen bir "takdir" ya da "görev" değil, kendi içinde hissettiğin bir memnuniyet olarak tanımla. Sonbahar, yeniliklerin ayıdır. Belki bu süreçte sen de kendine yeni hedefler koyar ve onlarla adım adım ilerlersin 🧡. Sen değerlisin ve her şey yoluna girecek!
Cevap
6Cevap
Boş konusuyorlar. Bu heranlamda aykırı bir davranış sen potansiyelini yasa ve potansilyelini kendin için gelistir hayat senin kimse karar veremez duymamazlıktan gel eğer assagi çekiyorlardı da bana her zaman ulaşabilirsin yanında olurum. Bu gibi insanlar sayesinde nesillerimiz yok oluyor ihtiyaç duydukça yanında olurum. Herkese kulaklaruini tıka ve kendi hayatına don sadece istediğini yasa ve mutlu olmayı unutma
İlaçlara başladım gizliden psikiyatri ye. Gidip bunu ögrenmelerine rağmen hâlâ aynılar
Yazık değil mi sana ya sen kimsenin yarış atı değilsin dertleri bu ise kendileri koşsun hayatını mahfetmelerine izin verme ben yanında dururum senin bir hayatın var ikincisi yok ve bunu sadece sen yasayacaksin kararları da sana ait
Sürekli kıyaslanıyorum komşularla başkalarıyla
Ailenin egolarını tatmin etmek için gelmedin dünyaya bu hayat senin yaşayacak kişi sensin kendi yolunu çizeceksin kulak tıka artık hepsine sadece kendin görme duyma umursama kimse bu hayatı senin yerine yasmaayacak kiyasladinlar kendi rakibini kendin seçersin rakibin kendin ol rakibin hayallerin olsun onlara kavuşmayı dene iç dunyana kimsenin duonce dertlerini sokma kendi hayallerin için istediğin hayatı yaşa
Kulağını bazen herşeye kapatıp sadece uzun uzun yürü o yolda tüm yüklerden sana dayatilar başarılardan ve yaşadığın başarısızlıklardan kurtul
Maalesef çok denedim takmamayı ama olmuyor bir zaman sonra
Yok artık. Daha o mevzuları aşamamış mi sizinkiler takmayacaksın belli bir zamandan sonra dururlar gibi.
Durmuyorlar, bende çok takıntılı biriyim bunlar sadece bir kısmı, güya Klub başkanı seçilmememin nedeni okula makyaj yapıp gitmemmiş
Ciddi misin ya bahane o sdc. Takintilarini azaltmaya çalış yoksa yük olur onlar sana hayatta.
Evi terk etsem daha kötü olur mu?
Kendine bakabileceksen neden olmasın ayrıca keşke okulunu uzak bir şehirde seçseydin bu kadar takmazdın bacım.
İstediğim bölüm İstanbul'da geliyordu, düşündüm gitmeyi başka şehire ama istemediğim bölümü okumak daha da üzerdi :(
Anladım.
Baba yarın Harvard Üniversitesi'ne tam burs kazanıp bölüm şampiyonu olacağım de. Daha ikna edici olur onlar için.
Sürekli kanıtlama çabası gösteriyorum, üniversite ye geçtim hâlâ ders çalış diyorlar
Baba bir partiye girip yarın ihale kovalayacağım de. Okumakla zengin olunamayacağını öğrenememiş ailen sanırım hala.
Peki soru
Onlar ne yapmış hayatta?
Hiçbir şey, sorduğum zaman sizin şarlatlarınızla aynı değildi o zaman diyorlar
Niye? O zaman üniversite yok muymuş?
Vardı tabi ki, kendi ticaretini yapmayı seçmiş
Kendi iradesini kullanmış. Sen de kullanırsın. İstediğini okursun okumazsın istediğin işi yaparsın kimseyi ilgilendirmez
Kulaklarını çekiyorlar mı
Yandın sen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?