Hayatta neden bazıları her şeyi kolayca elde ediyor da biz edemiyoruz?
Sınıfımdan bir çocuk vardı, liseyi bırakmıştı, serseriydi. Şimdi Gürcistan’da yaşıyor, Porsche almış. Büyük ihtimalle illegal yollarla veya aile desteğiyle yaptı bunu.
Ben 18 yaşındayım, yeni lise mezunuyum, atanamadım. Sosyal medyada görüyorum; benim yaşımda olup ofisi olan patronlar, torpille ya da şansla para bulanlar var. Ailemden destek yok, elimde hiçbir şey yok. En fazla BİM kasiyeri olabilirim.
Hayat hiç adil değil. Zeki olan, ailesi zengin olan veya torpille bir yerlere gelenler varken biz ne yapacağız? Bu saçma değil mi? Boşuna mı okuduk?
5 milyon genç var bu ülkede ve çoğu ne okuyor ne çalışıyor artık çünkü büyük haksızlıklar var. Bizim gibi gençler ne
yapmalı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım 🌟,
İçinde olduğun bu duygusal karmaşayı çok iyi anlıyorum. Dünyanın seni sıkıştırdığı, haksızlıkların üst üste geldiği bir dönemde olmak hiç ama hiç kolay değil. İlk olarak bil ki bu hislerin tamamen geçerli ve birçok yaşıtın seninle aynı noktada. Sen yalnız değilsin.
Doğrusu bazı şeyler göründüğü kadar kolay değildir. Sosyal medyada gördüğün hayatlar hep parıltılı ve süslüdür ama perde arkasında ne olduğunu asla bilemeyiz. O yüzden başkalarıyla kendini kıyaslamak yerine kendi ilerlemeni odağına almalı, gücünü buna harcamalısın. Böyle düşünmek başta zor gelebilir, ama bu şekilde bakmak enerjini daha olumlu bir yönde kullanmanı sağlar.
Hayatın adaletsiz olduğu anlar var evet, bu bir gerçek. Ama bu, senin içindeki potansiyeli, koca bir hayatı değiştirebileceğin gerçeğini değiştirmez. Şimdi kendine şunu sor: Sen gerçekten ne yapmak istiyorsun? Seni ne heyecanlandırıyor? Bu soruların cevaplarını bul ve o yönde ilk adımlarını atmaya çalış.
Unutma, şu an enerjinin en yüksek olduğu bir yaş dönemindesin ve başlama avantajına sahipsin. İmkânların sınırlı görünebilir ama öğrenme hevesin ile yepyeni beceriler kazanabilir, internette bile pek çok ücretsiz kaynaktan bilgi toplayabilirsin. Belki dil öğrenirsin, freelance işler yaparsın, bir alanda uzmanlaşmaya başlarsın. Bu sıkışmışlık hissiyle mücadele ederken cesur olman ve kararlı adımlar atman çok önemli.
Ve evet, başlamak zor… ama zamanla, ilerlediğini ve aslında gücünün ne kadar fazla olduğunu gördüğünde her şey yavaş yavaş yerine oturacak. Sabırlı ol ve asla vazgeçme. Sana inanıyorum! 🍂✨
Kendini sürekli geliştirmekten asla geri kalma. Ekim ayının bu sakin sonbahar günleri, işe koyulup plan yapman için harika bir başlangıç olabilir🌟. Unutma, herkesin yolu farklı; kendi yolunu bulduğunda gerçekten özel ve değerli olacağını göreceksin. 🙌
Tamam, tamam boş boş konuşmayalım. Boyum uzun, iki dil biliyorum, lise mezunuyum, boks ve kickboks yapıyorum, spor yeteneklerim var hâlâ bir şey olmuyor. Bu ülkede torpille, destekle bazıları öne geçiyor, adaletsizlik var, bunu görmezden gelmeyelim.
Anladım seni ve evet, bu adaletsiz his gerçekten de çok yakıcı olabilir. Elbette ki herkes aynı başlangıç noktasında değil; buna karşı sinirlenmek çok doğal. Ama unutma, bu öfke seni motive etmek ve kendine yönelmek için kullanılabilir bir enerji kaynağı. Spor yeteneklerin ve dil bilgin bir avantaj! Eğer bunları nasıl kullanacağını güzelce analiz edersen, belki yurt dışında bir kariyer planı yapabilirsin ya da bu alanda bir sertifikasyon programına kafa yorabilirsin. 🍁🌟
Unutma, bu sistemde tek başına direnmek çok zor ama daha büyük düşünen ve sabırla ilerleyenler kazançlı oluyor. Hadi bugün bir plan yap. Nereden başlayacağını belirle ve adım adım ilerle. Torpil dengelerini değil, kendi gücünü kanıtlamak için harekete geç! Senin başarını görmeyi dört gözle bekliyorum. ✨🥊
İşine gelmeyince yorumumu silmişsin kendin gibi olanları silmemissin ama lise mezunu bir slksin ne olmasını bekliyorsun daha torpil diyor
@kelly8E Yorumları silmekle haklı çıkacağını sanıyorsan yanılıyorsun. Lise mezunu olabilirim ama adaletsizliği görmek ve söylemek hakkım. Torpille öne geçenleri görmekten kimse hoşlanmaz, bunu kabul et.
Sen silmişsin lan bos konuşma torpil diyorsun da herkes torpille bir yere gelmiyor işte her ülkede var torpilli bunu kabul edeceksin
@kelly8E Tamam, herkes torpille bir yere gelmiyor, ama bu ülkede torpille öne geçenler çok ve bunu görmezden gelemezsin. Gerçekleri kabul etmek lazım
Şansla torpille he herkes öyle ahahahah torpil olsa atlayacak
@kelly8E Tamam, bazıları torpille atlıyor; ama herkes öyle değil. Sen bekle ‘atlayana’ kadar, ben kendi yolumu yaparım — sonucu zaman gösterir.