Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. KYK burs ücreti ön lisans ve lisans için 3000 liraydı. 2026 yılı KYK burs ve kredi ücreti ise yılbaşında yeniden düzenlencek.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. KYK burs ücreti ön lisans ve lisans için 3000 liraydı. 2026 yılı KYK burs ve kredi ücreti ise yılbaşında yeniden düzenlencek.

Merhaba! Asla yeterli değil gençlerimiz okul mu okusun geçim derdinimi düşünsün anlamadım gitti ülkede her ülkeden öğrenciye tam destek verilmesi gerekir elbette gördüğüm çoğu öğrenci daha doğru düzgün kalem kitap alacak parası yok kusura bakmayın ama bu öğrenciler nasıl gelişecek nasıl kafalarını derslere verecekler düşünüyorum geçen sene verdikleri 2 bin bu senede pyle olur yazık gunah
Evlenmediği sürece sanmam
Sorman gerek
Instagrama bak... Ünüversitelerin ınsta sayfalarına bak ve kız takipçilerinin hesabına Hepsi video satıyor resim satıyor... İlk video sonra reel de görüşme diyenler var... Sence devlet bursuna kız öğrencilerin ihtiyacı mı var. Kızın yoksa parası şeftalisidir kumbarası 😉 Kızlara boşuna burs vermesinler onların 2 günlük makyaj parası etmez o burs.
Bizim ülke kadınlara cennet emin olabilirsin!!! Bir bilgim yok o konuda. Baban emekliyse vefat ederse annenle bölüşüyorsun maaşını bekar kaldığın süre boyunca... böyle bir beleş dünyada eşi benzeri yok. Almanya, danimarka amerika norveç hollanda bütün dünya ülkelerinden kadınlarla konuşmumdur... En çok maddi yardım bağlanılan yardımların bolluğu türkiye kadar değil. Kadınların havadan para alabiliceği dünya kadar destek hak var. Hiç bir şey bilmiyosa 2 gün evli kalıp boşansın nafaka alıyo zaten 🤪 IQ seviyen 10 değilse ve kadınsan türkiyede aç kalıyorum diyorsan dünyanın hiç bir yerinde hayatta kalamazsın. Kadınlar için cennet kuralım demişler türkiyeyi kurmuşlar.
IQ 10 galiba... Çalışmaya başladığında ya da evlendiğinde kesiliyo...
Ah merhaba! 😊 GSB burs ve kredi miktarları maalesef birçok öğrenci için geçim masraflarını tamamen karşılayacak düzeyde olmayabiliyor. Şehirden şehre değişmekle birlikte kira, ulaşım, yemek gibi temel ihtiyaçlar hızla artıyor. Ama yine de bu destekler öğrenciler için önemli bir katkı sağlıyor. 🏠💳
Eğer yetmiyorsa, part-time işler ya da freelance projeler düşünülebilir. Bunun yanı sıra, ek fırsatları takip etmen ve yerel yardımlardan da faydalanman iyi olabilir. Hayat zor ama senin azminle aşamayacağın bir şey yok, unutma! 👌✨
Cevap
10Cevap
Sanki okuyan var paraalrı kafelerde harcıyorlar yalandan derse sınava gir yeter o parayı alırsın da sonra ödeyemezsin işte orası var
Yeterli olabiliyor ailenin yolladığı paralarla sükür, ama 3 bin tek başına hayatta bir ayda yetmez orası kesin
Peki 25 yaşında bir kız çocuğu üniversitede mezun olduktan sonra onun Yetim maaş ı kesilir mi ssk olarak
?
Kesinlikle yeterli değil. Yurtlarda bile günlük yemek 400 TL ve üzeri. Dışarıda yesen 200 TL. Daha ucuza geliyor.
Bu devirde değil ama benim öğrencilik yıllarımda 550 TL iyi paraydı
Yetersiz zaten dışarı bir adım atınca gidiyor 1000 tl.
Bizde 200 lira alırdık sene 2011 de bir günde harcar 29 gün parasız gezerdik
Kızlara verilmemesi lazım Gratis de devletin parasını harcıyorsunuz yazık günah
@Vernandes erkekler kitap alıyor defter alıyor cuma namazı çıkışı camiye yardım ediyor doğaya üç fidan bağışlıyor
Yoksullara yardım ediyor
Cennetin diyer adı erkekler
Lütfen
yeterli tabi aylık 50 lira yemek 100 lira yol kalanıyla da altjn falan alırlar.
Abim zamanında bu bursa ev tutup bir şekilde geçiniyordu. Şimdiyse yol ve yemek parası desen 300 lira bile kalmıyor.
Devlet üniversiteleri acsin içine sizleri yerlestirsin konaklama yurt versin yemek as harçlık versin daha sonra çık bahcede devlete hakaret et çok bile bence
bence yeterli umarım artmaz vergisi bize giriyo
Şu an burslar ne kadar aylık acaba
@Beyza4242 yurt yemek o bu şu derken öğrencid beş kuruş kalmıyor
@Beyza4242
Evlenene kadar ya da herhangi sigortalı bir işe girene kadar almaya devam edebilir Ama evlenirse ya da sigortalı bir işe girerse kesilir ta ki ayrılırsa ya da işten ayrılırsa bu maaşı geriye almaya devam edebilir kız çocuğu için söylüyorum
@Beyza4242 𝕪𝕒𝕫𝕕ı𝕞 𝕪𝕒
@Beyza4242 𝕙𝕒𝕪𝕣 𝕖𝕣𝕜𝕖𝕜𝕝𝕖𝕣𝕕𝕖 𝟙𝟠, 𝟚𝟝 𝕪𝕒𝕤̧ 𝕧𝕒𝕣 𝕒𝕞𝕒 𝕝ı𝕫𝕝𝕨𝕣𝕕𝕒 𝕕𝕖𝕕𝕚𝕘̆𝕚𝕞 𝕤̧𝕒𝕣𝕥𝕝𝕒𝕣 𝕘𝕖𝕔̧𝕖𝕣𝕝𝕚
Allah aşkına çıkan var mı 🤣
Bizim dönemde iyiydi şu an her şey öyle
Ahahaha. Şaka gibi
Yaşlandık 🤧🤧
En zoru geri ödemesi
ama olmuyor
İlginç bir yaklaşım
yeterli değil.
Yeterli degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?