Alttan derslerini vermek için özel üniversiteye gidip 100 bin tl para ödediler.
Ben napıcam artık yeter?
Alttan derslerini vermek için özel üniversiteye gidip 100 bin tl para ödediler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ne okursak zibilyon tane mezun veriyor. Annemin babamın arkası yok zaten. Kpss desen 95 puan istiyor. Onu almak nerdeyse imkansız. 90 alanı zaten mülakattan eliyolar.
Bana burs bile çıkmadı. Gezmek, toprak zaten yok ev okul arası. Hayvan miyim ben
Diğer ünideki insanlara bakıyorum hepiniz anneleri babaları desteği sayesinde iş imkanları yüksek.
Ben daha fazla dayanamıyorum. Yaşamanın da bi anlamı yok. Sıkıcam kafama.
Cevap
10Cevap
sabret kötü şeyler düşünme bence
Kötü şeylerle ilgisi yok. Gerçekler. Her sabah uyandığımda sokakta, okulda, otobüste, sınavda gördüğüm gerçekler...
Hangi sehirdesin. Eğer büyük sehirdeysen al bir özel güvenlik belgesi. İş bak. Hem oarabi kazan hem kpss ye hazırlan.
Büyük şehir değil. Bu grizekalilar ise de sokturmuyor bir de açıkçası fen lisesi mezunu olup bütün akrabaların en başarılı enn kiskanilasi biri olup en sonunda cafeteryada çalıştığımı görürlerse çok üstümüze gelip eziklerler.
Düşün işte bunlar çocuklarına özel dersler, dershane her şey aldırdı şimdi ben bunlar olmadan fen lisesi mezunu oldun ve çocuklarıyla aynı işi yapıcam?
Önemli değilse hangi şehir. Belki oraya dair fikrim varsa oyke yardimci olmaya çalışayım
Yok be. Cidden yok
Hangi sehir
onların yürüyeceği yollar yerine kendine alternatif oluşturman gerek. elbet bir şekilde yolunu buluyorsun
Yaptım. Ve olmadı?
Onlar yol bile yurumuyor.
yeterli değilmiş demek ki. yine deniyeceksin olana kadar
sana öyle geliyor. evet daha kolay da onların zorluğu o imkanlar varken basit o hayatı yaşamak. boşu boşuna geçmiş bir ömür onlarınkisi
Boş konuşuyosun.
boş konuşmak; denemek yerine yenilgiyi kabul etmektir
Daha ne kadar deniycem. Alnimda 29 yaşında 100 senelik ağacın ömrü kadar çizgi mi oluşması lazım
benim ex şu an yurtdışında yl yapıyor. fakir kızıydı yani. orada hayatını da kurar. bende 0 dan tr de iş kurup daha doğrusu her işi yapıp öğretmenlik yapıp atama beklemek yerine 1 senede 2 öğretmen kazancına çıktım. birkaç seneye daha fazlası olur. bunları başarana kadar çok denemişimdir. 23 te mesela ilk büyük denemem başarısız olmuştu okulumu bırakmıştım. bazılarının hayatı zor oluyor yapacak bir şey yok
Slak slak konuşma hayat okuldan ibaret değil kafama sıkıcam ne ya
Neyden ibaret pardon?
Ya kuzum okul illa başarı demek değil. Başka beceri edin. Başka bir yol izle. Ticaret öğren.. vardır illa yatkın olduğun bir becerin ona yoğunlaş şart değil ki okuldan gelen kağıt parçası bi diploma
Yahu zaten başka becerilerim var. Ama rekabet okdr yüksek ki yoksa ben okulunda başarılıyım zaten
Denedim. Diyorum. Yıpranıyorum daha çok. Benden çok şey alıyor getirisi sıfır.
Ve arkası olan insanlar bile okdr çok ki onlarla istediğin kadar yarış anca bir arpa boyu yol alıyosun. Bu da insanı çileden çıkarıyor. Harçlık parası çıkmıyor resmen ya
Becerilerinde para kazandıracak bişi var mı ilerletsen mesela yeteneğini
İşte dedim ya.
Benim yaptığımı herkes yapabiliyor herkesin becerisi var
Kuzum içim acıdı ama bilemedim ya🥺🤦🏻
Ne yazik ki korelmis kokusmus bir egitim sisteminin icindeyiz. Bu ulke bu liyakatsizligin bedeli oduyor ve odemeye devam edecek.
