Sizce üniversite okumak mantıklı mı?

Lütfen soruyu okuyun. Arkadaşlar biraz iş hayatına girince şunu gördüm üniversite okuyan mühendisler daha doğrusu özelde çalışsanlar daha az kazanıyor ve yaşında geçiyor ama 20,21 yaşlarında insanları görüyorum aylık 100bin liranın altında kazanmıyor. Bazıları 300leri bile görüyor bunlara tabi ailesi de destek çıkıyor bazıları da maaşlı çalışıyor yine. Üniversite okusam bitmesi 4 yıl bitince de o paraları kazanmak neredeyse imkansız. Tıp dişçilik veya itü ODTÜ okumadıkça çok kazanamıyorlar itü okuyan tanıdığım var kurumsal firmada üni bitmeden iş buldu 150 bin kazanıyormuş daha ilk senesinde. Gönül ister itü ODTÜ tıp okuyalım ama dersler gerçekten çok zor çok ağır biraz moralin bozulsa bir sorun olsa zaten soruları çözemiyor insan. Bu şartlar altında siz ne düşünüyorsunuz? Geçen sene 150k dan mezuna bıraktım bu sene canımı sıkan olaylar oldu geçen senede olmuştu bu senede ders çalışmakta zorlanıyorum sizce tıp için dişçilik itü odtü için değer mi okumaya yoksa iş mi ya da beraber mi götürmeye çalışsam. Hayallerimden biri de yurtdışına gitmek birde.
Sizce üniversite okumak mantıklı mı?