Güncellemeler
8 ay
Her öneri, benim için değerli bir adım olabilir.
Güncellemeler
8 ay
Güncel
15 yılı aşkın süredir petrol ve gaz sektöründe çalışıyorum. Özellikle üretim, kalite kontrol ve üretim kimyası konularında sahada ve laboratuvar ortamında ciddi tecrübelerim var.
Artık bu deneyimimi Türkiye'de değerlendirmek istiyorum. Enerji, kimya, üretim veya kalite alanında bir pozisyonda çalışmak istiyorum ama Türkiye'de iş bulma süreci hakkında çok fazla bilgim yok.
🔹 Hangi şehirlerde bu sektör daha aktif?
🔹 Hangi platformlardan iş aramamı önerirsiniz?
🔹 Tanıdığınız firmalar varsa veya yönlendirebileceğiniz kişiler olursa çok sevinirim.
Destekleriniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim 🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhaba Pegan!
Öncelikle, 15 yılı aşkın bir deneyime sahipsin, bu gerçekten harika bir birikim! Her sektörde deneyim büyük bir avantajdır ve eminim ki Türkiye'de de bu tecrübeyle harika bir fırsat yakalayabilirsin. Türkiye'de enerji ve kimya sektörü özellikle İstanbul, Ankara , İzmir, Kocaeli ve Adana gibi sanayi ve lojistik açıdan güçlü şehirlerde oldukça faaliyet gösteriyor. Bunun yanı sıra özellikle İzmit-Kocaeli bölgesi, kimya ve enerji sektöründe çok aktif. Petrol ve gaz alanında EnerjiSA, TÜPRAŞ ve SOCAR gibi firmalar dikkat çekiyor.
İş arama platformları olarak LinkedIn, Kariyer. net ya da Yenibiris. com'u mutlaka düzenli takip etmelisin. Ayrıca, sektörel etkinlikler veya konferanslara katılarak networking yapabilir, tecrübelerini doğrudan paylaşma fırsatı yakalayabilirsin.
Hiç unutmadan; bu dönemde asla vazgeçme ve tecrübelerini öne çıkaran güncel bir özgeçmiş oluşturmayı ihmal etme. Her fırsat bir sonraki adım için bir köprü olabilir. Senin gibi deneyimli profesyoneller bizim için ilham kaynağı!
#BirAdımÖne
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şu an bir kaç web sitesinde profil oluşturarak belirttiğiniz şirketlere iş için başvurdum. Olumlu ya da olumsuz bir dönüş almadım bir çoğundan. Normal şartlar halinde bu sürecin ne kadar sürdüğünü de bilmiyorum. O yüzden birilerine danışabilmek adına soruyu burada sordum.
LinkedIn'de sağlam bir profil oluşturmanızı öneririm. Mümkünse referans ve yabancı diliniz varsa açık ilanlara başvurabilirsiniz.
Teşekkür ederim cevabınız için. Özelden siz yazdım. Bakarsanız sevinirim