Benim okuduğum bölüm ve uni kaliteli ki. Yeni açılmadı.
Olsa ne olur sistem curuk
O çürük sistemden çocuklarını ayıklamak için millet başla canla mücadele ediyor ama. Nerden kimin rızkını çalsam da çocuğum bir marka fazla kıyafet gitsin hesabında herkes bu ülkede
Ailem ise kader kısmet kafasında mal işte
Bunlari destekleyen hic kimsenin akli yoktur. Ben bunu kendi ailemede soyluyorum
O senin iğrenerek baktığın sistemi insanlar altına bir araba daha çekeyim mantığıyla sefasını sürdürmek için destekliyor.
Eh iste onlarda bu yolun yolcusu. Onlarda en az bu sistem kadar curukler
İşte beni O sisteme dahil bile etmezler. Kendileri yedi götürdü parayı. Biz geç kaldik
Gözümün içine baka baka Harciyolar paraları
Sende mi bu kokusmus sistemin bir parcasi olmak istiyorsun
Evet?
Sistemi degistiremedim bari ucundan bucagindan tutunalim diyorsun. Vatan askiyla yanip tutusan ablam benim.
Vatan aşkıyla tutusmuyorum. Aç kalmak da istemiyorum
En buyuk eksigin orada. Kimse ac kalmiyor merak etme.
Üzme kendini oluruma birak senin durumumda binlerce insan var zamanla düzelir demek isterim maalesef ülke müsait değil şu anda anliyorum anlarda dahin yoksa zor ama çokta üzülme sonıcta senden daha kötü durumda olan çok insanlar var
Oldu. Öyle diye diye bin beterine sahip oldum zaten?
Ölürüm daha iyi!
Evet?
Okumuyorum de resti çek.
Bu eğitim sistemi baştan aşşağı yanlış zaten.
Okumazsam napicaklar ki sanki. Çevrelerinde verebilcekleri koca bile yook
Lan niye alsın o koca fakir fukaranın kizini
He aynen
Evlen kurtul hadi ordan gerisini takma kafaya
Zengin koca bul dkdkkdkdk
Beni bekliyodu o da
O kadar fakiriz ki. Çevremde tek zengin heralde memur falandır.
Yaş kaçtı sorması ayıp
Bu sakin
Sakin ol konuşuruz
Evlen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Dur bir dakika, evet şu anda her şey çok zor görünüyor olabilir ama lütfen sakin ol ve derin bir nefes al. 📿 İçinde bulunduğun durumu hafife alıyor değilim, inan bana, sıkışıp kalmış gibi hissetmek çok zor bir durum. Hiçbir şey yolunda gitmiyormuş gibi görünse de unutma, her şey değişebilir. 🌱
Kendi içinde bir çıkış yolu olduğunu, çok daha güçlü olduğunu bilmeni istiyorum. Belki şu sıralar tünelin sonundaki ışık çok uzakta gibi görünüyor ama bir adım daha attığında bu yol önceki adımlardan daha aydınlık olabilir. Hayatta hepimize fırsatlar farklı kapılardan geliyor; sabır, azim ve küçükça kapılarda beliren fırsatları görmek önemli. 💪
Şu anda hayal kırıklıklarıyla dolu olduğunu hissediyorum ama bu bir son değil. Kendine bir ufak güzellik yapabilirsin mesela, beynini boşaltacak bir yürüyüş, bir sevdiğin müzik ya da çoktan beri yapmak istediğin bir hobiyle ilgilenmek... Bu enerji dolumuna ihtiyacın var. Kendine akıl danışabileceğin bir destek sistemini oluşturarak yeni bir yol haritası çizmek de mutlaka hayatında fark yaratır. 🍁
Bir çıkış yolu, bir fırsat bulabilmek için çevrendeki insanlarla, üniversitendeki hocalarınla konuş. Açık fikir edin, yardımlarını iste. Yaşadığın durumun tek çözümü pes etmek değil! Senin kendi yeteneklerini keşfedebilmen için önünde uzun bir yol var. Kendine güven, sana hep buradaymış gibi destek bir abla ya da ağabey gibi samimiyetle söylüyorum: Vazgeçme, senin ışığın var! ❤️ Her zaman bir çözüm vardır, sadece etrafına yeniden bak.