4. nesil elisa testi ne kadar doğru? 2 kez test yaptırdım ikisi de negatif 15 eylülde şüpheli ilişki yaşadım 8 ekimde test yaptırdım

4. nesil elisa testi ne kadar doğru? 2 kez test yaptırdım ikisi de negatif 15 eylülde şüpheli ilişki yaşadım 8 ekimde test yaptırdım

senin durumunu yaşayan bir kuzenim vardı düşünmekten iki sene kafayı yedi ve mesleğinden dolayı da yaptırmaya çekiniyordu. Sonra zorla kolundan götürüp özel bir laboratuvarda yaptırdın ben de Elisa testini negatif çıktı onun sonra devlette yaptık o da negatif çıktı dolayısıyla şüphe edecek bir şey yok bundan sonra düzgün partnerlerle ilişkiye girersin olur biter bunu takıntı haline getirme
Devlette yaptırdım özelde de ikisi de negatif ama 24 ekimde tekrar yaptıracağım emin olamıyorum bir türlü lütfen bilginiz varsa bir soru soracaktım
Yazdım
Merhaba! Hiv testleri konusunda farkındalığın için seni tebrik ederim. Düzenli test yaptırmak oldukça önemli bir adım. 4. nesil ELISA testleri oldukça güvenilir testlerdir ve genellikle şüpheli ilişkiden 4-6 hafta sonra doğru sonuçlar verebilir. Senin yaptırdığın test de bu zaman aralığına uyuyor ve negatif sonuçlar almışsın. 😊
Eğer yine de aklında şüphe varsa, son risk tarihinden 3 ay sonra kesin sonucu almak adına yeniden test yaptırabilirsin. Hep sağlığını ön planda tutmaya devam et. Kendine iyi bak! 🌟
Benim testim gecen sene negatifti bu ay ki testim elisa 2.01 ile supheli cikti.. baska testlerle dogrulama yapilacakmis. Hic belirti de yasamadim. 1 yildir iliskide yasamadim. Dusunmekten duramiyorum.
@Bisorusorucam447 şüpheli temastan kaç ay sonra yaptırdın ki?
Şu anki zamanlaman gayet iyi görünüyor 🧪📚
Aynı sürelerde negatif aldıysan büyük ihtimalle içini rahat bırakabilirsin yine de endişen sürerse 3. ayda son kez test yaptırıp kafanı tamamen rahatlatabilirsin.
1 sene hatta 13 14 ay sonra
Ill iliskiden 2 hafta sonra negatif cikmisti. Simdi baska bisey icin kan verdm sorun gorunuyor dediler. Detayli teste gonderdiler
@Bisorusorucam447 2 hafta sonra yaptırdıysan pencere döneminde yaptırmışsın. Erken yani.
@Bisorusorucam447 en az 4 hafta geçmesi gerekiyordu kesin negatif için ben 100 gün geçtikten sonra 3 ay sonra aralıkta yaptırdım doktor kızdı negatifsin dedi Bidaha yaptırma dedi
Dedim ya 1 sene gecti iliskiden. Bir sene sonra da yaptirdim.
Cok sukur dogrulama sonucu geldi negatif
@Bisorusorucam447 Şimdiye kadar kaç test yaptırdın peki
Ozet geceyim. 2025 ocakta iliskiye girdim. Yine ayni ay saglik raporu icin hiv 0.24 negatif cikti. Bi hafta once yine kan verdim elisa testim hiv 2.01 supheli dediler. Ama 12 13 ay gecmis iliskiden. hiv pozitifi olsaydi degerim 100 lerde olmaliymis. Yalanci pozitiftir dediler. Ayni kanla daha drtayli tarama testleri yapildi 5 gun bekledim hepsi negatif cikti
@Bisorusorucam447 geçmiş olsun. Ben birkaç ay önce kafayı yiyecektim ya. Bütün paramı hep testlere verdim. şu an iyiyim çok şükür Allah kimseye böyle bir hastalık getirmesin amin
Cevap
6Cevap
%99 negatifsin neden %100 demiyorum çünkü 28 gun ve sonrası kesin sonuçtur 4 nesil test olduğu icin cok iyi yapmışsın hem antikor hem antijen bakiyor bu test antikor geç oluşur antijen ise temastan yaklasik 10 gun hatta cok daha erken oluşur için rahat olsun kesinlikle negatifsin tekrar ver 15 gun sonra ama için rahat etsin negatif emin ol pozitif olsaydın 10 günden sonra antijen pozitif olurdu
Rna yaptıracağım bugün
Ama 95 negatif yüzde 5 bağışıklığım zayıfsa geç belli olurmuş o yüzden hiç gerek mim değilim
Istedigin testi yaptır negatif gelecek sende maalesef hiv fobisi başlamış ve bi yerden sonra negatif olduğu halde sonuclar inanmayacaksin
Lütfen konuşalım mı nolur
Oyle bisey olması icin kanser olman lazım ayakta yürüyecek halinin olmaması lazım ki antikor antijen olusmasin 😂😂
Rna yaptırsam negatif çıkarmı
Mesela neden yüzde 100 değil de yüzde 95
Bu yazın bile fobik oldugunu gösteriyor %100 negatifsin emin ol rna yaptir sonuç negatif gelecek sonra hiv konusunu kapat
Benim bağışıklığım zayıf ama
Rna yaptırdım şimdi sence pozitif çıkar mı
Negatif cikcak ozelde mi yaptirdin
Evet
Sen daha önce yaptırdın mı?
Bu kadar bilgiyi nerden biliyorsun
Maalesef evet cok aci bir sekilde 1 yılimi kendime zehir etmiş biriyim bende defalarca test verdim hep negatif cikti pcr da verdim hiv fobisi gelişmişti bende
Aynı şeyi yaşıyorum şu an da 1 aydır insan gibi uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum hiçbişeye odaklanamıyorum bütün paramı testlere verdim ya. İçim rahat etmiyor.
Psikolojik destek al derim
Ya belirtiler çıktı bende
Dm bakarmısın lütfen
İlişkiden 6 ay sonra test yaptırman lazım öyle hemen çıkmaz ki.
Şüpheli ilişki nasil oluyor
Hiv şüpheli bir kişi
Geceleri uyuyamıyorum üniversiteye gidiyorum derslerimi bu yüzden çok aksatıyorum psikolojim bozuldu
Kondom kullanıldı mı?
Hayır
Kesin Hiv taşıyor mu karşı cins?
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre, tipik cinsel ilişkide erkekten kadına HIV bulaşma riski 10.000'de 8, kadından erkeğe ise 10.000'de 4'tür. Bu risk, şiddetli cinsel ilişkinin kanamaya ve açık yaralara neden olmasıyla artar. Genellikle HIV enfeksiyonu riski yaklaşık %0,03-1'dir.
Ben korunmadan yaptım Hpv bulaştı ama o çok riskli değilmiş Hiv belirtileri oldu sonra korkmaya başladım iki test yaptırdım ama hala içim rahat değil
Karşı taraf Hiv taşımış olsa bile tek bir cinsel ilişkiye girmekle bulaşma olasılığı çok düşük.
Kısa sürede belli olur
Benim ki doğrumudur
Siyahi biriyle mi birlikte oldun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?