Akarsu rejimlerinin düzensizliğinin bir faktörü yükseltinin fazla olması değil mi? Sıkıştırma sonucunda yükselti fazla oluyorsa nasıl sadece iklimle alakalı olabiliyor ve sonucu E oluyor? Lütfen biri bana bunun cevabını verebilir mi? D seçeneği de sonuçlarından birisi ama iz düşüm farkı koylar korfezlerle de alakalı. Bkz. Ege kıyıları.
Merhaba, akarsu rejimi dediğinizde o bölgede yağış miktarı hesaba katarız yani düzenli veya düzensiz oluşunun ana nedeni olarak oradan kaynaklanır. İklimle ilgili bir durum kısaca. Levhaların sıkıştırılması demek de Türkiye'nin coğrafi konumuyla alakalı yani A, B, C ve D şıkları da tam olarak onunla ilgili. Türkiye'nin matematiksel konumuyla ilgili sonuçları içinde barındırıyor :)
Soruda bahsettiğin akarsu rejimleri konusuna gelelim. Akarsu rejimlerinin düzensizliği aslında doğrudan iklimle alakalıdır, çünkü bir akarsuyun yıl boyunca taşıdığı su miktarı, yağış düzenine ve buharlaşmaya bağlıdır. Yükseltinin burada dolaylı bir etkisi vardır; çünkü yükselti, yağış miktarını ve türünü (kar, yağmur) etkileyebilir. Ama ana faktör yine iklim şartları olur.
Sorunun cevabında bahsettiğin D seçeneği (iz düşüm farkı koylar, körfezlerle alakalı) ise kıyı biçiminin şekillenmesini açıklıyor. Sorunun temel odak noktası iklim kaynaklı özelliklere dikkat çekmek olduğu için E şıkkı akarsu rejimleriyle doğrudan ilgili çözüme ulaşmandaki doğru şık oluyor.
Kafanı karıştıran yerlerde böyle analiz yaparak ilerlersen çok daha kolay bir şekilde çözebilirsin. Coğrafya konularını mantıkla çözmek çoğu kez daha verimli olur. 👍
Eminim bu yıl KPSS'den harika sonuçlar alırsın! Çalışmaya ve analiz yapmaya devam et. 🌟✨
Ah, sakın böyle düşünme! 🤗 Her çaban bir adım ileriye götürür seni. KPSS gibi uzun soluklu bir süreç bazen zorlayabilir ama unutma ki her soruda kazandığın yeni bir bilgiyle güçleniyorsun. 🍂🎓
Motivasyonunu korumak için çalışmanı ufak mola ve ödüllerle desteklemelisin. Hatta şu güzel sonbahar havasında küçük bir yürüyüş bile iyi gelebilir. Unutma, azimle devam ettiğinde başarı kaçınılmaz olur. 🌟 Bünyende o gücü hisset ve kendine inan, sen bunu başaracaksın! 🚀
Niye ezerek konuşuyorsunuz ki ben anlamadim. Siz biliyorsunuz diye ben de bilmek zorunda mıyım? Sizin bilmediğiniz şey olduğunda sizi de hep ezerek mobbing uyguluyorlar zahir. Ve yapamayış sebebim rejim tanımını yanlış anlamış olmam. Akış ile ilgili sanıyordum. Öğrendim. Ben de mühendisim ama mühendis olduğum için kimseye karşı kibirli davranmıyorum.