İnsan okuduğu bölümü hep sorgular mı?

İngiliz Edebiyatı kazandım. Kazanmadan öncesine kadar bu bölümü istediğime emindim. Beni yansıtan bir bölüm olarak görüyordum. Üniversiteyi kazandığımı kötü bir zamanda öğrenmemin etkisi midir yoksa gerçekten istiyor muyum diye sorgulamamın etkisi midir bilmiyorum. Kazandığım zaman çok fazla sevindim. İngilizce dışında farklı diller öğrenmeye karar verdim. Ama kafamda hep şu soru var. Ya psikoloji okusaydım? Lise zamanlarında birinin derdini dinlemek benim için inanılmaz çekilmez geliyordu. Aslında seviyordum ama o dönem çevremde çok fazla intihara meyilli insanlar vardı. Ben çekemiyorum, çekemem dedim kendi kendime. Sanki psikolog olduğumda bütün hastalarım intihara meyilli olacaklarmış gibi... İngiliz Edebiyatı istememin sebebi de şuydu: Kitap okumayı, yazmayı, insanların düşüncelerini analiz etmeyi, ingilizceyi seviyorum. İçimde biraz da olsa öğretme isteği var. İleride öğretmen, akademisyen, editör, kabin memuru gibi meslekleri yapabilirim. Ben editör olmak istiyorum... Siz de benim gibi şeyler yaşıyor musunuz, yaşadınız mı?

İnsan okuduğu bölümü hep sorgular mı?