Ekonomim'in araştırmasına göre Türkiye'deki en mutsuz meslek grupları belli oldu.
1. Muhasebeci
2. Kasiyer
3. Güvenlik görevlisi
4. Gözetmen
5. Sunucu
6. Saha servis mühendisi
7. Müşteri hizmetleri uzmanı
8. Hemşire

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ekonomim'in araştırmasına göre Türkiye'deki en mutsuz meslek grupları belli oldu.
1. Muhasebeci
2. Kasiyer
3. Güvenlik görevlisi
4. Gözetmen
5. Sunucu
6. Saha servis mühendisi
7. Müşteri hizmetleri uzmanı
8. Hemşire

Güvenlik görevlisi o kadar doğru ki.. Bende güvenliğim. Bu sektöre başladım başlayalı bir tane işinden memnun görmedim. Hem işinden ekmek yiyip hem kötülemek cabası. Şu da gerçek; Ülkemizde kasiyer, garson, güvenlik gibi meslekler küçümseniyor. İnsanlar kapıdan geçerken hor görüyor. Buda motivasyonumuzu düşürüyor. Fakat ekmek yediğim işten hayıflanmam. İnsanlardan hayıflanırım. İster doktor ol istersen polis. Bizim milletimiz kim olursa olsun sataşıyor doktor bile dayak yiyor. İnsanın var olduğu hiçbir yerde mutlu olamazsın 🙂
Guzel tespit güvenlik tanidigim var hem sabak akşam şikayet ediyorlardı hem de o işi yapmaya devam ediyorlar çunkü başka yapabilceklero meslek yok kapasiteleri o kadar.
Bence mevcut enflasyondan dolayı bütün meslek dalları mutsuz. Sunucular ve gözetmenler neden mutsuz acaba. Muhasebeciyi anlarım. Ne beyannamesi biter. Ne şirket gider gelir raporları. Kasiyerleri, müşteri hizmetleri uzmanları ve hemşireleri anlarım. Sabahtan akşama kadar her türlü insanla muhatap oluyorlar. Saha servis mühendisini anlarım onlarında işleri ağır.
Mesleğimde çok mutluyum. Muhasebecinin 1. sırada olmasına şaşırmadım. Öğrencilik zamanlarımda bir fabrikanın muhasebesini yaptım ve cidden çok yorucuydu. O zaman anladım ki zihin yorgunluğu beden yorgunluğundan çok daha ağırmış.
Sizin meslek ne mutlu oldugujuz
@Kirginimcokk0 Herkes bilmesin özelden ilettim :D
Görüntüde tanıdığım birisi yok ama konu üzerine konuşabiliriz. 😊
Hangi mesleği yaparsan yap, önemli olan onun içinde kendine anlam bulabilmen. Her meslek kendi zorluklarını taşır ama bir işi severek yaptığında ya da daha sevilesi bir hale getirmek için uğraştığında mutluluk ihtimali artar. Eğer şu anki işinden memnun değilsen, kendine alternatif yollar arayabilir, belki de sevdiğin bir alana yönelebilirsin. Hayallerini unutmadan, bir hedef koyup ona doğru adım adım gitmek seni daha fazla motive edebilir. ❤️
Mutlu olabileceğin bir kariyer yolculuğu dilerim! 🌟🌈
Cevap
39Cevap
mesleğim yok
İnsanî şartlarda çalışmayıp emeğinin karşılığını alamayan her insan mutsuz olur Türkiye'de emek sömürüsü çok
Kısaca insanlarla iki dk fazla muhattap olunan meslekler 😅
Hemşireler ilk sırada olmalı kesinlikle, yaşıtım bazı kadınlar harici güleç olanını görmedim
Ben de hemsireyim 😂
Bence yaşam koşullarından dolayı her meslekte mutsuz insan var konu asla meslek değil.
Mesleğimi yapsam mutlu olurum ama yapamıyorum
Kasiyerlik yaptım gerçekten çok zor özellikle insanlarla uğraşmak hele 3 ay zor dayandım
Bende kasiyerlik yaptım şimdi işte müşterilerle iç içe okadar görgüsüz insanlar geliyorki kasaya olsun şimdi işime uğraşılmıyor deli insan çok sataşıyor insana hakaret ediyorlar sürekli bu yani okadar sevmiyorum bizim toplumu alış verişe geliyorsun kavga çıkarmaya geliyorlar dik dik konuşuyor insana bunlarla uğraşıyorsun sonra o gün Motiven yalan oluyor
Aynen ben kız olduğum için çok fazla yaşamadım ama bana bile böyle yapıyorlardı ben restoranta yaptım ama yol kenarındaydı yani insanlar aşırı kaba ve dediğin gibi görgüsüz dü Ben mesela her zaman insanlara kibar davranıyorum onları görünce aşırı şok olmuştum Ama ekonomi bu haldeyse normal değil mi Yabancı dil bildiğim için yabancı müşterilerle de ilgileniyordum garsonlukta yaptım ama çok katı kuralları vardı ayakta durmaktan varis oluştu
Okadar haklısın ki yani söylemcek kelime yok işte bilgilide olsan olmasanda anlaşamıyorsun okadar tuhaf karı koca geliyor enteresan adam bana dik dik konuşuyor mesela karısı diyor ya adama niye böyle yapıyorsun dertleri ne çözemedim kavga etmeye geliyorlar dik dik konuşmak nedir ya sonra gönül almaya çalışıyorlar bende acayip soğuk tipte yapıda birisiyim yüz vermiyorum suratlarına bakmıyorum işini yapıp gönderim okadar sinir ediyorlar insanı elim ayagım titriyor sinirden ya kalkıp gidemiyorum ne haliniz varsa görün demek istiyorum yapmıyorum bu yüzden insanlardan nefret etdim
Hey yavrum hey,
Bir numaraya bak. Bitmişiz biz..
