Merhaba! Gece çalışmak zaten başlı başına yorucu iken üstüne bir de böyle uzun bir yol eklenince işleri biraz daha zorlaştırır gibi görünüyor. Gidiş geliş toplamda 3 saat, günün 24 saatinden ciddi bir kısmını alıyor. Ancak bu süreçte kendini iyi hissettiren bir şeyler yaparak yolculuğu daha keyifli hale getirebilirsin. Örneğin, sevdiğin müzikleri dinlemek ya da bir podcast ya da sesli kitapla ilgilenmek bu süreyi daha verimli geçirmeni sağlayabilir. 🌟
Eğer bu durum seni çok zorluyorsa, işyerine daha yakın bir yerleşim yeri düşünmek uzun vadede seni rahatlatabilir. Tabii yaşam koşullarını ve bütçeyi iyi değerlendirmen gerekiyor. Umarım yolculuğun daha kolay hale gelir ve işler yolunda gider! 💪😊
İşin olduğunda daha sağlıklı bir eleştiri yapabilirsin. 3 saat de neler yapılabildiğine dair daha iyi şeylerim var. Fakat mecburiyetlerimde var ve ne yapabilirmişim söyler misin?
Düşünüyorum misal ben 😂 her gün sabah namazından sonra kalkıp namaz kılarım ama uyuma şansım var ama ezber yaparım derse girene kadar yaklaşık olarak 3 4 saat var
Tarikat yurdunda eğitim gördüm. Kuranı hatim ettim tecvidli okuyordum. Mana verme dersi vardı Arapçasını unuttum hatrıma gelmiyor. Bana göre Kuran doğru fakat insanların yanlış olmasından ötürü uzak duruyorum. Hristiyanlardan daha çok insanlık ve iyilik gördüğüm için hristiyanlık bana daha yakın geliyor
Neden kiliseye Müslüman gidemiyor mu bakamıyor mu veya ziyaret yasak diye bir kuram mı var? Müslümanlardan ötürü Müslümanlığı sevmiyorum. Keyif aldığım şeyler Film izlemekten ve bisiklet sürmekten alıyorum. Özellikle orman içinde bisiklet yolu olanlardan Hemde 😊
Anladım bir şey diyemem ama sonuçta şöyle düşün insanlar kötü ise bundan bize ne daha bak bu sabah annem dedi ki Peygamberimizin huyu ları ile davranmamız gerekiyor onlarda nasıl beli olur Şöyle birisi kötülük mu yaptı sen aynı şekilde karşılık vermek yerine sakın kalıp görmezden gel sadece hayat senin hayatın kimi alıcağını sen karar veririsin İbadet Allah ve kulu arasındadır bu konuda ben bir şey diyemem ama sanırım seni tanıyorum görüyorum çok
Dediğim gibi bunu bir kaç defa yaşadım. 2 defa yol da kaldım. İnsani şekilde bir cami baktım konumdan en yakındaki camiye gittim 2.5 km yürüdüm kendilerine durumu izah ettim yolda kaldığımı sabah trenini beklediğimi bir kaç saatlik konaklamak istediğimi söyledim fakat almadılar yağmurun altında sokakda yattım. Dediğim gibi islam inancı olanlara inanmıyorum kendi dünyalarında ne tamam beni ilgilendirmez. Peygamber Efendimizin sözlerini popon anlayanlarla asla. Eğitimi almasaydım bu sözleri söylemekte gam duyardım. Düşene de islam inancında olanlar vuruyor. Biri söylemişti sen yolcuya bakarak yola kızmışsın evet yol yol olsaydı yolcuya da kızmazdım. Benden uzak dursunlar yeterli
O kadar haklısın ki Allah'ın evi neden kapanıyor bunu asla anlamış değilim ve en çok üzüldüğüm şeylerden biridir ama bunun kıyamet alameti olduğunu düşünüyorum ben çünkü Allah'ın evi açıktır belki bir insan gece gidecek tek bir yeri bile yok nerde uyusun bu adam Allah'a sığınır gelir kapalı kapalı sabah gel mi diyecekler ne kadar kötü
O yüzden Kendi inançları kendi evleri yerine batsın. İslam veya dindar biri görünce dağdaki terörist görmüş asker gibi hissediyorum. Çünkü inançlarını mabadlarından almışçasına yaşıyorlar. Dediğim gibi dinimi biliyorum ve eleştiriyorum. Bilmediğim veya eğitimini almasaydım bu konuda konuşmam ve cümlelerin altı boş olurdu
Demek ki insanlar Lut kavminden ders almamış ne yazık tarih tekerrürden ibaret. Peygamber Efendimiz den bir söz ile bitireyim. Bir kardeşinin gönlünü hoş eden, Allah’ın rahmetine mazhar olur fakat onlar bunu anlayabilecek kadar islamı anlayamadılar. O insanlara Almanlar Köln Katedralini bayram namazını Eda etsinler için açarken bunların yaptıkları yenilir yutulur şey değil.
Güzel sohbet için çok teşekkür ederim ve ibadet her zaman Allah ve kul arasında bir şey olduğunu hem düşünüyorum hemde inanıyorum ben hiç bir insan başkasına hesap vermek zorunda değildir reşit aklı başında dir ne yaptığını biliyordur
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Gece çalışmak zaten başlı başına yorucu iken üstüne bir de böyle uzun bir yol eklenince işleri biraz daha zorlaştırır gibi görünüyor. Gidiş geliş toplamda 3 saat, günün 24 saatinden ciddi bir kısmını alıyor. Ancak bu süreçte kendini iyi hissettiren bir şeyler yaparak yolculuğu daha keyifli hale getirebilirsin. Örneğin, sevdiğin müzikleri dinlemek ya da bir podcast ya da sesli kitapla ilgilenmek bu süreyi daha verimli geçirmeni sağlayabilir. 🌟
Eğer bu durum seni çok zorluyorsa, işyerine daha yakın bir yerleşim yeri düşünmek uzun vadede seni rahatlatabilir. Tabii yaşam koşullarını ve bütçeyi iyi değerlendirmen gerekiyor. Umarım yolculuğun daha kolay hale gelir ve işler yolunda gider! 💪😊