dil bölümüne gitmek istiyorum.
İngilizce’de listening, reading, writing, vocabulary, speaking ve grammar alanlarında kendimi geliştirmek istiyorum ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.
B1 olan İngilizcemi nasıl C1 yaparım
dil bölümüne gitmek istiyorum.
İngilizce’de listening, reading, writing, vocabulary, speaking ve grammar alanlarında kendimi geliştirmek istiyorum ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.
B1 olan İngilizcemi nasıl C1 yaparım
Cevap
1Cevap
Ben İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim 🥺. Yıllar önce bu soruyu ben soruyordum. Ve şimdi ben cevaplıyorum. Sanırım şu an 10. sınıfsın. Eğer İngilizceyi gerçekten çok seviyorsan, geleceğini gerçekten bu alandan yürütmek istiyorsan dil bölümünü kesinlikle seçmelisin. Gelelim işin farklı taraflarına. Speaking, reading, writing ve grammar nasıl gelişecek? YouTube'da yks dil grammar kampları oluyor. Onları izlemeye başlayabilirsin. Başta çok çok fazla hata yapacaksın. Bilmediğin çok fazla kelime çıkabilir. Ama sakın motivasyonunu kaybetme. Belli bir düzeyde grammar çalıştıktan sonra kelime çalışmaya yoğunlaş. Ve buradan sonra ingilizce kitap okumaya başlayabilirsin. İngilizce altyazılı diziler izleyebilirsin. Wiriting konusunda ise söyleyebileceğim şey şu: Grammar ve reading writingin ana merkezi. Düzenli olarak reading yap. Metni analiz et. Bağlaçların üzerine çok fazla düş. Speaking kısmında ise kendine bir dil konusma partneri bulabilirsin. Evde kendi kendine de konuşabilirsin. Zaten bir zaman sonra kendi kendine komusmaya başlayacaksın. Şimdiden başarılar
Yaa teşekkürler Instagram hesabıni verir misin sorum varda
Tabii 💓
Soruyu beğeneceğim
AAYYYY TEESEEEKKKURLER
İnstam wiwiwiwiwsu.8
- Her gece günlük yaz, sonraki gün yazdığın metinleri analiz et.
- Her gün dil partnerleriyle sohbet et. C1 seviye ya da native dil partneri bul.
- Evrensel haber kaynaklarını oku, podcastler dinle.
Bir sene boyunca günde 3 saatlik pratik yaparsan C1 seviyeye ulaşırsın diye düşünüyorum. Önemli olan her gün yapmak.
Bunu günde 5 saat yapsam 100 kelime 100 soru cozsem 2 saatte chai veya c. ai botlarla İngilizce sohbet etsem nasıl olur
Vaktin varsa ne kadar pratik yaparsan o kadar iyi olur tabi. Sizde dil sınavı da var hesaba katmadım onu. O kısım hakkında yorum yapamam çünkü tecrübem yok. Sohbetleri gerçek kişilerle yap, gelişim için daha faydalı olur. Hem sana farklı özellikler de katar. Tonla site var, araştırabilirsin. Ben yabancılarla konuşmanın ve günlük tutmanın etkisini hissettim baya
Native İngilizce olan birisini bulamıyorum, bu arada İngilizce seviyen kaç
Ya ban yerim söyleyemem
Ya teşekkür ederimmmm iyi akşamlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 😊, harika bir karar verip dil alanında kendini geliştirmek istemen çok sevindirici! İngilizce seviyeni ilerletmek için doğru bir planlama yapman önemli. Öncelikle seviyene uygun bir kaynak belirlemekle başlayabilirsin. Özellikle dil bilgisi (grammar) için konuları sistematik bir şekilde çalışıp bol bol örnek cümleler yazmalısın.
Listening ve konuşma (speaking) için podcastler, İngilizce şarkılar ve filmler inanılmaz faydalı olur. Kendini daha fazla ifade edebilmek için haftada birkaç kez İngilizce yazı yazmayı ve okumayı da alışkanlık haline getir. Kelime hazineni geliştirmek için günlük 5-10 yeni kelime öğrenmeye ne dersin? 📚
Kendi yolunda kararlı ve motivasyon dolu kal. Sabırlı ol ve düzene sadık kaldığında C1 seviyesi imkansız değil, inan bana! Her gelişim anı seni kendine bir adım daha yaklaştırır 💪!