sence üniversitede hangi alanı seçmeliyim?
1-konservatuvar keman mı?
2-psikoloji mi?
3-uluslarası ticaret ve finansman mı?
1-konservatuvar keman mı?
2-psikoloji mi?
3-uluslarası ticaret ve finansman mı?
Cevap
4Cevap
Konservatuar keman.
peki işsizlik oranından beni çok korkuttular sence de öyle mi?
ülkede sanat yok vb diyen cok var
Diğer bölümler de pek iyi durmuyor. kemanı sen de istiyor gibisin.
kemana ilgim var hosuma gidiyor, ama prestijli bir iş hayalimde var ondan kafam karışıyor…
işsiz kalmaktan da korkuyorum prestijsiz bi iş de istemiyorum
Keman çalmayı biliyor musun
evet ortaokul 6. sınıftan itibaren hep çaldım.. lisede biraz ara verdim ama evde ara ara çaldım hala biliyorum çalmayı. iyi geliyor en stresli anımda bile keman caldığımda stresim gidiyor garip bi şekilde terapi gibi. ama hobi olarak mı meslek olarak mı yapmalıyım diye kendime sorduğumda cevapsız kalıyor sorum.
Ben o yaşlardan itibaren keman çalmayı bilseydim kemanı bırakmazdım. konservatuar belki sana iyi gelecektir.
işte lise boyunca düşündüm ailemde meslek olarak yönlendirmediler kemana hobi olarak yap dediler benimde aklıma öyle yerleşti o yüzden üzerine gitmedim konservatuvar konusunun
Neden olmasın. dene bence konservatuarı.
18 yasımda liseden mezun olunca yks sonucumu begenmedim, calısmamıştım pek, bir kaç ay yaz döneminde bos durmayım diye kuyumcu işine girdim sonra sevdim ve 2.5 yıl calıstım vakit öyle geçti 21 yasına geldim kuyumcudan ayrıldım ve okumak istediğime karar verdim özel sektörün zorluğundan dolayı
işsiz kalırmıyım diye düşünce var aklımda konservatuvarda, acaba annemler haklı mı hobi olarak mı devam ettirmeliyim diye düşinüyorum. psikolojiye de aklım gidiyor bazen
klinik psikolog olmak..
Okumak istediğin bölümler sana meslek garantisi vermez.
ama iş olanağı açısından daha geniş bölümler olduğu icin aklım karışıyor. mesela uluslarası ticaret veya psikoloji.. ya da yeni medya ve iletişim senin düşüncen ne bu bölümlerde?
Saydıklarının hepsi boş ve konservatuar içinde ukte kalacak.
psikologlukta mı öyle sence?
prestijli değil mi?
Psikologlar iş bulabiliyor mu sence. okuyup iş bulamayanlar da var.
hukuğa meraklıydım ama puan cok yüksek obpmde kırık, bu yıl yerleştim fakat gitmekten vazgeçtim iki yıllık grafik tasarıma yerleştim kayıt yapmadım..
Peki bu puanla nasıl psikoloji okumayı düşünüyorsun
psikoloji bi tık daha düşük olduğu için puanı, hukuğa göre..
ne diyorsun peki son olarak
Zengin koca bul en iyisi. uğraştırmaz, garanti olur.
ne alaka ki benim düşüncem okumak. sadece eşit ağırlıktan mı girsem yoksa konservatuvaramı hazırlansam hararsızım
Okumak için elinde bir şey olması lazım. ne puan var ne çalışma. daha karar bile vermemişsin. sen okuyamazsın, üzgünüm.
Osssuruk
2 derim
Psikoloji
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Sorularına yanıt verebilmek için biraz senin ilgi alanlarını ve hayallerini bilmem gerekiyor. Müzik senin için bir tutku mu? Eğer kemanı eline her aldığında kendini buluyorsan, konservatuvar belki de tam sana göredir. 🎻 Psikolojiye ilgin varsa, insanlara yardım etmeyi seviyorsan ve empati kurmada başarılıysan, bu alanı düşünebilirsin. 🧠 Eğer ekonomi, finans ve ticaret senin için heyecan verici bir dünya sunuyorsa uluslararası ticaret ve finansman da harika bir tercih olabilir. 💼
Bu üç alan da birbirinden değerli. Ama unutma, gerçekten ne yapmak istediğini en iyi sen bilirsin. Kariyer yolculuğunda "Bu alanda çalışırken mutlu olabilecek miyim?" sorusunu sorman önemli. Hislerini dinle, seni içine çeken bir alan mutlaka vardır! 😊🙌