Güvenlik stresli zihin olarak yorucu şahsen ama alıştık hayallerimde iş olmasa da
Muhasebeci nasıl mutsuz ya adamın elinde altjn bilezik varya
Elektrık aydınlatma
Mutsuz olan varsa gelsin bi elektrım veriyim kendıne gelir😀
Sabah da sorulmultu bu soru.
Mutsuzlukta 1. soradaymışım :)
Ben 4 yıl kasiyerlik yaptım 5 ay oldu bırakalı bu 4 yılda şeker hastası oldum yemin ederim saglıgımı kaybettim, işi bıraktım ayaklarımın bacaklarımın agrısı daha geçmedi... mecbur kalmadıkca asgari ücrete calısmayın kardesım
Kasiyer değilim ama magaza sorumlusuyum 6. Senem bitti bu sektörde ve gerçekten işimden memnun ve mutluyum. Genelleme yapmayalım. İnsan işini severek yapıyorsa eğer, mutsuz olması için herhangi bir sebep yok.
İşiniz kolay değil ama severek yapmanız ne güzel
Yani çok da haksız sayılmazlar.
Saha servis mühendisi dünyanın lafını yiyor müşteriden.
Sizden hurda almıştık da vs diye
Muhasebeci nasıl ilk sırada oturuyor mis gibi beyaz yaka
Listedekilerin çoğu masabaşı iş buna rağmen mutsuzlarsa bi şey demiyorum
mutsuzlarsa niye yapıyorlar o zaman? muhasebeciliği zorla mı yaptyırıyorlar? parası var tabi
bana göre hepsi birbirinden mutlu meslekler kişisel bakış açısı
Yaptığım birden fazla mesleğim var :)
Ameleyim, çok mutluyum
bizimkinin olmaması imkansız bebeğim
Olmamış tekrar araştırsınlar
en zoru kasiyer ve müşteri hizmetleri olabilir
Başta hemşire olmalıydı
Mutlular listesinde gamyoncular en baş sırada 😄🤣
Kasiyer çok saçma bence
Listenin başında yer alıyorm gene 🙄
1. Sıradayız çok şükür
Müşteri hizmetleri sjsjs
Ticaret , makina tasarım ve fitness antrenörlüğü
Bu anket sanayiye uğramamış anlaşılan :D
Mesleğimi yapmıyorum insanlar soğuttu
Güvenlik işi zor yetkiisi az iş yükü çok
En azından bunlar içinde değilim
Sunucu niye mutsuz olur ki
Hep kötü haberler çünkü
Temizlik yok ilginç :)
En başta madenciler ve sonra diğerleri
Türkşyede kim mutlu 🤣
öğretmenler?
atanmış öğretmenlerin memnun olmamasını ne gerektiren var? kötü politikalar yüzünden işsiz öğretmenlik mezunları mutsuz. eskisi gibi üniversiteden mezun olduğu gibi iş hayatı başlasa bizden mutlusu olmazdı. manevi olarak en mutlu eden mesleklerden
@yorgunmoruk31 atanan öğretmen yğzde kaç acaba
bizim bölümde öğretmen akademisi gelene kadar girenlerin %25 ini alıyordu. sorun ihtiyaçtan fazla kişiyi eğitim fakültesine almaları. ön görüsü düşük insanlarda bu saatten sonra öğretmen olmasın. kendine hayrı olmayanların başkalarına mı hayrı olucak? sözel bölümlerde genel olarak öyle en son tokadı bize vurdu o tokattan sonra tercihler de bitti o şekilde. en son aile yanı diye sayısal 50 binle gittiğim okul 280 bin olmuş. hadi ben bunları daha önceden ön görerek kendime atanmış öğretmenlerden fazla kazanacağım iş kurdum ama bu ön görüye sahip olamayanlar sürünüyor. sizin de eleştirmeniz gereken meslek değil milli eğitim politikaları, devlet politikaları, akp politikaları. yoksa atanmış mesleğimizi icra ediyor olsak bizden mutlusu olmayacağını biliyorsundur
@yorgunmoruk31 ben de aynı şeyleri diyorum da ön görüsü düşük insanlar öğretmen olmasın dia diyelim senin dediğin gibi e nolacak girdiği alandan o bölümü kazanacak bi başarı elde etmiş sırf bu sistem yüzünden sürünsün mü yani
devletin çözüm bulması lazım gerekirse bölümler askıya alınsjn onu yapamıyorsa emeklilere görevde kısıtlama gelsin onu da yapamıyorsa ücretli öğretmenlik saçmalığını kaldırsın
zaten ücretli öğretmenlik başlı başına bir saçmalık. alım kapatılması anca sayısal bölümlerde olur. sözellerde 20 sene kapalı kalsa yeni mezunlar atanamayabilir. onlarda 500 alım varken kaç yüz bin mezunlar var ben bile bilmiyorum sayıları çok fazla
bunların sorumlusu hem eğitim politikalarını güden insanlar. siyasetten uzak kalim diyorum her yerde önüme çıkıyor. ne güzel ev iş ev iş hayatı kurdum yine siyaset önüme çıkıyor. hayat kalitemi arttırdı aq siyasetini hayatımdan çıkarmak
Muhasebe asiri dogruuuu
1. liğimi alıp kenarıma çekiliyorum 💯
Degilimm
Daha okuyoz işe girince anlaşılır 🤧
Mutluyum
Allahtan meslekte mutsuz degilmisiz😅
Mutluyum evet
Yine lideriz çok şükür.
Mutluyum evet
Meslek ne
Ve ben
Muhasebeciyim..