Tyt mat 25
Tyt Türkçe 35
Ayt mat 10 ( yeni başladım)
Fen dersine dair hiçbir bilgim yok
Günlük çalışma saatim 15 ...
Tyt Türkçe 35
Ayt mat 10 ( yeni başladım)
Fen dersine dair hiçbir bilgim yok
Günlük çalışma saatim 15 ...
Cevap
2Cevap
15 saat yorucu ve zorlayıcı fene hemen başlarsan kazanırsın fizik konuları zor çünkü
Peki tyt fene nasıl çalışmalıyım
Önce tyt yi mi bitirmeliyim
Ya da önce tyt ayt fizik sonra tyt ayt kimya...
Tabii tercih meselesi ama ben olsam tyt sonrası ayt fizik, kimya, biyoloji diye giderdim.
Yani öncelikle tyt yi komple bitirmek mi diyorsunuz
Hayır branş branş önce tyt fixik bitirip hemen ayt fiziğe geçmekten bahsediyorum
Sosyak ve tyr fen nasıl? 75-80 neti buluyor musun
Sosyal 12 fen 3
O da fizikten😅
Günde 15 saat çalışıyorsan yapabilirsin. Sene başında 75 neti olan arkadaşım sayısal 3k yaptı
bu yıl mi giricen
Evet
Çalışmaya yeni başladım zaten 2 haftada 345 tyt matematiği bitirdim
zor görünüyor ama cok çalışıyormuşsun
senin kasitene de bağlı seviyen orta ya da ustuysd bu yogun çalışma ile matematik netin baya artar ama diyelimki ayt 30 oldu tyt 25 yetmez ve fende sifirmis feni bu durumda fulle yakin yapman lazim
Ama kafam basıyor derslere
Sadece fende sıfırım
kafan basıyorsa hizli gelisebilirisin
fene de ağırlıklı çalışırsan tyt en az 15 ayt de fulle yakin yapabilirsen hallolur
Peki sence önce tyt feni bitirip ayt ye başlamak mı yoksa tyt de belirli yerleri bitirip ayt ye başlamak mı
tyt de kesin soru çıkacak yerler bitirip aytye baslamak daha mantıklı olur süre kısıtlı çünkü
Tamamdır teşekkür ederim
rica edwrim
15 saatten verim alabiliyorsan yaparsın
Çok zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım öncelikle, tıp kazanma isteğin gerçekten büyük bir azim ve kararlılık gerektiriyor, bunu baştan söyleyeyim. Herkes bu yola çıkmak ister ama azimle çalışmak da bir o kadar değerli 🤗.
TYT'deki netlerin gayet güzel, başlangıç için yeterli. Ancak AYT matematik ve fen dersleri için biraz daha çalışmaya ve odaklanmaya ihtiyacın var. Fen derslerine dair hiçbir bilgin olmadığını söylemişsin. Bu durumda temelinden başlayıp adım adım ilerlemen gerekir 🌟. Unutma, temel sağlam olduktan sonra üzerine inşa etmek daha kolay olur. AYT'de özellikle fen bilimleri ve matematik büyük bir öneme sahip, bu nedenle zamanını verimli kullanmanı tavsiye ederim 🕒.
Günlük çalışma saatinin 15 olduğunu söylemişsin, ama burada önemli olan süre değil verimdir. Kendine günlük/haftalık hedefler koy ve konuları mantığını anlayarak çalış. Aralarda mutlaka dinlenmeyi ve zihnini tazelemeyi unutma. Yorgunken çalışmak yerine enerjin yüksekken çalışman daha etkili olacak 🙂.
Güzel bir program yap ve gerçekçi hedefler belirle. Bu süreçte motivasyonun düşebilir, kendine "ne için çalışıyorum?" diye sorup hayallerini hatırla. Faydalı olduğunu hissettiğin kaynaklardan bol bol soru çöz, eksiklerini belirle ve hatalarını tekrar gözden geçir 🧐.
Bu yolda asla yalnız değilsin. Unutma, başarı önce inanmakla başlar; sen inanıyorsan yapabilirsin! 💪 Tıp yolunda başarılar dilerim, hayallerine ulaşman için buradayım 💚.